Vegan τούρτα σοκολάτα

Φεβρουαρίου 14, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Μια τούρτα τούμπανο που θα θέλεις να φτιάχνεις συνέχεια, είτε είναι η γιορτή του Βαλεντίνου 💘 (στην πραγματικότητα είναι άλλη μια ευκαιρία για σοκολάτα και φαγητό γενικά 😉) είτε όχι! 
Το κέικ χωρίς την κρέμα μπορείς όντως να το φτιάχνεις κάθε μέρα για πρωινό ή για απογευματινό γλυκό σνακ μαζί με καφέ. Το υλικό κλειδί που χρειάζεσαι πάντως και για το κέικ και για την κρέμα της γέμισης, είναι το αβοκάντο!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το κέικ είναι πεντανόστιμο, μαλακό, μαστιχωτό και ελαφρύ και σίγουρα δεν θα πειράξει κανέναν το ότι είναι vegan! Το Παράξενο Πιρούνι πάντως δεν ξαναφτιάχνει κέικ σοκολάτας με αβγά και βούτυρο!

Για το κέικ:

- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κουταλιές σούπας κακάο
- 2 κουταλάκια γλυκού baking powder
- 2 κουταλάκια γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό καρύδας (αν δεν έχεις, βάζεις απλά νερό)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας ελαφρύ λάδι (σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 βανίλιες
- λίγο μαύρο ρούμι (προαιρετικά)
- ένα ώριμο μαλακό αβοκάντο 

Αρχικά το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε τα 5 πρώτα στεγνά υλικά (αλεύρι, κακάο, baking powder, σόδα και αλάτι) και τα κοσκίνισε σε ένα μπολ. Ύστερα ζέστανε το νερό καρύδας και διέλυσε μέσα σε αυτό τη ζάχαρη. Έβαλε στο μίγμα νερού - ζάχαρης το λάδι, το ξύδι, τις βανίλιες και το ρούμι και ανακάτεψε ελαφρά.
Στο μίγμα του αλευριού το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε το μίγμα με το νερό καρύδας, εναλλάξ με το αβοκάντο πολτοποιημένο. Ανακάτεψε ελαφρά με κουτάλι μέχρι ο χυλός του να γίνει ομοιόμορφος και ομοιογενής και μοίρασε τον χυλό που προέκυψε σε δύο ταψάκια ντυμένα με λαδόχαρτο.
Έψησε σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να δει πως τα κέικ φούσκωσαν και έκαναν σκασίματα στην επιφάνειά τους, όπως τα brownies.

Το Παράξενο Πιρούνι άφησε τα κέικ του στην άκρη και επειδή ήταν βράδυ, πήγε για ύπνο μιας και είναι κι εκεί παράξενο και αν δεν κοιμηθεί την ώρα που πρέπει μετά δυσκολεύεται. 😊 
Νωρίς το πρωί την επόμενη μέρα τα ξεκόλλησε από το λαδόχαρτο (ξεκόλλησαν πολύ εύκολα) και τα έκοψε στρογγυλά χρησιμοποιώντας ένα πιάτο για οδηγό. Έκοψε κάθε κέικ στη μέση, άρα προέκυψαν 4 δίσκοι παντεσπανιού.
Στη συνέχεια, δεν είχε παρά να φτιάξει την πανεύκολη σοκολατένια κρέμα με αβοκάντο!

Για τη σοκολατένια κρέμα:

- 2 ώριμα, μαλακά αβοκάντο
- 1 κουταλιά σούπας κακάο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- βανίλια

Με ένα κουταλάκι το Παράξενο Πιρούνι αφαίρεσε τη μαλακιά σάρκα από το αβοκάντο το οποίο το είχε κόψει στη μέση και το χτύπησε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Σε υφή γίνεται σαν κανονικότατη κρέμα - γκανάς σοκολάτας και απλώνεται μια χαρά!
Για τη σύνθεση της τούρτας, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε τον πρώτο δίσκο του κέικ σε ένα πιάτο, άλειψε με κρέμα, μετά επανέλαβε και όταν έφτασε στον τελευταίο δίσκο, κάλυψε με κρέμα και τα πλαϊνά της τούρτας του, κάνοντας σχέδια στην επιφάνεια με όση κρέμα είχε περισσέψει.
Και τελικά, έκοψε την ωραία vegan σοκολατένια τούρτα του την επόμενη μέρα, αφού είχε μείνει αρκετά στο ψυγείο για να δέσει. Εντάξει, περίμενε αρκετά αλλά άξιζε τον κόπο!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Για να απολαύσεις εξάλλου ένα ωραίο φαγητό ή γλυκό, πρέπει να ξέρεις να περιμένεις. Όπως (ίσως) περιμένεις και τον μεγάλο, αληθινό σου έρωτα! Κι αν τελικά αληθινός έρωτας δεν υπάρχει, υπάρχει ακόμα σοκολάτα και φυσικά μεγάλη όρεξη γι' αυτή! 😋

You Might Also Like

0 σχόλια