Σορμπέ γλυκοπατάτα
Δεκεμβρίου 16, 2020Χριστούγεννα εν όψει λοιπόν -ακόμα και εν μέσω του τρομερού έτους 2020- και το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όλοι εκτός από τζάκι, δέντρο και φωτάκια, είναι ασφαλώς και τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά! Καλά και τα μελομακάρονα, αλλά γιατί να μην κλείσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με κάτι πιο ιδιαίτερο και ταυτόχρονα εύκολο να φτιαχτεί, εποχιακό με τα αρώματα του χειμώνα και των Χριστουγέννων?
Γλυκοπατάτα σε επιδόρπιο και μάλιστα σε ένα υπέροχο σορμπέ που το Παράξενο Πιρούνι σου εγγυάται πως θα λιώνει στο στόμα σου σαν μυρωδάτο, πορτοκαλί χιόνι!
Yλικά για ένα ταπεράκι χωρητικότητας 900 ml / 500 γραμμάρια:
- ένα φλιτζάνι νερό
- ένα φλιτζάνι ζάχαρη (το Παράξενο Πιρούνι έβαλε μισό άσπρη και μισό μαύρη)
- ένα ξυλάκι κανέλας, ένα γαρίφαλλο, ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ και ένα φακελάκι αρωματικό τσάι με γεύση "πορτοκάλι και μπαχαρικά"
- μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού ανάμικτο
- λίγο κονιάκ
- μια γλυκοπατάτα
Αρχικά το Παράξενο Πιρούνι έψησε την γλυκοπατάτα τρυπημένη με πιρούνι και τυλιγμένη καλά με αλουμινόχαρτο στο φούρνο για καμιά ώρα μέχρι να μαλακώσει. Την άφησε να κρυώσει λίγο και την ξεφλούδισε.
Στο μεταξύ, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε νερό, ζάχαρη και αρωματικά σε ένα κατσαρολάκι και τα έφερε όλα μαζί σε μια βράση. Εκτός φωτιάς έβαλε και τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Έγινε υπέροχο και το λαμπερό, καροτί του χρώμα εντυπωσίασε τους πάντες. Η γεύση του θυμίζει αρκετά κολοκύθα. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα με κρεατικά είναι ό,τι πρέπει!
2 σχόλια
Τι υπέροχο χρώμα! Φαντάζομαι και στη γεύση θα είναι αρωματικό και δροσιστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είναι σαν φρούτο στη γεύση, δεν το καταλαβαίνεις πως τρως πατάτα -έστω και γλυκιά :)
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!