Μιλφέιγ Black Forest

Δεκεμβρίου 02, 2020

παράξενο πιρόυνι, paraxeno pirouni


Ένα ελαφρύ επιδόρπιο για απογευματινές λιγούρες ή για ένα γλυκό που δεν θα σε βαρύνει καθόλου μετά το γεύμα. Είναι πανεύκολο, γρήγορο, οικονομικό και ό,τι πρέπει για όποιον τρελαίνεται για τον συνδυασμό κεράσι - σοκολάτα!

Θα χρειαστείς ένα πακέτο σφολιατίνια, μια διπλή συσκευασία ζελέ κεράσι (δηλ. με 2 φακελάκια ζελέ μέσα), 2 κεσεδάκια τυρί μασκαρπόνε (2 Χ 250 γραμμάρια), ένα βαζάκι με κερασάκια μαρασκίνο (αυτά τα τέλεια που έβαζαν παλιά στα κοκτέιλς και τους χυμούς, τα θυμάσαι? 😊) και αν θες πιο έντονη τη γεύση του κερασιού και λίγο χυμό (φρουτοποτό) κεράσι. 

Και last but not least, ένα φακελάκι (100 γραμμάρια) κουβερτούρα σε ξύσματα.

Κόβεις τα σφολιατίνια κατά μήκος οριζόντια στη μέση και στρώνεις τα μισά στον πάτο ενός γυάλινου πυρέξ. Πασπαλίζεις με λίγες νιφάδες σοκολάτας και στρώνεις τα μισά κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα. Ετοιμάζεις το ζελέ όπως γράφουν οι οδηγίες διαλύοντάς το σε 250 ml βραστό νερό και προσθέτεις όσο ζουμί βγει από το βαζάκι με τα κερασάκια μαρασκίνο καθώς και χυμό - φρουτοποτό κεράσι έτσι ώστε να έχεις πάλι 250 ml κρύου υγρού. Το προσθέτεις στο ζελέ και ανακατεύεις.

Σε μπολ αδειάζεις τα 2 κεσεδάκια με το μασκαρπόνε και με σύρμα ανακατεύεις να αφρατέψει. Προσθέτεις λίγο - λίγο το ζελέ ανακατεύοντας έτσι ώστε να έχεις μια λεία, ροζ κρέμα (θα είναι αρκετά αραιή, αλλά θα σφίξει στο ψυγείο). Βάζεις τη μισή κρέμα πάνω από τη στρώση με τα μισά σφολιατίνια, τη σοκολάτα και τα κερασάκια.

Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, δηλαδή πάνω από την κρέμα - ζελέ βάζεις τα υπόλοιπα μισά σφολιατίνια, πασπαλίζεις με ξύσματα σοκολάτας και τα υπόλοιπα κερασάκια ψιλοκομμένα και καλύπτεις με την υπόλοιπη κρέμα.

Ρίχνεις σε όλη την επιφάνεια ξύσματα κουβερτούρας και βάζεις το πυρέξ με το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σφίξει η κρέμα.


Είναι τόσο ανάλαφρο, αρωματικό και γευστικό και μπορεί ο καθένας να κάνει τις παραλλαγές του φυσικά με τις γεύσεις από το ζελέ, όπως και με το είδος των μπισκότων -αν και χωρίς τα σφολιατίνια δύσκολα θα ονομάζεται πια μιλφέιγ, αλλά who cares, να το φας θέλεις όχι να το βαφτίσεις 😉

You Might Also Like

0 σχόλια