Το Παράξενο Πιρούνι στη Θεσσαλονίκη

Ιουνίου 09, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Έχεις πάει ποτέ για μπουγάτσα Θεσσαλονίκης στη... Θεσσαλονίκη? Αν είσαι ένα παρορμητικό, παράξενο πιρούνι, η απάντηση είναι ασφαλώς ναι!
Το Παράξενο Πιρούνι είναι γνωστό πως δε μπορεί να κάτσει μέσα και πως δε μπορεί να κάτσει γενικότερα 😊
Μια μέρα λοιπόν που δεν είχε τι να κάνει σηκώθηκε πρωί - πρωί (όπως πάντα άλλωστε 😊), πήγε στον σταθμό Λαρίσης και τσουπ, σε 4 ωρίτσες είχε φτάσει στην όμορφη πόλη του βορρά! Μέχρι να πάρει το απογευματινο-βραδινό τρένο και να γυρίσει στην Αθήνα, το Παράξενο Πιρούνι είχε αρκετή ώρα για να γυρίσει και να τσιμπήσει διάφορα Θεσσαλονικιώτικα παράξενα!

Φυσικά, Θεσσαλονίκη χωρίς μπουγάτσα, είναι Πλάκα χωρίς Ακρόπολη! Το Παράξενο Πιρούνι δε γινόταν να μην ανακαλύψει τη μπουγάτσα αντάξια του ονόματος και του ταξιδιού του. Η Μπουγάτσα Μπαντής (το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε με κρέμα) ήταν η πιο καλοφτιαγμένη μπουγάτσα που έχει φάει ποτέ του. Ελαφριά, ντελικάτη κρέμα και αέρινο φύλλο χωρίς να σου αφήνει καθόλου λαδίλα.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Βέβαια μια "κανονική" μπουγάτσα όσο νόστιμη και καλοφτιαγμένη και να είναι, δεν είναι από μόνη της αρκετή για να τραβήξει την προσοχή του Παράξενου Πιρουνιού. Γιατί το συγκεκριμένο μαγαζί φτιάχνει και μπουγάτσες σε εντελώς παραξενοπιρουνίσιες γεύσεις!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Δυστυχώς, η μέρα όπου το Παράξενο Πιρούνι επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη ήταν Παρασκευή και χτυπούσε το παράξενο κεφάλι του που δε διάλεξε μια Κυριακή για να δοκιμάσει τη μεθυσμένη μπουγάτσα, τη μπουγάτσα γλυκός πειρασμός ή την γλυκόξινη! Όσο για τις επετειακές μπουγάτσες, το Παράξενο Πιρούνι κρατιόταν για να μην αρχίσει να ζητωκραυγάζει!
Παραξενοπιρουνίσιο βραβείο στον Μπαντή χωρίς δεύτερη σκέψη!

Κι αφού η μπουγάτσα είναι για νωρίς το πρωί, το παγωτό είναι το ιδανικό ενδιάμεσο σνακ! Το Παράξενο Πιρούνι έχει γράψει κι έχει δείξει πως είναι λάτρης του παγωτού, τόσο του απλού, όσο και του παράξενου!
Και η Θεσσαλονίκη κερδίζει και πάλι πλατινένιο παραξενοπιρουνίσιο βραβείο όσον αφορά τον τομέα παγωτό. Μισό τσιγάρο δρόμο από τον Λευκό Πύργο, βρίσκεται το παρακάτω μαγαζάκι.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Στο pagoseto λοιπόν, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μια στάση. Το τι θα βρεις μέσα, δεν το βάζει ο νους σου! Παγωτό τζατζίκι, παγωτό ρακόμελο, παγωτό μπύρα, παγωτό φραπέ, παγωτό μπουγάτσα είναι μερικές ενδεικτικές γεύσεις που το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε και ενέκρινε ενθουσιασμένο!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni



παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni



παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Κατά καιρούς, όπως και το πρώτο μαγαζί με τις μπουγάτσες, έτσι και αυτό εδώ βγάζει ακόμα πιο παράξενα που έκαναν το Παράξενο Πιρούνι να δακρύσει από χαρά! 
Κρατήσου: Παγωτό μαγειρίτσα, παγωτό φέτα, παγωτό ούζο, παγωτό πιπεριά Φλωρίνης, παγωτό χταπόδι και... ΟΚ, φτάνει ως εδώ γιατί η μετακόμιση είναι και ζόρικο πράγμα. 😊 

Κι επειδή είχε μεσημεριάσει και η βόλτα στα Λαδάδικα άνοιξε την όρεξη του Παράξενου Πιρουνιού για κάτι αλμυρό αλλά σε μεζεδάκι φάση, μα και αφού ο αέρας του Θερμαϊκού το έκανε να λιμπιστεί ψαρικά και θαλασσινά με τσίπουρο και ουζάκι, προτίμησε ένα ήσυχο μαγαζάκι εκεί κοντά, το Mezen Salonica.
Διάσημο στο Βόλο το μαγαζί έφτασε και βόρεια, προσφέροντας ψαγμένους και δημιουργικούς θαλασσινούς μεζέδες και μια άκρως εντυπωσιακή λίστα με ούζα και τσίπουρα. Το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε "γύρο" τόνου και σουτζουκάκια μπακαλιάρου, άψογα στην εκτέλεση και πεντανόστιμα και τα δύο.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni



παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε και το εξαιρετικό παλαιωμένο τσίπουρο Χρυσή Βίδρα από το Κτήμα Γκλίναβος, που δεν πρόλαβε καν να φωτογραφηθεί. 😉

Το Παράξενο Πιρούνι έπρεπε όμως να ψωνίσει και κάποιο παράξενο καλούδι για το σπίτι, οπότε στο Mia feta - Feta bar, βρήκε αυτό που ζητούσε! Ένα μπαρ φέτας κυριολεκτικά όπου οι παρακάτω μπουκιές καπνιστής φέτας όπως και η φέτα αρωματισμένη με τρούφα, αγοράστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Και επειδή είναι γνωστό πως σαν την Χαλκιδική δεν έχει... να και το πιο παραξενοπιρουνίσιο πράγμα που αγοράστηκε σε παλαιότερο ταξίδι στο πρώτο πόδι. 
Το Παράξενο Πιρούνι είχε πάει από την Καλλιθέα Χαλκιδικής όπου έμενε τότε στην πανέμορφη και γραφική Αρναία μόνο και μόνο για να δοκιμάσει και να αγοράσει την Μουντοβίνα, κάτι σαν ρακί από μέλι το οποίο παράγεται μόνο εκεί σε περιορισμένες ποσότητες και είχε μια πραγματικά ιδιαίτερη γεύση!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το παραπάνω μπουκαλάκι δεν πρόλαβε ποτέ να φτάσει στην Αθήνα και υπήρξε μάλιστα η τέλεια παρέα στο τρομερό λεωφορείο του ΟΑΣΘ 😁

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Εκτός από το φαγητό, τα κάστρα και τον θαλασσινό αέρα, το Παράξενο Πιρούνι έμεινε πολύ ευχαριστημένο και από τη φιλοξενία -όσο πρόλαβε δηλαδή να τη γνωρίσει.
Μάλιστα όταν πήρε θάρρος και αποκάλυψε σε κάποιους ανθρώπους από τα μαγαζιά που πήγε την ταυτότητά του, κοκκίνησε και ξαφνιάστηκε ευχάριστα όταν έμαθε πως το γνώριζαν! Φαίνεται πως η φήμη του ταξίδεψε γρηγορότερα από το ίδιο. 😉

Και κάπως έτσι, πήρε το δρόμο του γυρισμού δίνοντας την υπόσχεση να επιστρέψει και πιστεύοντας πως θα το θυμούνται. 
Εξάλλου όπως είναι γνωστό, The North Remembers. 😊

You Might Also Like

0 σχόλια