Παράξενα ταξίδια και παράξενα τσιμπήματα

Ιουνίου 14, 2020

Το Παράξενο Πιρούνι τον τελευταίο καιρό έχει κάνει μαζεμένα ταξίδια κι εκδρομές τόσα, όσα δεν έκανε σε όλη την προηγούμενη, μη παράξενη ζωή του. Είναι πραγματικά ωραίο να περνάς τη ρουτίνα των καθημερινών ημερών περιμένοντας ότι θα πας την Κυριακή κάπου που δεν έχεις ξαναπάει. Και δεν είναι απλά ωραίο, είναι τέλειο να πηγαίνεις εκεί συντροφιά με φίλους που αποδείχτηκαν αληθινοί και ήταν εκεί όταν τους χρειάστηκες. Φίλους που δε στάθηκαν στα μεγάλα λόγια της αρχικής γνωριμίας, τα έκαναν και πράξεις. 
Η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη σ' αυτούς τους λίγους (γιατί λίγοι είναι, ένας άντε δύο) αλλά πραγματικά εκλεκτούς φίλους.

Στο θέμα του blog βέβαια, το φαγητό -όχι απαραίτητα πάντα πρωτότυπο, αλλά σίγουρα καλό- δε λείπει ποτέ, άρα το Παράξενο Πιρούνι σε αυτό το post έχει παράξενα ταξίδια και παράξενα τσιμπήματα μαζί! 😊

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στο Καστόρειο Λακωνίας, μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, όταν περάσεις τα σπίτια του μικρού χωριού συναντάς ξαφνικά μπροστά σου το παραπάνω μαγευτικό τοπίο και μπορείς να περπατήσεις ανάμεσα σε δέντρα και κυκλάμινα με ηχητικό background το τρεχούμενο νερό!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Όμως και γαστρονομικά υπάρχει ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο μέρος καθώς εκεί υπάρχει μονάδα εκτροφής πέστροφας και σολωμού και το Παράξενο Πιρούνι δεν έχασε ευκαιρία να δοκιμάσει γευστικότατα καναπεδάκια με άλειμμα από τα εν λόγω ψαρικά, όπως και να πάρει για το σπίτι ένα βαζάκι με μαρινάτο σολωμό, το οποίο μετέτρεψε έναν απλό πουρέ πατάτας σε σούπερ γκουρμέ λιχουδιά!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Ο καταρράκτης με το μύλο και η λιμνούλα με τις πεινασμένες χήνες (😊) είναι το πρώτο πράγμα που θα δεις όταν επισκεφτείς τον Πλάτανο Κυνουρίας. Ένα μικρούλι χωριουδάκι το οποίο είναι χτισμένο και κυριολεκτικά κρυμμένο μέσα στα δέντρα -και κυρίως τις καστανιές!
Αυτός είναι και ο λόγος που το Παράξενο Πιρούνι με την επίσης ταξιδιάρα και ορεξάτη για γευστικές εξερευνήσεις καλή του φίλη το επισκέφτηκε τη μέρα που είχαν εκεί τη γιορτή κάστανου και... δεν το μετάνιωσε ούτε στιγμή!



paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αν εξαιρέσεις τα κλαρίνα (αναγκαίο κακό σε κάθε γιορτή στα χωριά), το φαγητό που το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε μαζί με την κολλητή, λειτούργησε θεραπευτικά σε ακοή, όραση και ΦΥΣΙΚΑ γεύση! Στον ξενώνα Άννα έφαγε υπέροχη σκορδαλιά με κάστανα, κρέας μαγειρευτό με κάστανα αλλά την πιρουνίσια του καρδιά έκλεψε η ΤΕΛΕΙΑ ρεβυθάδα με κάστανα στη γάστρα, η οποία μέχρι και τώρα παραμένει η ωραιότερη ρεβυθάδα της ζωής του.
Από τη γιορτή πήρε για το σπίτι σοκολατόπιτα με κάστανα και τσάμπα από το δρόμο μάζεψε πολλά φρέσκα, τι άλλο? Κάστανα!



Τρίτη φορά στην Πελοπόννησο -και σίγουρα όχι τελευταία-, ήταν μια Κυριακάτικη χειμερινή εξόρμηση στη Δημητσάνα, ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό στην Πελοπόννησο το οποίο συνδυάζει ορεινό τοπίο, τρεχούμενα νερά και άφθονο καθαρό αέρα!
Δυστυχώς ο μουντός καιρός δεν επέτρεψε στο Παράξενο Πιρούνι να τραβήξει καθαρές, ωραίες φωτογραφίες σημασία έχει όμως που γέμισε το μυαλό του με όμορφες εικόνες και φυσικά, έδωσε στον εαυτό του την υπόσχεση να επιστρέψει!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Όταν είσαι Παράξενο Πιρούνι όμως, εκεί που η βόλτα τελειώνει, αρχίζει το καλό φαγητό και τα ενδιαφέροντα, γευστικά τσιμπήματα!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Στο Κιούπι, το Παράξενο Πιρούνι μαζί με τη φίλη και συνταξιδιώτισσά του, όχι απλώς χόρτασαν, έσκασαν από το υπέροχο, σπιτικό και 100% καλομαγειρεμένο φαγητό!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Η χορτόπιτα με το ανοιγμένο στο χέρι, αυθεντικό, χωριάτικο φύλλο και την αρωματική γέμιση με άγρια χόρτα του βουνού, ήταν μόνο η αρχή! Για συνέχεια είχε ξινό τραχανά σούπα, ίδιο με αυτόν της γιαγιάς και...


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


... και για κυρίως πιάτο, το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε το παραπάνω κουνέλι λαγωτό στη γάστρα με συνοδεία καρυδάτης σκορδαλιάς! Ήταν ένα πιάτο για το οποίο χαλαρά θα μπορούσε να διανυκτερεύσει εκεί προκειμένου να το φάει και την επόμενη μέρα! Του πήρε τόσο τα μυαλά, που το Παράξενο Πιρούνι ξέχασε να φωτογραφίσει τη φανταστική, ολόφρεσκια καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι για το κλείσιμο.



Έχοντας χορτάσει Πελοπόννησο, το Παράξενο Πιρούνι ανέβηκε και βόρεια. Βορειότερα δεν έχει, καθώς η χάρη του έφτασε μέχρι τις Πρέσπες! Η εμπειρία του να κάνεις βαρκάδα στη μεγάλη Πρέσπα, έστω κι αν σε φυσάει ο πιο κρύος αέρας που έχεις νιώσει ποτέ, αξίζει και με το παραπάνω! 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Επίσης αν σου αρέσει να περπατάς σε απέραντα λιβάδια μέσα στο κρύο χωρίς να συναντάς ανθρώπινες παρουσίες παρά μόνο αγελάδες (ναι, οι Πρέσπες είναι κάτι σαν την Ινδία της Ελλάδας, μιλάμε τίγκα στην αγελάδα), βρήκες που θα μετακομίσεις!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Και σε ένα τυχαίο μαγαζάκι από αυτά που πουλάνε τα γνωστά φασόλια Πρεσπών, το Παράξενο Πιρούνι ζεστάθηκε με το καλύτερο τσίπουρο που έχει πιεί ποτέ του! 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Δυστυχώς ήταν σπιτικό και το είχαν μόνο για κέρασμα, τουλάχιστον όμως τα παρακάτω καφέ φασόλια που λέγονται "χαβιάρι", αγοράστηκαν, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και πρόσφατα έγιναν υπέροχη καλοκαιρινή, χορταστική σαλάτα!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Εκεί κοντά βρίσκεται και η Καστοριά, μια από τις πιο όμορφες, γραφικές πόλεις που το Παράξενο Πιρούνι έχει επισκεφτεί ποτέ του. Θα μπορούσε πραγματικά να ζήσει εκεί και να κάνει κάθε μέρα τη βόλτα του κατά μήκος της υπέροχης λίμνης που κάστορες δεν έχει ούτε για δείγμα, έχει όμως κύκνους, χήνες και ένα σωρό όμορφα φτερωτά πλάσματα!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι ερωτεύτηκε πραγματικά τη μαγευτική Καστοριά και η απόδειξη είναι πως ξέχασε μέχρι και μεσημεριανό να φάει! Τουλάχιστον ο ελληνικός καφές με συνοδεία γλυκό κουταλού μανιτάρι (είναι και μανιταρούπολη η Καστοριά), ήταν μια πολύ ωραία στάση στη βόλτα του!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, μια ανάσα πριν από το Καϊμάκτσαλαν. Εκεί το Παράξενο Πιρούνι αφού είχε κάνει το ιαματικό του μπάνιο στα επίσης υπέροχα Λουτρά Πόζαρ, 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

έφαγε στην ταβέρνα Καταφύγιο ζεσταίνοντας το κοκκαλάκι του και την πιρουνίσια ψυχή του! 😋


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Διάλεξε κρέας στιφάδο που έλιωνε στο στόμα και επίσης τσίμπησε από το πιάτο της φίλης του όσο μπούκο, και τα δύο κόλαση! Αν και τέρμα Θεού, αξίζει να πάει κανείς εκεί πάνω μόνο και μόνο για τη βόλτα στα σοκάκια και το φαγητό!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι



paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αλλά ακόμα και εντός Αττικής οι ημερήσιες Κυριακάτικες εξορμήσεις δε λείπουν, μάλιστα το Παράξενο Πιρούνι δεν κολώνει να πάει και μόνο του όταν η παρέα του δε μπορεί. Με μετρό, λεωφορείο και λίγο περπάτημα το Παράξενο Πιρούνι δεν άργησε να φτάσει στον εντυπωσιακό και πολύ ευκολα προσβάσιμο καταρράκτη Βαλανάρη, στο Ντράφι της Πεντέλης.


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αφού έκανε λοιπόν το city-canyoning του όπως μόνο ένα Παράξενο Πιρούνι θα μπορούσε να κάνει, είπε να τσιμπήσει και το κατιτίς του. Μια που στις παραπάνω εκδρομές το έριξε λίγο περισσότερο στην κρεατοφαγία απ' ό,τι συνηθίζει, είπε να έρθει στα ίσια του τρώγοντας κάτι σε ψάρι ή θαλασσινό. Τι το 'θελε?


Στα σύνορα Βριλησσίων - Πεντέλης, βρίσκεται η Νησιώτισσα, ένα ψαρομαγαζί πολύ γνωστό και αρκετά ψηλά στις κριτικές και το Παράξενο Πιρούνι απόρησε γιατί. Το πρώτο μείον ήταν το κάκιστο service. Το Παράξενο Πιρούνι περίμενε πάνω από μισή ώρα για να παραγγείλει ενώ σε όλο το μαγαζί υπήρχε μόνο μια παρέα ακόμα! Όσο για το ύφος των υπαλλήλων, πιο "βαριέμαι", πραγματικά πεθαίνεις!
Αλλά αυτά το Παράξενο Πιρούνι πάντα μπορεί να τα προσπεράσει στα μαγαζιά, όταν το φαγητό είναι καλό! Όμως και εδώ ατύχησε. Τα περισσότερα πράγματα του καταλόγου δεν υπήρχαν, οι χταποδοκεφτέδες πρέπει να είχαν χταπόδι σε περιεκτικότητα 0,5% και όλο το υπόλοιπο ήταν ψωμί, μαϊντανός και κρεμμύδι, το τηγανιτό γαριδάκι απλά αδιάφορο και το ψωμί έφτασε μαζί με αυτά αντί να έρθει στην αρχή για να τσιμπάει κάτι ο πελάτης -όπως συνηθίζεται!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το ουζάκι που το Παράξενο Πιρούνι ήπιε μαζί με το φαγητό του, ήταν το καλύτερο του γεύματος πραγματικά! Δεν αξίζει με τίποτα να ανέβει κάποιος από το κέντρο ως εκεί, είναι η πρώτη φορά που το Παράξενο Πιρούνι γράφει κακή κριτική, αλλά ήταν μια απογοήτευση δυστυχώς. 😒


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Η επόμενη ανάρτηση θα έχει να κάνει πάλι με κριτική εστιατορίου, δοκιμασμένου ανά τα χρόνια και πολυαγαπημένου, stay tuned!

You Might Also Like

7 σχόλια

  1. Ευχαριστούμε Έφη, έχω πάει στα Βόρεια πριν πολλά χρόνια. Βλέπω και από τις αναρτήσεις σου στο fb τις εξορμήσεις που σε ενδιαφέρουν, ίσως κάποια άλλη φορά στις εντός Αττικής που θα πας, αν το θέλεις ειδοποίησε κι εμένα αν μπορώ να συμμετάσχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητή κυρία Ξανθή! Βεβαίως, γιατί όχι θα είναι χαρά μου! Στις εντός Αττικής μου αρέσει πολύ η Πεζοπορική Ομάδα Υμηττού που συνήθως έχει πεζοπορίες τις Κυριακές, κάτι θα βγάλουν λογικά στα προσεχώς!

      Διαγραφή
    2. Επειδή μπορεί να μην δω την ανακοίνωση αν προγραμματίσεις κάποια, σε παρακαλώ στείλε μου ένα μήνυμα κι αν μπορώ να έρθω κι εγώ

      Διαγραφή
    3. Ναι φυσικά! Πιστεύω μέχρι τέλος του μήνα όλο και κάποια εύκολη ημερήσια εκδρομή-πεζοπορία να βγάλουν οι ομάδες που παρακολουθώ. Αλλιώς από Ιούλιο θα γίνουν σίγουρα αρκετές!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα έτσι όμορφα να περνάς. Και έτσι όμορφα να τρως χιχι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία! Σ' ευχαριστώ πολύ! Εννοείται, να τρώμε όλοι όμορφα :)

      Διαγραφή