Παράξενα Τσιμπήματα, μέρος έκτο: Ο Νέζος

Ιουνίου 24, 2020

Θέλεις να τσιμπήσεις μερακλίδικους, πικάντικους μεζέδες? Θέλεις να δοκιμάσεις τέλεια μπριζολάκια και το καλύτερο ίσως κεμπάπ της Αθήνας? Θέλεις σπιτική περιποίηση και μια σερβιτόρα ευδιάθετη και καλωσυνάτη που θα σε αποκαλεί "μωρό μου"?
Αν τα θέλεις όλα αυτά, μπορείς να τα βρεις στο Νέζο. Ο Νέζος υπάρχει εδώ και πολυυύ καιρό στο Γκάζι και με την κάπως παρακμιακή εμφάνισή του ίσως δε γεμίζει το μάτι στον ανυποψίαστο περαστικό. Η αλήθεια είναι πως και το ίδιο το Παράξενο Πιρούνι αρκετά χρόνια πριν -πριν γίνει παράξενο δηλαδή- αν δεν είχε την τότε παρέα του που επέμενε, δε θα είχε μπει μέσα.


Νέζος, μεζεδοπωλείο, γκάζι

Και στο φαγητό όμως, όπως και στη ζωή γενικότερα, η εμφάνιση παίζει ίσως τον πρώτο αλλά σίγουρα όχι τον βασικότερο ρόλο. Η ουσία εδώ που είναι η ποιότητα και η γεύση, θα σε πείσουν πως μέσα συνάντησες κάτι καλό. Καλομαγειρεμένο, σπιτικό φαγητό, σε περιποιημένες μερίδες και το κυριότερο, σε καλές, χαμηλές τιμές! 
Ο Νέζος, περιγράφει το μαγαζί του που βρίσκεται ελάχιστα βήματα πέρα από τη γωνία της οδού Βουτάδων με την Κωνσταντινουπόλεως, σαν ανατολίτικο μεζεδοπωλείο. Και βασικά έχει δίκιο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει λίγα και καλά, τα οποία είναι όμως αντιπροσωπευτικά πιάτα που συναντάς σε ένα μεζεδοπωλείο. 

Την πρώτη φορά που το Παράξενο Πιρούνι επισκέφτηκε τον Νέζο, ξεκίνησε με σαλάτα από διάφορα ολόφρεσκα χορταρικά που συνδυάζονταν με σταφίδες και καρύδια και με ένα ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και πετιμέζι ροδιού, το χρησιμοποιούν πολύ σε ανατολίτικες κουζίνες έτσι όπως χρησιμοποιούμε εμείς το ξίδι. Υπέροχη ήταν και η τσομπάν σαλάτα, σαν πολίτικη με λάχανο τουρσί, καρότο και σέλινο αλλά ακόμα πιο τούμπανο!
Στην τελευταία επίσκεψή του, το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε πολύ καλή βραστή σαλάτα σταμναγκάθι, εκλεκτή, καλουδουλεμένη μελιτζανοσαλάτα με μπούκοβο (δεν είναι για φλώρους ο Νέζος! 😉) και φυσικά δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τα ξακουστά του ντολμαδάκια, τα οποία αποτελούν από μόνα τους λόγο επίσκεψης!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Από τους μεζέδες, υπάρχουν ακόμα χούμους, παστουρμάς, ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες κτλ, αν κι αυτά δεν είναι και τόσο στάνταρ, ίσως να αλλάζουν ανάλογα με τα υλικά και την εποχή. Πρέπει επίσης να δοκιμάσεις και το πολύ φτηνό χύμα κρασί του Νέζου (μόλις 3 ευρώ το μισόλιτρο) και το Παράξενο Πιρούνι προτείνει το ροζέ και το λευκό που είναι αρκετά καλά, για τα δεδομένα ενός χύμα κρασιού πάντα. Προσοχή κι εδώ όμως, το κρασί του Νέζου "βαράει" λίγο, αν δεν είσαι συνηθισμένος στο να το τσούζεις που και που, πάρε μαζί σου και κάποιον που να θυμάται που μένεις για να σε πάει μετά σπίτι σου! Για όσους θέλουν μπύρα, υπάρχει το κλασικό δίδυμο Amstel - Heineken, αν το Παράξενο Πιρούνι θυμάται καλά και Kaiser, και πολύ σου πάει. 😏

Και τα κυρίως πιάτα της ώρας που δεν είναι παρά δύο, μπριζολάκια και κεμπάπ, αλλά είναι πραγματικά ένα κι ένα!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Οι προμηθευτές του Νέζου στα κρεατικά θα πρέπει να κάνουν πολύ καλή δουλειά. Τόσο τα μπριζολάκια, όσο και το κεμπάπ είναι εκτός από πολύ ωραία ψημένα, νόστιμα και χορταστικά! 
Τα μπριζολάκια τρυφερά, λεπτά κομμένα και καλοψημένα, θα ικανοποιήσουν κάθε φαν της μπριζόλας. Επίσης οι τηγανιτές πατάτες είναι κομμένες στο χέρι και όχι έτοιμες κατεψυγμένες, πρόκειται για αληθινές τηγανιτές πατάτες, έτσι όπως θα τις έφτιαχνε στο σπίτι μια μαμά/γιαγιά/θεία καλή μαγείρισσα. 


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Το κεμπάπ του έχει τη φήμη ότι είναι ένα από τα καλύτερα της Αθήνας και όπως βλέπεις, σερβίρεται σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος! Προσοχή όμως, η κόκκινη αυτή συνοδευτική σος, χρώμα που οφείλεται στην πάπρικα, καίειιι σαν το διάολo! 
Ακόμα κι αν καμαρώνεις ότι είσαι άνετος με τα καυτερά, αυτή τη σος μάλλον θα δυσκολευτείς να την πλησιάσεις! 😊


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το service είναι ταχύτατο και όπως το Παράξενο Πιρούνι ανέφερε στην αρχή, πολύ ζεστό και φιλικό. Αληθινά φιλικό κι όχι προσποιητά ευγενικό. Την τελευταία φορά ήταν και πολύ αγαπησιάρικο καθώς κέρασαν το Παράξενο Πιρούνι και την παρέα του σπιτικό σιμιγδαλένιο χαλβά σε σχήμα καρδιάς! ❤😊
Είναι κάπως αστείος και ο τρόπος παραγγελίας: Ο κατάλογος είναι μια εκτυπωμένη σελίδα Α4 με κουτάκια δίπλα από τα φαγητά όπου γράφεις στο κάθε κουτάκι 1, 2, 3, 4 ..κτλ (π.χ. αν θέλεις 2 μερίδες μπριζολάκια, γράφεις δίπλα τους 2). Απλότητα! Η μουσική υπόκρουση κυμαίνεται από ρεμπέτικα (στην καλύτερη περίπτωση)  έως σκυλάδικα και ποπ ελληνικά (στη χερότερη). Η διακόσμηση του μικρού αυτού χώρου (6 - 7 τραπεζάκια χοντρικά όλα κι όλα) είναι μεν ό,τι να 'ναι, δηλαδή από κομπολόγια και ξερά σκόρδα να κρέμονται από τους τοίχους, μέχρι μια μικρή μοτοσυκλέτα πάνω στο ψυγείο (!) και αφίσες π.χ. από τη συναυλία των Scorpions στην πόρτα, αλλά αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν ενόχλησε το Παράξενο Πιρούνι, καθώς η άψογη σχέση ποιότητας - τιμής, ειδικά σε ένα μέρος σαν το Γκάζι, όπου λόγω ονόματος και μόνο, το κάθε τι που θα φας θα είναι "τσιμπημένο", αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Το Παράξενο Πιρούνι αν και το άργησε το αφιέρωμα στο παλιό, αγαπημένο του μαγαζί, το προτείνει σε όποιον θέλει να τσιμπήσει στο κέντρο της Αθήνας κάτι νόστιμο, καλοφτιαγμένο, μερακλίδικο και σε επίσης μερακλίδικη τιμή!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πηρουνακι μου να παμε να μασουλησουμεεε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα... και σχόλιο!!! Είσαι τόσο γλυκιά!
      Εντάξει σ' αγαπάω (αυτοκόλλητα με καρδούλες)

      Διαγραφή