Pancakes με καρότο, σταφίδες και φέτα

Απριλίου 19, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, τηγανίτες με καρότο, λουκουμάδες με καρότο, ομελέτα με καρότο

Το καρότο που τιμάται όσο γίνεται στην διαδικτυακή κουζίνα του Παράξενου Πιρουνιού αυτή την περίοδο, είχε προστεθεί μέχρι τώρα σε γλυκά παρασκευάσματα: Παγωτό καρότο, πάστα φλώρα, fudge καρότου, cookies καρότου, γλυκιά πίτα με καρότο. Σε κάτι όχι ακριβώς γλυκό αλλά όχι και τόσο αλμυρό, κάτι που να μπορείς να το τσιμπήσεις για brunch ίσως ή κι όλες τις ώρες, που να ταιριάζει με καφέ, τσάι, χυμό... Εδώ, τι?
Μα βέβαια, πως το Παράξενο Πιρούνι δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα? Pancakes εύκολα με καρότο, φέτα και σταφίδες και αντί για το G.O.T. 8η σεζόν, θα αρχίσεις κι εσύ να βλέπεις Bugs Bunny σε επανάληψη!

Υλικά για 11 με 12 pancakes:

- 2 καρότα μέτρια προς μεγάλα
- μισό φλιτζάνι περίπου σταφίδες (ξανθές ή μαύρες, ό,τι προτιμάς)
- 4 ασπράδια αβγών ή 2 ολόκληρα αβγά
- μισό φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ πλήρες αδιάλυτο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο (ή λιωμένο βούτυρο, ή ηλιέλαιο/σπορέλαιο)
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη με το χέρι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
- μίγμα από: μοσχοκάρυδο σκόνη, τζίντζερ σκόνη, κόλιανδρο, γλυκάνισο & κύμινο κοπανισμένα στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη

Τα φτιάχνεις πανεύκολα τρίβοντας τα καρότα στον τρίφτη ή και στο multi αν δεν έχεις γερούς δικέφαλους και τα ανακατεύεις σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Θα προκύψει ένας ωραίος, σχετικά αραιός χυλός και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας παίρνεις κάθε φορά μια μεγάλη κουταλιά για κάθε pancake. Σε ένα καλό, αντικολλητικό τηγάνι βάζεις ελάχιστο ελαιόλαδο μόνο για να ψήσεις το πρώτο pancake. Μετά δε χρειάζεται τίποτα άλλο λιπαρό, το Παράξενο Πιρούνι διαπίστωσε πως τα pancakes του μια χαρά ψήθηκαν χωρίς να προσθέτει νέο λάδι για κάθε νέο pancake στο τηγάνι του, έγιναν πιο στεγνά και πιο ελαφριά.
Όταν θα τα έχεις ψήσει όλα, τα τοποθετείς έτσι ωραία το ένα πάνω στο άλλο και τα ζεσταίνεις στο φούρνο για λίγο μια που θα έχουν κρυώσει στο μεταξύ. Το Παράξενο Πιρούνι όταν είναι μόνο του τα βάζει και σε ατομικές σακουλίτσες λίγα - λίγα στην κατάψυξη και τα ζεσταίνει στο φούρνο για να έχει όποτε το θελήσει pancakes στο πρωινό του!

Τα συγκεκριμένα τα έφαγε με μαρμελάδα και τσάι σε ένα χαλαρό, Κυριακάτικο πρωινό ενώ παράλληλα είχε και την κατάλληλη μουσική υπόκρουση (το Αχ κουνελάκι φυσικά 🐰)

You Might Also Like

0 σχόλια