Μπισκότα διπλής σοκολάτας με μανταρίνι και τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη

Δεκεμβρίου 08, 2018

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, to paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork
                                                                                                               
Τι ωραία που είναι να ξυπνάς τα Σαββατοκύριακα με την ησυχία σου, να ετοιμάζεσαι χωρίς βιασύνη και να φτιάχνεις τον καφέ σου αργά - αργά, πίνοντάς τον ίσως και ακόμα πιο αργά! Και μέχρι να κρυώσει ο καφές, να έχεις προλάβει να φτιάξεις και μπισκότα.
Τέτοια μπισκότα είναι κι αυτά εδώ. Το Παράξενο Πιρούνι τα έφτιαξε ένα ωραίο πρωινό Σαββάτου. Έτσι είναι, άλλοι διασκεδάζουν το Σαββατόβραδο, το Παράξενο Πιρούνι όμως ανέκαθεν προτιμούσε το πρωί. Και το να φτιάχνει και να ψήνει κάθε λογής μπισκότα είναι η εκτόνωση και η διασκέδασή του!

Άκουσε το Παράξενο Πιρούνι και δες λοιπόν πως μπορείς να τα φτιάξεις κι εσύ!
Αγοράζεις δύο σοκολάτες υγείας των 100 γραμμαρίων η κάθε μία με στέβια αντί για ζάχαρη (αν θες, εννοείται πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σοκολάτα με ζάχαρη). Τρως 3 μεγάλα μανταρίνια αλλά φροντίζεις να κρατήσεις τη φλούδα τους! Έχεις αγοράσει και ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ, μεγέθους μεσαίου δαχτύλου φαντάσου.
Βράζεις τις μανταρινόφλουδες μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το νερό 3 φορές (για να ξεπικρίσουν). Καθαρίζεις το τζίντζερ από τη φλούδα του και το κόβεις σε μικρά κομμάτια. Στο multi βάζεις τις βρασμένες και σουρωμένες μανταρινόφλουδες σε κομματάκια, το τζίντζερ και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πολτοποιείς, να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές.
Λιώνεις τη μία σοκολάτα και προσθέτεις ένα αβγό. Ανακατεύεις καλά και όταν ομογενοποιηθεί, βάζεις το μίγμα μανταρινιού. Βάζεις ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder, ανακατεύεις και ρίχνεις αλεύρι που φουσκώνει, όσο πάρει (με το μάτι, δεν πρέπει να χρειάστηκε πάνω από μισή κούπα). Ανακατεύεις καλά και τέλος προσθέτεις τη δεύτερη σοκολάτα ψιλοκομμένη.
Πλάθεις 15 μεγάλα (ή περισσότερα πιο μικρά) μπισκότα και ψήνεις κλασικά σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, ή μέχρι να δεις σκασίματα στην επιφάνεια των μπισκότων.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, to paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Μαύρη σοκολάτα, μανταρίνι και τζίντζερ. Ταιριάζουν τέλεια και πάνε ακόμα πιο τέλεια μαζί με τον καφέ σου! Έρχονται μαζί σου παντού και πάντα και σίγουρα κλέβουν τις εντυπώσεις.

You Might Also Like

0 σχόλια