Παράξενα τσιμπήματα

Σεπτεμβρίου 20, 2018

Το Παράξενο Πιρούνι έως τώρα τσίμπαγε τα παράξενα που έφτιαχνε το ίδιο. Καιρός είναι λοιπόν, να αποκαλύψει και τα παράξενα άλλων τα οποία βρήκε άξια τσιμπήματος.
Αρχίζει με τα γλυκά τσιμπήματα και συγκεκριμένα, με το παγωτό! Είναι γεγονός πως το Παράξενο Πιρούνι θα μπορούσε να ζει με παγωτό και μπύρες. Σπάνια τρώει πάστες και τέτοιου τύπου γλυκά, τα θεωρεί λίγο βαριά για τα γούστα του. Αντιθέτως στα παγωτά το καλοκαίρι και στα μπισκότα-κέικ-κουλούρια το χειμώνα, δε λέει ποτέ όχι.

παγωτό κόλλυβα, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το παραπάνω (και παρακάτω) παγωτό με γεύση κόλλυβα από το ζαχαροπλαστείο "Lateau" στην Πανόρμου, είναι αν όχι το πιο παράξενο παγωτό που μπορεί κάποιος να βρει στην Αθήνα, σίγουρα το πιο μακάβριο! 💀

παγωτό κόλλυβα Lateau, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Κι άλλο παράξενο και πολύ καλοφτιαγμένο σπιτικό παγωτό: Παγωτό με γεύση κουρκουμά από το Cremino στο Σύνταγμα, στην οδό Νίκης.

παγωτό κουρκουμά Cremino, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Όσον αφορά τις μπύρες, το Παράξενο Πιρούνι αποφάσισε πως η πιο παράξενη μπύρα που έχει τσιμπήσει, είναι η -ελληνική κιόλας- μπύρα μανιτάρι, της γνωστής μανιταροεταιρείας Δίρφυς!
μπύρα μανιτάρι, μπύρα δίρφυς, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το καλύτερο πεϊνιρλί: Smak στην οδό Ρόμβης στο Σύνταγμα. Το Παράξενο Πιρούνι καθώς έχει ένα θέμα με τα μανιτάρια τσίμπησε με γεύση τρούφα, αλλά θα ξαναπάει σίγουρα και για τα γλυκά πεϊνιρλί με σοκολάτα ή ανθότυρο με πορτοκάλι! Επίσης άρχισαν να φτιάχνουν και πίτσα! Το γεγονός αυτό αλλά και τα επόμενα παρακάτω, είναι οι λόγοι που το Παράξενο Πιρούνι θα κατασκηνώσει στο Σύνταγμα (κι ευτυχώς κάνει ακόμα ζέστη).

smak, smak peinirli, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Η καλύτερη νηστίσιμη πάστα φλώρα: Μελικρήνη vegan cafe στην Ασκληπιού (και εξαίσια σπιτική πίτα λαχανικών, τόσο εξαίσια που δεν πρόλαβε να φωτογραφηθεί). Η πολύ ευγενική κυρία στο μαγαζί πληροφόρησε το Παράξενο Πιρούνι πως μπορεί να τσιμπήσει και κρύα σούπα σε ποτηράκι για το δρόμο σε πολύ καλή τιμή!

μελικρήνη vegan cafe, vegan πάστα φλώρα, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Η καλύτερη παράξενη πίτα: Πίτα με βλήτα γιαχνί (επίσης vegan) από το Pie Works στην οδό Αμερικής, στο Σύνταγμα.

πίτα με βλήτα, pieworks, σπιτική πίτα, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

H καλύτερη σαλάτα: Η διαφορετική, ωμοφαγική ταμπουλέ με "πλιγούρι" κουνουπιδιού από το Λάιμ bistro στο Γκάζι, τόσο νόστιμη, αρωματική και με ίδια γεύση κανονικής, κλασικής ταμπουλέ, που κανείς δε θα καταλάβαινε ότι τρώει κουνουπίδι! 

λάιμ bistro, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Αλλά και η σαλάτα με κάκτο από το Los Loros στο Σύνταγμα δεν πάει πίσω!

κάκτος σαλάτα, los loros, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το καλύτερο vegan τυλιχτό: Με "γύρο" μανιτάρι, στο Cookoomela Grill στα Εξάρχεια.

πιτόγυρο vegan, πίτα οικολογική, πίτα χορτοφαγική εξάρχεια, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Κι επειδή κρύα έρχονται, η καλύτερη και φτηνότερη σούπα βελουτέ: Lacantina street food και πάλι στα Εξάρχεια. Το Παράξενο Πιρούνι λάτρεψε τη vegan σούπα σελινόριζας και χτύπησε τα δόντια του ενθουσιασμένο δοκιμάζοντας την καστανόσουπα!

Lacantina street food σούπα, σούπα take away, σούπα νηστίσιμη, σελινόσουπα, σούπα βελουτέ, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Τα Εξάρχεια τελικά, είναι ο λόγος που το Παράξενο Πιρούνι είναι στο τσακ να γίνει για τα καλά vegan. Δυο με τρία τσιγάρα δρόμο πιο πέρα όμως, βρίσκει στο Παγκράτι ένα χουνκιάρ μπεγεντί από το Μαύρο Πρόβατο αρκετά μαμαδίστικο και καλομαγειρεμένο και αρχίζει να το σκέφτεται. 

Μαύρο Πρόβατο χουνκιάρ μπεγεντί, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, πρόβατο παγκράτι

Για κάτι πιο γκουρμέ, υπέροχα μοσχαρίσια μπιφτέκια μαζί με χόρτα εποχής και σπιτικό πουρέ αληθινής πατάτας αρωματισμένο με τρούφα από το Cafe Boheme στο Κολωνάκι (το οποίο έχει γενικότερα πολύ προσεγμένα και σε λογικές τιμές μαγειρευτά -δυστυχώς η πίτσα του ήταν απογοήτευση).

Cafe Boheme, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Η Puttanesca που είναι ένα πρόσφατο σχετικά, λιλιπούτειο μαγαζάκι μόνο για delivery και take away, έχει τις καλύτερες value for money μακαρονάδες,

Puttanesca, take away pasta, μακαρονάδες delivery

κι επίσης ένα φοβερό -και σε φοβερή τιμή- μπισκοτογλυκάκι σε ποτηράκι με σοκολάτα, πορτοκάλι και φυστίκι Αιγίνης, το Bichchiere!

Bichchiere, μπισκοτογλυκό, ιταλικό μπισκοτογλυκό, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το καλύτερο, δημιουργικό κουλούρι: Οι Κουλουράδες που πρόσφατα ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη, έχουν κουλούρια αλμυρά και γλυκά για όλα τα γούστα. 
Το Παράξενο Πιρούνι προτιμώντας πάντα τα γλυκά, έχει ήδη τσιμπήσει το γεμιστό με γεύση τσιζκέικ, με σοκολάτα - oreo και με σοκολάτα - κάστανο και τώρα ξέρει που να πάει όταν θέλει να ξεκινήσει γλυκά τη μέρα του. Α, κάνουν και delivery!

Κουλουράδες cheesecake oreo, koulourades, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το καλύτερο εξωτικό street food: Los Loros στο Σύνταγμα και πάλι. 
Το Patacon με γεύση κοτόπουλο - καρύδα παρακάτω, είναι ένα σάντουιτς όπου αντί για ψωμί έχει Plantain (είδος εξωτικής μπανάνας που τρώγεται συνήθως ψητή ή τηγανιτή). Το συγκεκριμένο μαγαζί κάνει και delivery στο κέντρο -όπου τουλάχιστον μέχρι πρότινος, τις παραγγελίες έφερνε ο ίδιος ο σεφ, Marko Rossi! 

Patacon Los Loros, plantain, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το καλύτερο, παράξενο και αρκετά οικονομικό κοκτέιλ: TYCO (Take Your Cocktail Out) στην οδό Ρόμβης με τζιν και δίκταμο! 
Με 5 και 6 ευρώ παίρνεις από το απογευματάκι το κοκτέιλ σου στο χέρι. Στο συγκεριμένο μαγαζί το Παράξενο Πιρούνι δε μπορεί να μην απονείμει και βραβείο καλύτερης ιδέας. Σε κάθε γωνία υπάρχει πια κι από ένα μαγαζί που σου δίνει καφέ στο χέρι. Καλός κι ο καφές αλλά γιατί να μη μπορείς να πάρεις και το ποτό σου στο χέρι; 
Επιτέλους κάποιος ένιωσε τον καημό του Παράξενου Πιρουνιού και έκανε μια από τις επιθυμίες του πραγματικότητα! 

TYCO cocktail, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι δε τσιμπάει πολύ συχνά κρέατα και κοψίδια, έχει ωστόσο μια αδυναμία στο αλκοόλ, οπότε μπροστά στο μπριζολόκρασο εντυπωσιάστηκε! Το βρήκε σε ψαγμένο σούπερ μάρκετ - deli των Β.Π. 

μπριζολόκρασο, steak wine, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το καλύτερο περίεργο ελληνικό τζιν με πρωτότυπα αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα, όπως π.χ. μυρτιάς!
greek gin, three graces, grace gin, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Εκτός κέντρου Αθήνας, το Παράξενο Πιρούνι γυρίζει συχνά - πυκνά στην αγαπημένη του Καισαριανή. Εκεί, εκτός από τη φοβερή πολίτικη μπουγάτσα από το Βόσπορο,

πολίτικη μπουγάτσα, μπουγάτσα βόσπορος, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

τσιμπάει πάντα και αυθεντική ιταλική πίτσα με υπέροχη λεπτή ζύμη από τη Nonna Edda! Του αρέσει να την παραγγέλνει εντελώς χορτοφαγική με μανιτάρια, ντομάτα και πιπεριά και ευτυχώς για το καλό του γούστο, είναι το ΜΟΝΟ μαγαζί  όσον αφορά το delivery πίτσας που αντί για πράσινη πιπεριά βάζει κόκκινη Φλωρίνης, αντί για φέτες ντομάτας ντοματίνια και ολόφρεσκα μανιτάρια τα οποία όπως φαίνεται και στη φωτο, δεν τα τσιγκουνεύεται καθόλου!

Nonna Edda pizza, πίτσα καισαριανή, πίτσα παγκράτι, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Λες και τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά, υπάρχει κι ο Μπούσουλας ακριβώς πάνω στην πλατεία Καισαριανής, 

Ο Μπούσουλας, τσιπουράδικο καισαριανή, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

κι είναι το πιο ζεστό, φιλικό τσιπουράδικο στην περιοχή με φοβερούς θαλασσινούς μεζέδες που το Παράξενο Πιρούνι λατρεύει να τσιμπάει μαζί με το τσιπουράκι του!

τσιπουρομεζέδες, Μπούσουλας, καισαριανή, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Τα καλύτερα σπιτικά γλυκά, ειδικά για όποιον έχει λαχταρήσει κάτι ωραία, παλιού τύπου καλοκαιρινά μπισκοτογλυκά μαμάδων, θείων κτλ: 
Το Sugar Mama στου Ζωγράφου κάνει και delivery μέχρι το κέντρο και το Παράξενο Πιρούνι τσίμπησε ένα πολύ ενδιαφέρον για τα γούστα του μπισκοτογλυκό με αλατισμένο μπισκότο, φιστικοβούτυρο και σοκολάτα γάλακτος. Του άρεσε τόσο που πήγε μέχρι του Ζωγράφου για να τσιμπήσει και από κοντά το σπιτικό παγωτό μπύρας που έφτιαχναν εκείνες τις μέρες και δεν το μετάνιωσε καθόλου!

Sugar Mama, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Κάπου όμως πρέπει να απονεμηθεί Παράξενο βραβείο, και το Το Παράξενο Πιρούνι έχει φυσικά ήδη αποφασίσει.
Στον μακρινό Πειραιά, ζει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε ίσως κάλλιστα να είναι κάποιος χαμένος συγγενής του Παράξενου Πιρουνιού μιας και φτιάχνει τα πιο περίεργα, ασυνήθιστα, παρανοϊκά (με την καλή έννοια) σοκολατάκια που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς! 
Και ευτυχώς για το Παράξενο Πιρούνι, τα πουλάει στο μαγαζί του (Le Votre Piree, Κουντουριώτου 166 Πειραιάς).

Le Votre Piree, σοκολατάκια, δημιουργικά σοκολατάκι, παράξενα σοκολατάκια, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το κουτάκι της φωτογραφίας έχει σοκολατάκι με ρίγανη, σοκολατάκι γεμιστό με φάβα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο, σοκολατάκι με κάρυ, σοκολατάκι με ντομάτα και ελαιόλαδο, σοκολατάκι με παλαιωμένο τυρί μετσοβόνε, σοκολατάκια με ελληνικά κρασιά και επίσης φεύγοντας το Παράξενο Πιρούνι πήρε και μια σοκολάτα που είναι σαν να έχει φτιαχτεί αποκλειστικά γι' αυτό!

hangover chocolate, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι όμως κάπου πρέπει να βάλει και μια τελεία, οπότε εδώ θα σταματήσει για την ώρα. Θέλει ωστόσο να τονίσει πως αυτή η ανάρτηση δεν έχει κανένα σκοπό διαφήμισης. Κανείς δεν πλήρωσε το Παράξενο Πιρούνι να πει τη γνώμη του (ίσα - ίσα που έγινε το αντίθετο! :), το ίδιο θέλησε να πει μια καλή κουβέντα κρίνοντας τόσο από το γευστικό αποτέλεσμα, όσο και από τη διαφορετικότητα όλων των παραπάνω που δοκίμασε.
Πολύ πιθανό να υπάρξει και παράξενο Part II 😉

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Καλό μου Παράξενο Πιρούνι (Έφη μου καλή και Σκοτεινούλα μου - μην ξεχνιόμαστε...) ωραίες προτάσεις όλες! Αλλά το παγωτό με γεύση κόλλυβα κάνει τόση εντύπωση και μόνο που το διαβάζεις :-))
    Τους Κουλουράδες τους τιμάμε παντού (όπου τους βρούμε) δεόντως, καθώς και την μπουγάτσα στον Βόσπορο, όταν βρεθούμε προς την Καισαριανή.
    Καλή συνέχεια και καλές βόλτες εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου για τα ωραία & γλυκά σου λόγια! Το παγωτό κόλλυβα ήταν ένα απλό παγωτό κρέμα όπου είχαν βάλει μέσα λίγο σιτάρι βρασμένο & κανέλα. Ήταν νόστιμο αλλά από το όνομά του και μόνο, πράγματι δεν ξέρω πόσοι θα το αγόραζαν! Πως γίνεται κι όλες οι βόλτες καταλήγουν στο φαγητό, ε? :)

      Διαγραφή