Muffins κεράσι - σοκολάτα
Ιουλίου 10, 2025Είναι μερικές φορές που νιώθεις πως θέλεις απεγνωσμένα να γυρίσεις πίσω στα γνώριμα, στα οικεία. Σε αυτά που δεν περιλαμβάνουν καμία έκπληξη, γιατί καλές οι εκπλήξεις αλλά δεν έχουν πάντα θετικό πρόσημο. Επιστρέφοντας στα δοκιμασμένα, γνωρίζεις πως εκείνη η συνταγή για κέικ ας πούμε, θα βγει 100% όπως ξέρεις και περιμένεις, εκτός αν... κοπεί το ρεύμα ξαφνικά!
Σήμερα λοιπόν καμία πρωτοτυπία, καμία παραξενιά. Muffins με 3 υλικά κι ελάχιστο κόπο - χρόνο. Με γεύση κεράσι και σοκολάτα. Γιατί υπάρχουν κι αυτές οι μέρες που θέλεις κάτι γλυκό και νόστιμο με υλικά του μίνι μάρκετ δίπλα σου κι ας είναι τυποποιημένα με ζάχαρη και γλουτένη. Εξάλλου το πλάνο της ισορροπημένης διατροφής περιλαμβάνει κάπου - κάπου και παρασπονδίες!
Θα χρειαστείς ένα κουτάκι μερέντα (τη μικρή συσκευασία, πρέπει να είναι γύρω στα 200 γραμμάρια χοντρικά), ένα μεσαίο αβγό σε θερμοκρασία δωματίου και αλεύρι που φουσκώνει, όσο πάρει. Και last but no least, μερικά φρέσκα κεράσια που θα ψηθούν μαζί με τα muffins και θα τα ολοκληρώσουν γευστικά.
Σπας το αβγό σε ένα μπολ και το χτυπάς με σύρμα μαζί με τη μερέντα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτεις και αλεύρι που φουσκώνει, όσο πάρει, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι ή μαρίζ μέχρι να έχεις έναν λείο χυλό για κέικ. Γεμίζεις χάρτινα φορμάκια για muffins με τον χυλό κατά τα 2/3 και βυθίζεις στο καθένα από ένα φρέσκο καλά πλυμένο και στεγνωμένο κεράσι, από το οποίο έχεις αφαιρέσει το κουκούτσι.
Ψήνεις κλασικά και δοκιμασμένα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου, μέχρι τα κεκάκια να σχηματιστούν, στερεοποιηθούν, φουσκώσουν λίγο και κάνουν μερικά ελαφρά σκασίματα στην επιφάνεια όπως τα μπράουνις.
Αφού μείνουν για λίγο να κρυώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση ή μάλλον... καταβρόχθισμα! 🍒🍪
0 σχόλια