Ρολό black forest
Ιουλίου 05, 2025"Σβήσε το φως", λες. Πριν κοιμηθείς, θέλεις στο δρόμο για την ονειροχώρα να περάσεις μέσα από το σκοτάδι. Βλέπεις εκεί ένιωθες πάντα μεγαλύτερη ασφάλεια. Ήταν εκείνα τα περίεργα μικρά φωτεινά στίγματα που μπερδεύονταν μεταξύ τους σχηματίζοντας έναν πολύχρωμο χείμαρρο, έναν ασταμάτητο χαρτοπόλεμο που για κάποιον ανεξήγητο λόγο σε γέμιζε με τρόμο.
Ύστερα οι ακαταλαβίστικοι ψίθυροι. Οι ασυνάρτητοι ήχοι.
Ύστερα οι ακαταλαβίστικοι ψίθυροι. Οι ασυνάρτητοι ήχοι.
Μετά οι θολές εικόνες - οράματα: Η παιδική κούκλα που ξαφνικά βγάζει μαχαίρι και σου ορμά. Το μαρμάρινο άγαλμα που μετατρέπεται σε τέρας. Το Πράγμα που καραδοκεί κάτω από το κρεβάτι. Μέσα στη ντουλάπα. Μέσα στο κεφάλι σου.
Τον τρόμο τον κουβαλάς και δεν υπάρχει απαλλαγή από αυτόν. Μόνο αντιπερισπασμός. Η ανθρώπινη επαφή και οι σχέσεις. Οι ευχάριστες, δημιουργικές δραστηριότητες. Και εν προκειμένω, η μαγειρική!
Το Παράξενο Πιρούνι πάντα έβρισκε την ονομασία "black forest" πολύ spooky για γλυκό. Η σύνδεση ενός πεντανόστιμου γλυκού με κεράσια και σοκολάτα με ένα σκοτεινό δάσος, όσο να 'ναι φαίνεται αρκετά άκυρη. Ωστόσο, σημασία έχει στο τέλος το γλυκό να το φας!
Αυτό εδώ το ρολό με κεράσια και καφέ αντί για σοκολάτα ονομάστηκε από το Παράξενο Πιρούνι black forest, δημιουργήθηκε πανεύκολα και όπως συνηθίζεται στην παραξενοπιρουνίσια "clean eating" εκδοχή, δεν έχει ζάχαρη & γλουτένη!
Το Παράξενο Πιρούνι είχε μουλιάσει για 3 ώρες περίπου μια κούπα νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη σε μια κούπα νερό. Έπλυνε, σκούπισε και ψιλόκοψε 4 βασιλικούς χουρμάδες και τους πολτοποίησε στο multi μαζί με ένα διπλό εσπρέσο όπου είχε διαλύσει σε αυτό ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ και λίγη κανέλα σκόνη, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
Μπλένταρε και πάλι τη μισή ποσότητα βρώμης νερού με τη μισή ποσότητα της πάστας χουρμάδων - καφέ, άδειασε το multi και ξαναμπλένταρε την υπόλοιπη ποσότητα από τα δύο μίγματα.
Το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε όλο το τελικό μίγμα αυτού του ωραίου και ομογενοποιημένου καφέ χυλού σε ένα μπολ και τον άδειασε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ επάνω σε αντικολλητικό και ελαφρά λαδωμένο (με λάδι από ένα βάζο με ταχίνι, όχι πάντως ελαιόλαδο γιατί έχει πιο βαριά μυρωδιά) χαρτί ψησίματος.
Έψησε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 160 βαθμούς για ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο περίπου μέχρι να δει πως είχε στερεοποιηθεί, είχε γίνει σαν κέικ στην όψη και η επιφάνεια είχε κάνει ελαφρά σκασίματα. Έβγαλε το πυρέξ από το φούρνο και άφησε αυτό το "παντεσπάνι" βρώμης να κρυώσει.
Στη συνέχεια, το Παράξενο Πιρούνι έφτιαξε την πανεύκολη γέμιση. Στο multi έβαλε ανάλατο, μαλακό ανθότυρο μαζί με λίγο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και δούλεψε το μίγμα έτσι ώστε να έχει μια λεία κρέμα. Άπλωσε αυτή την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του κρύου πια "παντεσπανιού" βρώμης και σκόρπισε φρέσκα κεράσια κομμένα στα δύο αφού τους είχε βγάλει το κουκούτσι. Ρόλαρε με προσοχή και άφησε το ρολό του στο ψυγείο να κρυώσει.
Αφού πέρασαν μερικές ώρες (ιδανικά μπορεί να μείνει και όλη τη νύχτα), την επόμενη ημέρα ή όποτε είναι να σερβιριστεί, κόπηκε προσεκτικά σε φέτες, στολίστηκε με έξτρα κρέμα ανθότυρου και κεράσια και ήρθε εδώ να το δεις! 🍒
0 σχόλια