Φραουλομακαρονάδα
Μαΐου 12, 2025Σχεδόν κάθε φρούτο στο παραξενοπιρουνίσιο blog έχει γίνει μακαρονάδα! Έλειπε μέχρι τώρα η φράουλα και ασφαλώς η έλλειψη αυτή διορθώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. 🍓🍴
Φραουλομακαρονάδα λοιπόν με έναν αλλιώτικο τρόπο που δε φαντάζεσαι! Το ήξερες πως οι φράουλες ψήνονται στο φούρνο, μαλακώνουν, μελώνουν και γίνονται σαν μαρμελάδα?
Μάθε το σήμερα και βάλε όπως έκανε και το Παράξενο Πιρούνι σε ένα μικρό ταψάκι μερικές φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα, λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, λίγο φρέσκο τριμμένο τζίντζερ, κόκκους μαύρου πιπεριού και λίγο τριμμένο ξερό δεντρολίβανο και ψήσε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν μαρμελάδα, κάπως έτσι:
Έχεις βράσει και σουρώσει τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου καθώς οι φράουλες ψήνονται, οπότε τα ανακατεύεις αμέσως με τη σάλτσα ψητής φράουλας κι αυτό ήταν!
Το πιάτο έχει γεύση που γλυκίζει αλλά ταυτόχρονα είναι και λίγο πικάντικη και θα διαπιστώσεις αν το φτιάξεις και το δοκιμάσεις πόσο ταριάζει η φράουλα με το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Κι αν στο χωριό σου δε συνηθίζουν τις φράουλες με τη σαμπάνια, συνόδεψε τη φραουλομακαρονάδα σου με ένα ξινόμαυρο ή ένα αγιωργίτικο και θα βρεις την υγειά σου! 🍷🍓
Stay tuned γιατί το Παράξενο Πιρούνι έχει πάθει φρα-ουλίτιδα και θα επιστρέψει δριμύτερο με νέα φραουλοσυνταγή!
0 σχόλια