Μους σοκολάτας με μπύρα Guinness

Οκτωβρίου 21, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Back to black. Μαύρη σοκολάτα, μαύρη μπύρα, μαύρο ψωμί και εκτός κουζίνας φυσικά... μαύρο στα ρούχα! Αν το Παράξενο Πιρούνι ήταν να έχει ένα moto σχετικά με αυτό, θα έλεγε: "Ντύσου στα μαύρα, ζήσε στα κόκκινα"
Όπως είχε πει κι ένας παραξενοπιρουνίσιος αγαπημένος συγγραφέας και ποιητής: "Βρες τι σου αρέσει κι άστο να σε σκοτώσει". Φτάσε στην κορυφή ακόμα κι αν σου έχει κοπεί η ανάσα από την ανάβαση. Μη σταματάς να τρέχεις ακόμα κι αν νιώθεις την καρδιά σου έτοιμη να σπάσει. Βρες, γνώρισε, ταξίδεψε. Η λαχτάρα για ανακάλυψη είναι η μόνη υγιής περιέργεια. Αντιστάσου στην καθημερινότητα και μην την αφήσεις να σβήσει.
Τώρα είναι η στιγμή που το Παράξενο Πιρούνι πρέπει να κάνει τη σύνδεση μεταξύ προλόγου και συνταγής, αλλά θα το παραλείψει. Ευτυχώς στο blog του -αν μη τι άλλο- κανείς δεν του λέει τι πρέπει να κάνει.

Για να έχεις 2 με 3 μπολάκια από την σοκολατένια κρέμα Guinness θα χρειαστείς:

- 4 κρόκους αβγών
- μισή κούπα ζάχαρη
- 1 και 1/2 κούπα Guinness extra stout
- 1 και 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος
- 115 γραμμάρια ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς κρόκους με ζάχαρη να αλλάξει χρώμα το μίγμα και να γίνει ομοιογενές. Σε μια καλή, αντικολλητική κατσαρόλα βάζεις μισή κούπα από τη μπύρα και 1 και 1/4 κούπας από την κρέμα γάλακτος και τα αφήνεις σε σιγανή φωτιά να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τότε ρίχνεις και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και όταν λιώσει, ενσωματωθεί και το μίγμα γίνει ομοιογενές κατεβάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και ενώνεις το μίγμα από την κατσαρόλα όταν γίνει χλιαρό με το μίγμα κρόκων - ζάχαρης ανακατεύοντας καλά και απαλά με ένα μαλακό σύρμα, να μη δημιουργηθούν κομματάκια.
Πάνω από μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, τοποθετείς το μίγμα της σοκολατένιας κρέμας Guinness και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι η κρέμα να δέσει και να πήξει. Δε χρειάζεται να πήξει πολύ γιατί όταν κρυώσει και μπει στο ψυγείο θα πήξει κι άλλο.

Όταν περάσουν μερικές ώρες και η κρέμα μέσα στα μπολάκια στο ψυγείο είναι έτοιμη για σερβίρισμα, θα ρίξεις μια κούπα Guinness σε ένα κατσαρολάκι και θα βράσεις σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά χωρίς να σκεπάσεις το κατσαρολάκι μέχρι η ποσότητα της μπύρας που θα μείνει να μην είναι περισσότερη από μια κουταλιά της σούπας. 
Η μπύρα θα έχει γίνει σαν σιρόπι. Το ρίχνεις σε ένα μπολ και το αφήνεις να κρυώσει.
Χτυπάς την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος που έμεινε με 3 κουταλάκια ζάχαρη μέχρι να δέσει και προσθέτεις το παραπάνω σιρόπι μπύρας, ανακατεύοντας καλά να αφομοιωθεί.

Στολίζεις τα μπολάκια του ψυγείου με τη νέα κρέμα που έφτιαξες και πασπαλίζεις αν θες με πικρό κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα. Η μπυρο-σοκολατένια, μαύρη σαν καλιακούδα μους που ετοίμασες είναι έτοιμη για σένα.
Και είθε να είναι μόνο μπύρα σαν και τούτη, αυτό που σου μαυρίζει τη ζωή.

You Might Also Like

0 σχόλια