Κοκκινιστό spicy κοτόπουλο express

Σεπτεμβρίου 07, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Δεν ήταν νύχτα αλλά έβρεχε. Και αν πολλές ιστορίες μυστηρίου και ίσως τρόμου αρχίζουν μ' αυτόν τον τρόπο, στην κουζίνα του Παράξενου Πιρουνιού μια άλλη ιστορία ξεκινούσε, η οποία κατέληξε αρκετά γρήγορα και ευχάριστα.

Η ιστορία ενός αχνιστού και πικάντικου κοκκινιστού πιάτου, που μαζί με κόκκινο (ασφαλώς) κρασί ήταν η καλύτερη παρέα εκείνο το βροχερό απόγευμα.

Το Παράξενο Πιρούνι είχε ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο και είχε όρεξη να το κάνει πικάντικο και ενδιαφέρον! Το έκοψε μικρά κομμάτια και το σώταρε σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο λάδι μαζί με δυο σκελίδες σκόρδο τριμμένες. Έσβησε με ένα φλιτζανάκι κόκκινο ξηρό κρασί, έβαλε ένα φύλλο δάφνης, μια καυτερή αποξηραμένη πιπερίτσα, 2 καρφάκια γαρίφαλλο, 2 κόκκους μπαχάρι, μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι ολόκληρο και πρόσθεσε ένα πελτεδάκι (τη μίνι ατομική συσκευασία των 70 γρ).

Ανακάτεψε με την ξύλινη κουτάλα του σωτάροντας λίγο ακόμα τα υλικά μαζί με τον πελτέ και πρόσθεσε μισή κούπα νερό. Χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε το κατσαρολάκι του. Όταν πήρε βράση έβαλε λίγη γλυκιά πάπρικα σκόνη και λίγο ξερό τριμμένο δυόσμο και άφησε να σιγομαγειρευτεί για 20 - 30 λεπτά.

Όταν το κοτόπουλο είχε βράσει και μαλακώσει, το Παράξενο Πιρούνι ξεσκέπασε την κατσαρόλα, δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε τα υγρά να εξατμιστούν και τη σάλτσα του να δέσει.

Αν υπήρχε περισσότερος χρόνος θα ήταν τέλειο πάνω από ρύζι αρωματικό ή πουρέ πατάτας αλλά το Παράξενο Πιρούνι που πεινούσε και δεν κρατιόταν, σέρβιρε το υπέροχο κοκκινιστό του κοτόπουλο ζεστό μαζί με πράσινη σαλάτα και άφθονο κόκκινο κρασί. 🍷

You Might Also Like

0 σχόλια