Pancakes σοκολάτα - πορτοκάλι vegan χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

Φεβρουαρίου 14, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Σοκολάτα - πορτοκάλι: Ζευγάρι κλασικό, ζευγάρι ταιριαστό, ζευγάρι που έχει δοκιμαστεί κι έχει αντέξει στο χρόνο. Δεν είναι κάτι εύκολο και δεν είναι πολλά αυτά τα ζευγάρια. Όσον αφορά αυτά εδώ τα pancakes, το καλό είναι πως φτιάχνονται σίγουρα πανεύκολα, γρήγορα, πατάνε πάνω στον παραπάνω δοκιμασμένο συνδυασμό και επιπλέον είναι σούπερ ελαφριά και υγιεινά.

Ό,τι πρέπει δηλαδή για μια ισορροπημένη διατροφή γιατί για μια ισορροπημένη σχέση, το Παράξενο Πιρούνι δε μπορεί να σου δώσει συνταγή αφού απλούστατα δεν υπάρχει τέτοια σχέση!


Για 6 - 7 μέτρια pancakes:


- 2 φλιτζάνια τσαγιού νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη

- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό γάλα της αρεσκείας σου

- 2 με 3 βασιλικούς χουρμάδες

- ξύσμα από μισό πορτοκάλι

- μια κουταλιά σούπας κακάο σκόνη

- χαρουπόμελο για το σερβίρισμα


Μουλιάζεις τις νιφάδες βρώμης μέσα στο γάλα μαζί με τους χουρμάδες ψιλοκομμένους για μια ώρα το λιγότερο. Ύστερα προσθέτεις το ξύσμα και το κακάο και δουλεύεις το μίγμα στο multi να γίνει ομοιογενές.

Σε αντικολλητικό τηγανάκι βάζεις μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και απλώνεις κουταλιές από το μίγμα βρώμης γυρίζοντας τες με σπάτουλα σιλικόνης για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Σερβίρεις τα pancakes ζεστά με χαρουπόμελο (το Παράξενο Πιρούνι τουλάχιστον αυτό έκανε) ή με maple syrup και φουντούκια - καρύδια... κτλ, με ό,τι τραβάει η όρεξη σου γενικώς!

You Might Also Like

0 σχόλια