Παραξενοπιρουνίσιο μπανανόριζο

Νοεμβρίου 06, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Μπανάνα. Φρούτο που ελάχιστοι δεν αγαπούν. Θα σε γλυκάνει χωρίς να χρειαστεί να φας γλυκό, θα σε χορτάσει και θα σε κρατήσει όταν χρειάζεσαι ενέργεια, θα σε διευκολύνει αφού δε χρειάζεται πλύσιμο και καθάρισμα/ξεφλούδισμα, θα μπει σε σμούθις και σε υγιεινά μπωλ πρωινού, θα δώσει άλλη χάρη στα κέικ και στα μπισκότα! 

Το Παράξενο Πιρούνι φροντίζει να καταναλώνει την αγαπητή μπανάνα αρκετά συχνά. Πολλές φορές του αρέσει να ξεκινά τη μέρα του λιώνοντας μισή μπανάνα μαζί με ταχίνι, μέλι ή χαρουπόμελο, σπόρους και κανέλα (αν είσαι κι εσύ του γλυκού πρωινού, δοκίμασέ το και τύφλα να 'χουν οι κρέπες)! Την υπόλοιπη μισή μπανάνα όμως το Παράξενο Πιρούνι τι θα την κάνει? Θα τη φυλάξει τυλιγμένη σε σακουλάκι στο ψυγείο και θα την καταναλώσει στο γρήγορο μεσημεριανό του! Εντάξει, το μπέικον δεν το λες υγιεινό αλλά σε αυτό το πιάτο η έντονη και αλμυρή γεύση του εξισορροπείται πολύ καλά με τη γλύκα της μπανάνας! 


Για ένα άτομο (την αφεντιά του δηλαδή), το Παράξενο Πιρούνι χρειάστηκε: 


- 1 κουταλιά σούπας λάδι

- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 2 φέτες μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο

- αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης

- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ρύζι καρολίνα

- 1 ποτηράκι λευκό κρασί

- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

- μισή μπανάνα καλά ώριμη σε κομματάκια 


Στο λάδι το Παράξενο Πιρούνι σώταρε το κρεμμύδι για πολύ λίγο μέχρι να δει πως είχε γυαλίσει κάπως, ύστερα πρόσθεσε το μπέικον, μετά από λίγο το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και σώταρε για 1 - 2 λεπτά τα υλικά, να γίνει το ρύζι λίγο διάφανο. 

Έσβησε με το κρασί και όταν εξατμίστηκε, πρόσθεσε μισό ποτήρι νερό (ακόμα καλύτερα θα ήταν ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών αν υπήρχε) και ανακατεύοντας συχνά με την ξύλινη κουτάλα του, έριξε σταδιακά ακόμα γύρω στα 2 ποτήρια νερό. Στο Παράξενο Πιρούνι βλέπεις αρέσει το ρύζι όταν είναι μαλακό - μαλακό και καλά χυλωμένο. Λίγο πριν από το τέλος του μαγειρέματος, πρόσθεσε το μαϊντανό και τη μπανάνα. 

Το Παράξενο Πιρούνι σέρβιρε το ριζότο του αμέσως, ρίχνοντας από πάνω και μπόλικο τριμμένο τυρί. Γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και ταυτόχρονα τυπικό παραξενοπιρουνίσιο πιάτο!

You Might Also Like

0 σχόλια