Σούπα με γαρίδες, ρύζι και λαχανικά,
παραξενοπιρουνίσια και πικάντικη

Οκτωβρίου 17, 2022

 παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι τον τελευταίο καιρό ανεβάζει συνταγές εύκολες, γρήγορες και κυρίως οικονομικές! Το σκεπτικό είναι να δείξει πως με λίγα, απλά υλικά και χωρίς πολύ κόπο, μπορείς πάντα να φτιάξεις ένα νόστιμο πιάτο, σνακ ή γλυκό, με ένα "τσικ" παραξενιάς ωστόσο!

Χωρίς πολύ κόπο σημαίνει να αγοράζεις έτοιμες καθαρισμένες, κατεψυγμένες γαρίδες που το μόνο που θέλουν είναι ξεπάγωμα και πλύσιμο. Όπως ακριβώς έκανε και το Παράξενο Πιρούνι αγοράζοντας από το σούπερ μάρκετ μια συσκευασία γύρω στα 400 γραμμάρια κατεψυγμένων, καθαρισμένων και προβρασμένων γαρίδων.

Αφού τις άφησε να ξεπαγώσουν καλά και τις έπλυνε επίσης καλά, τις σώταρε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μαζί με ένα κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα. Πρόσθεσε 2 πιπεριές Φλωρίνης και 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ψιλά κομματάκια και σώταρε λίγο ακόμα. Πρόσθεσε και μια μικρή συσκευασία πελτέ ντομάτας (τη μίνι - ατομική των 70 γραμμαρίων), μια καυτερή, αποξηραμένη πιπερίτσα, 2 καρφάκια γαρίφαλλο, ένα φύλλο δάφνης, λίγο μαύρο πιπέρι και κόκκινη γλυκιά πάπρικα. Το "τσικ" παραξενιάς που έδωσε έξτρα γεύση και άρωμα ήταν η προσθήκη του αποξηραμένου μαραθόσπορου τον οποίο το Παράξενο Πιρούνι έχει προμηθευτεί από τον κήπο του στο χωριό και φυλάει στην κουζίνα του στην πόλη σαν θησαυρό (που λέει ο λόγος 😊)

Το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε νερό, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τα υλικά να σιγοβράσουν για 10 - 15 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι του πλυμένο (καρολίνα χρησιμοποιεί συνήθως) και σιγόβρασε λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει και το ρύζι. Ποσότητες δε σου δίνει γιατί όπως πάντα τα έκανε όλα με το "μάτι" και αυθόρμητα 😊

Στο τέλος το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε και λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο άνηθο καθώς και μισό κουταλάκι κουρκουμά. Ο κουρκουμάς μπήκε πραγματικά στο τέλος γιατί το Παράξενο Πιρούνι πιστεύει πως δεν πρέπει να βράσει, και για να μη χάσει τις ευεργετικές του ιδιότητες αλλά και για να μην πικρίσει.

Στο σερβίρισμα το Παράξενο Πιρούνι έστυψε στο πιάτο του και μπόλικο λεμόνι το οποίο ταίριαξε μια χαρά και "έσβησε" και κάπως την ένταση των μπαχαρικών. Χουχουλιάρικο, νόστιμο, χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά μα χορταστικό ταυτόχρονα, το φαγητό μπαίνει και σε ταπεράκι και ξαναζεσταίνεται ως γεύμα εργασίας για όλη τη βδομάδα! 😉


You Might Also Like

0 σχόλια