Φασόλια μαυρομάτικα
παραξενοπιρουνίσια σαλάτα

Ιουλίου 12, 2021



Πέρασε σχεδόν ο μισός Ιούλιος και το Παράξενο Πιρούνι ακόμα δεν έχει ανεβάσει καλοκαιρινή συνταγή στο blog του. Η διάθεση αυτό το καλοκαίρι είναι περίεργη, η όρεξη μειωμένη και η τάση φυγής μεγαλύτερη από ποτέ. Το Παράξενο Πιρούνι δε θέλει να παραπονιέται, δεν είναι τόσο πως προσωπικά του έχει συμβεί κάτι τρομερό, όσο ο φόβος για το τι πρόκειται να συμβεί. Αλλά όπως είπε και ένας άγνωστος σοφός, όταν αγχώνεσαι για κάτι που είναι να γίνει, αναγκάζεις τον εαυτό σου να το περάσει δυο φορές. 

"Είναι καλοκαίρι και αυτό είναι κάτι πάντα ευχάριστο", λέει το Παράξενο Πιρούνι στον εαυτό του όταν βρίσκεται στα κάτω του και μερικές φορές μαζί με κάτι νόστιμο που τρώγεται ή πίνεται και λίγη θάλασσα, συνήθως πιάνει. 😉


Η σημερινή σαλάτα δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, είναι όμως νοστιμότατη και σούπερ θρεπτική. Πολλοί κάνουν τα μαυρομάτικα σαλάτα μόνο με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και λεμόνι. Not bad, να όμως που ταιριάζουν ωραιότατα και με ντομάτα και το Παράξενο Πιρούνι θα σου πει πως την έφτιαξε με όλες τις λεπτομέρειες. Φυσικά, πρώτα έβρασε τα μαυρομάτικα. Καλό πλύσιμο, καθόλου μούλιασμα και μόλις το νερό πήρε βράση, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε τα μαυρομάτικα μαζί με 5 - 6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες και ένα φύλλο δάφνης (κολπάκι που έδωσε στα νερόβραστα φασόλια έξτρα γεύση!)

Σε σιγανή φωτιά και μετά από 40 με 45 λεπτά, ήταν έτοιμα. Το Παράξενο Πιρούνι τα σούρωσε, πέταξε το φύλλο δάφνης κράτησε όμως τα βρασμένα σκορδάκια και στη συνέχεια αφού κρύωσαν πρόσθεσε μερικά ντοματάκια κομμένα στη μέση, ένα αγγουράκι ψιλοκομμένο, ένα μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μερικές ελιές, αλάτι, μπόλικη ρίγανη, λίγο πιπεράκι και λαδόξυδο!

Ήπιε μαζί και λίγο ουζάκι που ταίριαξε υπέροχα με το ελαφρύ, καλοκαιρινό του πιάτο και το summer mood ξανάρθε στην κουζίνα του. 😊🌞

You Might Also Like

0 σχόλια