Παγωτό χαλβά (σορμπέ με ταχίνι)

Μαρτίου 26, 2021

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Τα νηστίσιμα συνεχίζονται και γίνονται το ένα πιο νόστιμο από το άλλο! Το Παράξενο Πιρούνι θα σε κεράσει ένα σορμπέ ταχινιού σήμερα, το οποίο μοιάζει πραγματικά με παγωτό που έχει γεύση χαλβά. Έχει μια πλούσια, γαλακτερή υφή και είναι από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα παγωτά που μπορείς να φτιάξεις!

Υλικά:

- 500 γραμμάρια νερό
- 170 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 φακελάκια αρωματικό τσάι μήλο - κανέλα (ή όποια γεύση προτιμάς)
- 200 γραμμάρια ταχίνι (ολικής αλέσεως ακόμα καλύτερα)
- 70 γραμμάρια μέλι 
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ 

Βάζεις το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση το αποσύρεις από τη φωτιά. Τοποθετείς μέσα τα φακελάκια του τσαγιού, κλείνεις το κατσαρολάκι με το καπάκι του και αφήνεις το νερό να πάρει γεύση και άρωμα για ένα τέταρτο με 20 λεπτά. Μπορείς εναλλακτικά αντί για αρωματικό τσάι να βάλεις ένα ξυλάκι κανέλας, μερικά γαρίφαλλα, 1 - 2 αστεροειδείς γλυκάνισους και κομμάτια από φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε τα αρωματικά αυτά φακελάκια ροφήματος που ήταν η γρήγορη και εύκολη λύση! 😊
Όταν λοιπόν περάσουν τα 15 - 20 λεπτά αφαιρείς τα φακελάκια, τα πιέζεις και τα στύβεις πάνω από το νερό να βγάλουν όλο τους το άρωμα. Έτσι όπως το μίγμα θα είναι ζεστό ακόμα, προσθέτεις το μέλι και ανακατεύεις να διαλυθεί.

Σε μπολ, βάζεις το ταχίνι. Ρίχνεις στο ταχίνι το αρωματισμένο σιρόπι λίγο - λίγο ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να αποκτήσεις ένα μίγμα με λεπτόρρευστη υφή, όχι όμως και αραιό σαν νερό (ίσως να μην χρειαστεί να βάλεις όλο το σιρόπι, το Παράξενο Πιρούνι άφησε 1 - 2 κουταλιές) και όταν κρυώσει εντελώς, το βάζεις στην κατάψυξη και ακολουθείς τη βαρετή διαδικασία των συχνών χτυπημάτων με το multi, εκτός αν έχεις παγωτομηχανή και γλιτώσεις! 
Κάποια στιγμή προς το τέλος των χτυπημάτων, προσθέτεις και το ποτό. Θα ταίριαζε εξαιρετικά η τεντούρα ή το λικέρ μαστίχας.

Αν ρίξεις στο σερβίρισμα και λίγο σιρόπι μαύρης σοκολάτας μαζί με κανένα καραμελωμένο αμύγδαλο, έχεις ένα νηστίσιμο παγωτογλυκό υπερτούμπανο!
Η νηστεία σου τη δίνει?
Φτιάξε ένα σορμπέ ταχίνι! 😊

You Might Also Like

2 σχόλια