Παράξενα Τσιμπήματα, μέρος έβδομο:
Η μετακορωνοϊού εποχή και πόσο απλό είναι να πηγαίνεις για φαγητό-ποτό μόνη σου

Αυγούστου 03, 2020

Το Παράξενο Πιρούνι ακόμα δεν έχει πει στο φανατικό, υπερπληθές κοινό του πως πέρασε στην καραντίνα. Κάπως δύσκολα, μιας και το μότο ζωής του είναι "Τριγυρίζει και τσιμπάει". Έμεινε μόνο το "τσιμπάει", όμως ως προς αυτό μάλλον τα πράγματα έγιναν και καλύτερα! Αυτό γιατί πολλά αγαπημένα εστιατόρια αναγκάστηκαν να μπουν στο Wolt και στο E-food για να επιβιώσουν και το Παράξενο Πιρούνι κυριολεκτικά δεν προλάβαινε να παραγγέλνει!
Πλέον το Παράξενο Πιρούνι επέστρεψε στην κανονικότητα (λέει τώρα), επομένως τριγυρίζει όσο μπορεί και σε αντίθεση με παλιότερα, δε διστάζει καθόλου να κάτσει σε μαγαζιά που έχει στο μυαλό του μόνο του όταν δεν έχει παρέα μαζί του. 

Η αρχή φυσικά έγινε με το που καταργήθηκε το sms! Το Παράξενο Πιρούνι φόρεσε τη μάσκα του, μπήκε στον ηλεκτρικό με κατεύθυνση προς Πειραιά και κατέβηκε Φάληρο, μιας και ένιωθε πως έπρεπε επειγόντως να κάνει μια θαλασσινή βόλτα! Αφού ανέβηκε μέχρι πάνω στην υπέροχη Καστέλλα και στον προφήτη Ηλία, κατέβηκε ξανά στο Μικρολίμανο και στο Horizon Luxury Resto Bar απόλαυσε brunch δίπλα στη θάλασσα, παρατηρώντας προσεκτικά αν κουνιούνται οι βάρκες. 😊

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι



paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Ένα άλλο ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό, το Παράξενο Πιρούνι έκανε τη βόλτα του στην πλέον πολύ ήσυχη περιοχή του Ψυρρή κι έπειτα άραξε στη Ζουμπουρλού για μερακλίδικο ελληνικό καφέ στη χόβολη και τρομερό σιροπιαστό γλυκό Βυζαντινό. 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Γενικότερα η Ζουμπουρλού είναι εγγύηση αν θες προσεγμένα σιροπιαστά και το Παράξενο Πιρούνι έχει αγοράσει από εκεί το καλύτερο εκμέκ ever!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Καθώς το καλοκαίρι πλησίαζε, η ανάγκη για παγωτό μεγάλωνε! Το Παράξενο Πιρούνι περίμενε πως και πως να ξανανοίξει το αγαπημένο του παγωτατζίδικο στο επίσης αγαπημένο Παγκράτι. Το Maraboo στην Αρχελάου, την πιο γαστρονομική οδό της πόλης, προσφέρει με κάθε παγωτό κι ένα ποίημα δώρο! 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτή τη φορά, το σορμπέ μαύρο σουσάμι και το μοσχομυριστό σορμπέ αμύγδαλο που δοκίμασε το Παράξενο Πιρούνι ήταν πραγματικά ποιήματα για τον ουρανίσκο του!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι



paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Για μεσημεριανό όμως το Παράξενο Πιρούνι δε σε πήγε ακόμα. Διορθώνει αυτό το λάθος ευθύς αμέσως! Ο Ατίταμος στην αρχή της οδού Καποδιστρίου, ήταν ένα μαγαζί που το Παράξενο Πιρούνι είχε βάλει από καιρό στο μάτι, αλλά ήταν επίσης και πάντα γεμάτο κόσμο. 
paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στην μετακορωνοϊού εποχή, αυτό δε συμβαίνει πια κι έτσι ένα μεσημεράκι μετά τη δουλειά του, το Παράξενο Πιρούνι αντί να γυρίσει στο σπίτι του που θα έβραζε από τη ζέστη του Ιουλίου, προτίμησε να περάσει εκεί το μεσημέρι του πίνοντας δροσερή βαρελίσια μπύρα, τσιμπώντας χταποδοσαλάτα και τα καλύτερα τηγανιτά κολοκυθάκια που έχει φάει ποτέ του!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το γεύμα του και έσκασε κυριολεκτικά με υπέροχο χοιρινό στη γάστρα, μαλακό σαν βούτυρο. 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Μέχρι να χωνέψει λίγο και να φωτογραφίσει την πολύ όμορφη αυλή του μαγαζιού που σε τίποτα δε θυμίζει μέρος τόσο κοντά στην Ομόνοια, κεράστηκε και το σιροπιαστό του γλυκάκι!
paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι



paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Για απογευματινο-βραδινό ποτάκι όμως, το Παράξενο Πιρούνι θα σε πάει Β.Π. 
Η Μέντα στην Κηφισιά ήταν άλλο ένα μαγαζάκι γνωστό για τα δέντρα του και την πολύ όμορφη αυλή του, στο οποίο το Παράξενο Πιρούνι δεν είχε βρει ποτέ να κάτσει στο παρελθόν. 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι



paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Τώρα λοιπόν βρήκε, κι έτσι ένα απόγευμα Παρασκευής ξεχάστηκε εκεί κι αποφορτίστηκε από την κούραση της εβδομάδας πίνοντας το Aperol του τόσο πολύ, που πραγματικά δεν κατάλαβε πως κατάφερε να περάσει μόνο του 1 1/2 ώρα τόσο μα τόσο ευχάριστα, με το κινητό του ξεχασμένο την περισσότερη ώρα μέσα στην τσάντα του κιόλας!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Κάτι άλλο που είχε λείψει στο Παράξενο Πιρούνι ήταν και οι ημερήσιες εκδρομές - πεζοπορίες που έκανε σχεδόν κάθε Κυριακή πριν την καραντίνα. Μια εκδρομή στο Πόρτο Γερμενό που συνδύαζε πεζοπορία στο όρος Πατέρα και μετά μπάνιο στην ωραιότερη παραλία της Αττικής (τόσα είχε ακούσει -και δει- γι' αυτό το Πόρτο Γερμενό το Παράξενο Πιρούνι, ήταν ευκαιρία να πάει!), ήταν ό,τι έπρεπε!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Μέσα από μια υπέροχη καταπράσινη διαδρομή το Παράξενο Πιρούνι έμεινε έκπληκτο με το πόσο όμορφη είναι η Μάνδρα Αττικής, είδε αγριογούρουνα στο δρόμο (!!! 🐖) και ύστερα από την ανάβαση και το κολύμπι έφαγε με νέους φίλους στα Βίλλια. Τα Βίλλια που επίσης το Παράξενο Πιρούνι επισκεπτόταν πρώτη φορά, θύμιζαν ορεινό χωριό της Πελοποννήσου και για άλλη μια φορά το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε πως η Αττική έχει πραγματικά τα πάντα!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στο εστιατόριο Μουριές στα Βίλλια εκτός από ωραιότατη θέα, θα δοκιμάσεις καλά κρεατικά (το Παράξενο Πιρούνι προτείνει το μπιφτέκι τους) αλλά έχει επίσης ωραίο κοντοσούβλι και κοκορέτσι αν είσαι φαν.


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Είναι όμως και κάτι βράδια μέσα στο σπίτι και μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή που το Παράξενο Πιρούνι χαζεύει αυτό το νέο φρούτο, το Wolt, το οποίο πραγματικά το έχει ξελογιάσει! Γιατί πως να το κάνουμε, έχει και τη χάρη του το delivery -πόσο μάλλον όταν είναι από ποιοτικά μαγαζιά!
Ένα ωραίο βράδυ λοιπόν το Παράξενο Πιρούνι είπε να την κάνει τη γουρουνιά του και αμάρτησε παραγγέλνοντας κοκτέιλ και pancakes από το Ellyz Cafe στο Μοναστηράκι. Το κόκκινο τριαντάφυλλο που το Παράξενο Πιρούνι βρήκε μέσα στη σακούλα, πάνω από το πακέτο με τα ροζ pancakes το έκαναν να χαμογελάσει και να σκεφτεί πως αυτή ήταν και η πρώτη φορά που έπαιρνε τριαντάφυλλο από κάποιον -τον ντελιβερά!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Κλείνοντας, το Παράξενο Πιρούνι θα αναφέρει ένα ακόμα μαγαζί που όλο υποτίθεται πως θα επισκεπτόταν με παρέα, δε συνέβη τελικά ποτέ κι έτσι μέσω Wolt κατάφερε να τσιμπήσει το καλύτερο ιταλικό φαγητό της πόλης!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Cardinale στο Σύνταγμα έχει ονειρικά ζυμαρικά, τέλειες πίτσες, τρομερά ορεκτικά όπως τα περίφημα αραντσίνι (ιταλικοί ρυζοκεφτέδες, εδώ με γεύση τρούφας), μύδια με φασόλια που όμοιά τους το Παράξενο Πιρούνι δεν έχει ξαναφάει και τέλειο επιδόρπιο, το Tiramisu Affogato. Ό, τι και να πάρεις από εκεί θα είναι πεντανόστιμο, αν σου αρέσει η ιταλική κουζίνα άκου το Παράξενο Πιρούνι και δε θα χάσεις!

Τα κατά βάση μοναχικά Παράξενα Τσιμπήματα όπως και τα μοναχικά Παράξενα Ταξίδια/Βόλτες συνεχίζονται, και το Παράξενο Πιρούνι θέλει να διευκρινίσει κάτι: 
Μια γυναίκα που τρώει μόνη της, πίνει καφέ μόνη της ή και ταξιδεύει μόνη της κάνει το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Δεν είναι αντρική υπόθεση οι ατομικές δραστηριότητες, ούτε αυτή είναι "η κακομοίρα" ή "η γεροντοκόρη", δεν είναι τρελή, δε σημαίνει πως είναι αντικοινωνική.
Είναι δείγμα ωρίμανσης και συναισθηματικής ισορροπίας το να μπορείς να απολαμβάνεις την παρέα του εαυτού σου. Και το "σοφό" (τρομάρα του 😊) Παράξενο Πιρούνι θα σου πει πως κάποιες φορές, είναι αναγκαίο κιόλας.

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πηγαινε εσυ τις βολτες σου και μη σε νοιαζει για τυχον σχολια.Πολλες θα θελαμε να το κανουμε.Αλλωστε η πιο καλη παρεα ειναι η μοναξια μας.Προσωπικα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να εβγαινα και μονη μου.Να περνας καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άτομο που είχε ζήσει στο εξωτερικό μου είχε πει πως όλοι βγαίνουν κατά καιρούς μόνοι τους και μάλιστα θεωρείται περίεργο να μην θέλεις να το κάνεις. Στη χώρα μας υπάρχει ακόμα μια προκατάληψη σε αυτό, ειδικά ως προς τις γυναίκες.
      Προφανώς όμως τα σχόλια έχουν σταματήσει να με απασχολούν :)
      Σ' ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια καλοκαιριού εύχομαι!

      Διαγραφή