Pancakes μπανάνας βίγκαν με ρεβυθάλευρο χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη

Ιουλίου 16, 2020

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Ποιο είναι το πιο υγιεινό, με τα λιγότερα λιπαρά και ταυτόχρονα φτηνό superfood το οποίο μάλιστα έτρωγε και ο παππούς σου ή η γιαγιά σου?
Η απάντηση είναι: Τα στραγάλια!
Τα ψημένα, αφράτα και ανάλατα στραγάλια είναι στην ουσία ρεβύθια, είναι γεμάτα πρωτείνη και φυτικές ίνες, είναι πάμφτηνα και τα βρίσκεις μέχρι και στο περίπτερο. Δεν έχουν γλουτένη και είναι σίγουρα καλύτερο όταν είσαι στο δρόμο και πεινάς να αγοράσεις ένα μικρό σακουλάκι στραγάλια παρά ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με λευκό αλεύρι που δεν του φαίνεται ίσως, αλλά είναι τίγκα στη ζάχαρη!

Το Παράξενο Πιρούνι δε θα τσίμπαγε στραγάλια από το σακουλάκι χωρίς να σκεφτεί να κάνει και κάτι παράξενο με αυτά! Κάτι παράξενο αλλά πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο που μπορείς φυσικά να κάνεις κι εσύ! Διάβασε λοιπόν πως:

Αλέθεις στραγάλια στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη και να μπορείς να γεμίσεις μια κούπα με "αλεύρι" στραγαλιού (στη ουσία φτιάχνεις το δικό σου ρεβυθάλευρο). Το ανακατεύεις με ένα κουταλάκι γλυκού baking powder (στα βιολογικά υπάρχει και baking powder χωρίς γλουτένη -αν σε ενδιαφέρει φυσικά το gluten-free του θέματος), μια πρέζα αλάτι και αρκετή κανέλα. Στο multi και πάλι πολτοποιείς μια ώριμη μπανάνα με 3/4 κούπας φυτικό γάλα μέχρι να γίνει ένα ωραίο, ομογενοποιημένο μίγμα και ενώνεις το μίγμα του "ρεβυθάλευρου" με το μίγμα της μπανάνας.
Ανακατεύεις απαλά να δημιουργηθεί ένας χυλός και σε πολύ ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή και σησαμέλαιο που είναι και πολύ αρωματικό) βάζεις κουταλιές χυλού και ψήνεις τα pancakes!
Αν τα κάνεις μικρά κυκλάκια όπως έκανε και το Παράξενο Πιρούνι, γυρίζουν πιο εύκολα από την άλλη πλευρά.

Ταιριάζουν με φρέσκα φρούτα εποχής, καρύδια και μέλι ή και σκέτα με μπόλικη κανέλα!
Επίσης διατηρούνται ωραία όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά και στην κατάψυξη, έτσι ώστε να τα ζεσταίνεις λίγο στο φούρνο και να τα απολαμβάνεις όποτε θες στο υγιεινό αλλά πάντα νόστιμο πρωινό σου!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Τι ωραία ιδέα. Φαντάζομαι δε θα είναι πολύ γλυκά. Το αλεύρι από τα στραγάλια φαίνεται πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!! Ναι δεν είναι πολύ γλυκά, η ώριμη μπανάνα δίνει μια γλυκιά σχετικά γεύση και παίζει και "συγκολλητικό" ρόλο ταυτόχρονα.

      Διαγραφή