Κουλούρια αλμυρά με πράσινη πιπεριά
Ιουλίου 13, 2020Όποτε το Παράξενο Πιρούνι θέλει να μεταφέρει εύκολα και να προσφέρει σπιτικά και νόστιμα υγιεινά σνακ, φτιάχνει αυτά τα πράσινα, αλμυρά κουλούρια. Είτε είναι μόνο του ή με παρέα, σε εργασία ή εκδρομή, τα κουλουράκια που μοσχοβολούν άνηθο και πιπεριά είναι εγγύηση!
Με αγαπημένα υλικά της εποχής, ετοιμάζονται πανεύκολα και σε λιγότερο από μια ώρα, ως εξής:
Υλικά:
- ένα ποτήρι του ούζου... ούζο
- το ίδιο ποτήρι σε ελαιόλαδο
- 2 πράσινες πιπεριές (μετρίου μεγέθους)
- λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο αν δεν υπάρχει μάραθος
- ένα κουταλάκι γλυκού σπόρους μάραθου κοπανισμένους (προαιρετικά)
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- αλεύρι που φουσκώνει, όσο πάρει
Πλένεις τις πιπεριές, τις καθαρίζεις από τους σπόρους και τις ψιλοκόβεις. Πλένεις και ψιλοκόβεις και τον μάραθο. Στο μπλέντερ βάζεις το ούζο, το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τον μάραθο, το σπόρο μάραθου, το αλάτι και το baking powder και πολτοποιείς το μίγμα μέχρι να γίνει εννιαίο (και πράσινο ασφαλώς).
Το βάζεις σε μπολ και ρίχνεις αλεύρι όσο πάρει, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθεις μικρά, πράσινα κουλουράκια και τα ψήνεις σε φούρνο με αέρα προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για ένα εικοσάλεπτο ή και τέταρτο (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Πλάθεις μικρά, πράσινα κουλουράκια και τα ψήνεις σε φούρνο με αέρα προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για ένα εικοσάλεπτο ή και τέταρτο (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνεις να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσεις.
Η καλύτερη στιγμή για να τα απολαύσεις είναι την επόμενη ημέρα, καθώς τα αρώματα και οι γεύσεις "δένουν" καλύτερα. Τα διατηρείς κλεισμένα σε κουτί ή κάπου αεροστεγώς για να μην ξεραθούν.
0 σχόλια