Ρυζόγαλο βίγκαν με αναποφλοίωτο ρύζι, γάλα καρύδας και ζάχαρη καρύδας

Οκτωβρίου 14, 2019

ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, γλυκά χωρίς ζάχαρη, γλυκά βίγκαν, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork, light γλυκό, νηστίσιμο ρυζόγαλο

Το Παράξενο Πιρούνι έχει πλέον αρχίσει να συνηθίζει στο να είναι celebrity. Στην αρχή ομολογεί πως τα χιλιάδες e-mails, τα καθημερινά τηλεφωνήματα και το κυνηγητό των παπαράτσι το ενοχλούσαν λίγο. Τώρα πια το πήρε οπόφαση πως ανήκει στο κοινό του και είναι αποφασισμένο να κάνει ό,τι μπορεί για να ικανοποιήσει τα γούστα των αναγνωστών του. 😜
Πολλοί αναγνώστες (μάλλον αναγνώστριες δηλαδή), είναι σε διατροφή, γενικά προσέχουν, δεν τρώνε ζάχαρη, γλουτένη, νηστεύουν ή είναι απλώς βίγκαν. Το Παράξενο Πιρούνι είναι μαζί τους κι έχει σήμερα γλυκάκι light, υγιεινό και νόστιμο χωρίς τύψεις και χωρίς βλαβερά πράγματα για τον ανθρώπινο -και πιρουνίσιο ασφαλώς- οργανισμό.

Ένα καλής ποιότητας φυτικό, κατά προτίμηση βιολογικό γάλα καρύδας (ή και αμυγδάλου, γενικά ό, τι προτιμάει κανείς), λίγο αναποφλοίωτο ρύζι και ζάχαρη καρύδας μαζί με λίγο άρωμα αμυγδάλου σε υγρή μορφή (δες εδώ φωτο για να καταλάβεις) είναι τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς μαζί με 2 - 3 ωρίτσες υπομονή. Η ζάχαρη καρύδας είναι "αθώα" να ξέρεις, και μάλιστα έχει υπέροχη καραμελένια γεύση που θυμίζει την καστανή ζάχαρη αλλά με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (τώρα εντάξει, δε θα φας κι όλο το πακέτο 😏).
Το αναποφλοίωτο ρύζι που μέχρι τώρα το Παράξενο Πιρούνι δίσταζε να δοκιμάσει, αποδείχτηκε πολύ - πολύ νόστιμο και θα σου δείξει σύντομα και άλλες υγιεινές συνταγές με αυτό. Θέλει λίγο περισσότερο χρόνο να βράσει από το κοινό, λευκό ρύζι (μία ώρα το περισσότερο, ειδικά αν βράζει και σε χαμηλή φωτιά) όμως έχει πιο πλούσια γεύση και φυσικά περισσότερες φυτικές ίνες. 
Θα βράσεις λοιπόν με υπομονή και σε χαμηλή θερμοκρασία μια κούπα ρύζι σε 2 1/2 κούπες φυτικό γάλα. Όταν το ρύζι θα έχει μαλακώσει θα ξεσκεπάσεις την κατσαρόλα, θα δυναμώσεις τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη σπάτουλα θα αφήσεις το μίγμα να δέσει και να χυλώσει. Μόλις αποσύρεις την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, θα προσθέσεις τη ζάχαρη καρύδας (δοκιμάζεις και σταματάς όταν είναι όσο γλυκό θέλεις) κι αργότερα όταν το ρυγόγαλο κρυώσει κι άλλο, προσθέτεις και λίγο άρωμα αμυγδάλου. Θα κάνει το γλυκό αρωματικό και φίνο!

Γεμίζεις ποτηράκια ή μπολάκια, τα σκεπάζεις με μεμβράνη κουζίνας για να διατηρηθεί το ρυζόγαλο φρέσκο και αρωματικό και όταν έχουν κρυώσει τελείως τα τοποθετείς στο ψυγείο. Έχεις έτσι ένα γλυκάκι με ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά (ειδικά αν γεμίσεις μικρά ποτηράκια) που θα ξεγελάσει την όρεξή σου για γλυκό εκείνα τα βράδια ή απογεύματα που σε πιάνει η γνωστή, βασανιστική υπογλυκαιμία! 😏

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο ιδέα.
    Το αναποφλοιωτο ρύζι μου αρέσει, αργεί λίγο να βράσει όπως λες αλλα ειναι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Marion, ευχαριστώ! Είναι αυτό που λένε πως το καλό πράγμα αργεί να γίνει :)

      Διαγραφή
  2. Της "καρύδας" γίνεται!!!
    Αλλά εγώ θα αρκεστώ στο παγωμένο μου γλυκάκι για σήμερα Σκοτεινούλα και την επόμενη φορά (έχω ακόμη μπόλικη καρύδα) θα περάσω και στο ρυζογαλάκι σου!
    Καλό απόγευμα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντονιστήκαμε βλέπω! Το είδα το δικό σου γλυκάκι, τι γλυκάκι δηλαδή, μιλάμε για γλυκάρα :) Ευτυχώς η αγαπητή καρύδα είναι νόστιμη σε όλες τις μορφές τις κι έτσι η ζάχαρη και το γάλα της έκαναν το light ρυζόγαλο μια χαρά. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή