Σοκολατένιος κορμός με βασιλικό χωρίς ζάχαρη, μόνο με πέντε υλικά
Σεπτεμβρίου 05, 2025Αυτός εδώ ο κορμός ή ρολό είναι κάτι σαν την αποδόμηση της κρέπας ή του pancake στην απλούστερη και υγιεινότερη εκδοχή τους. Αν το δοκιμάσεις, δε θα σταματάς να το φτιάχνεις κάθε φορά σε νέα γεύση και παραλλαγή, όπως κάνει και το Παράξενο Πιρούνι δηλαδή!
Το "παντεσπάνι" για το ρολό γίνεται με βρώμη και νερό, χωρίς τίποτα άλλο! Είναι ελαστικό όσο δεν πάει και τυλίγεται πανεύκολα. Αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας φρέσκο βασιλικό από τα καλοκαιρινά γλαστράκια της μαμάς στο παραξενοπιρουνίσιο χωριό, το Παράξενο Πιρούνι προσθέτοντας λίγο κακάο σκόνη από ένα ξεχασμένο πακετάκι στο ντουλάπι της κουζίνας, λίγο μέλι που υπάρχει πάντα στο σπίτι και αγοράζοντας και μια μικρή συσκευασία ανάλατου ανθότυρου, έφτιαξε ένα υπέροχο υγιεινό γλυκό σούπερ για πρωινό, αλλά και για κάθε άλλη ώρα της ημέρας φυσικά.
Για ένα μικρό ρολό, το Παράξενο Πιρούνι μούλιασε για μερικές ώρες (μπορείς και για όλο το βράδυ) μια κούπα νιφάδες βρώμης σε μια κούπα νερό. Ύστερα μπλένταρε το μίγμα βρώμης - νερού και όταν ομογενοποιήθηκε καλά πρόσθεσε μια χούφτα περίπου ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού, λίγο μέλι και κακάο σκόνη και μπλένταρε και πάλι να γίνει εννιαίο μίγμα.
Σε ορθογώνιο ταψάκι το οποίο είχε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ελαφρά λαδωμένο με ελάχιστο φιστικοβούτυρο, το Παράξενο Πιρούνι άπλωσε το παραπάνω μίγμα και έψησε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει, να στερεοποιηθεί και στην επιφάνεια να δημιουργηθούν μερικά σκασίματα, όπως στα brownies.
Το Παράξενο Πιρούνι έβγαλε από το φούρνο το ταψάκι του και ύστερα από αρκετές ώρες το ξεκόλλησε με προσοχή και ετοίμασε την πανεύκολη γέμιση για το ρολό του, σε δύο γεύσεις μάλιστα! Άνοιξε τη συσκευασία του ανθότυρου (περίπου 300 γραμμάρια καθαρό βάρος) και αφού το έκοψε σε μικρά κομματάκια το μπλένταρε κι αυτό μαζί με λίγο μέλι, φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο γάλα για να γίνει ένα ομογενοποιημένο μίγμα σαν σφιχτή σαντιγύ.
Άδειασε το μισό μίγμα ανθότυρου σε ένα μπολ και στο υπόλοιπο μισό μέσα στο multi το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε λίγο κακάο και ξαναδούλεψε το μίγμα για να έχει έτσι και την σοκολατένια κρέμα με βασιλικό!
Η συνέχεια είναι προβλέψιμη, αφού το Παράξενο Πιρούνι άπλωσε πρώτα την λευκή κρέμα ανθότυρου επάνω στο παντεσπάνι βρώμης, ύστερα από πάνω άπλωσε την σοκολατένια και ρόλαρε προσεκτικά, τυλίγοντας καλά και σφιχτά με το λαδόχαρτο ρολό με κρέμα και τοποθετώντας στο ψυγείο για μερικές ώρες.
0 σχόλια