Γιορτινό χοιρινό ρολό με μπύρα Corfu Real Ale Special, αρωματικά και πορτοκάλι

Δεκεμβρίου 19, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, parakseno pirouni, the odd fork, odd fork

Τα Χριστούγεννα στο blog του Παράξενου Πιρουνιού δε γίνεται να μην έχουν άρωμα μπύρας και Κέρκυρας! Χριστουγεννιάτικη συνταγή λοιπόν με βασικό υλικό την αγαπημένη Κερκυραϊκή μπύρα Corfu Real Ale Special!

Για το χοιρινό ρολό με μπύρα, θα χρειαστείς: 

- ένα κομμάτι χοιρινού ρολού γύρω στο ένα κιλό 
- ένα μπουκάλι (330 ml) Corfu Real Ale Special ή κάποια ελαφριά & αρωματική IPA
- το χυμό από 2 πορτοκάλια
- λίγα κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού (χωρίς το άσπρο μέρος)
- ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζα
- λίγα στίγματα κρόκου Κοζάνης
- μερικούς κόκκους κόλιανδρο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

Η εκτέλεση απλούστατη: Σωτάρεις το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα από όλες τις πλευρές, να πάρει χρώμα. Σβήνεις με τη μπύρα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά, κλείνεις την κατσαρόλα και αφήνεις το κρέας να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Αν το φαγητό έχει πολύ ζουμί αφαιρείς το ρολό, ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα και δυναμώνεις τη φωτιά έτσι ώστε η σάλτσα να πήξει και να γίνει σαν σιρόπι. 

Σερβίρεις το ρολό κομμένο σε φέτες μαζί με τη σάλτσα του με ρύζι ή πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα από δίπλα. Φυσικά, πίνεις μαζί άφθονη μπύρα Corfu Real Ale Special!
Το Παράξενο Πιρούνι δεν το δοκίμασε, φαντάζεται όμως πως το ίδιο ακριβώς πιάτο μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο αντί για χοιρινό, αν θες κάτι πιο ελαφρύ. 
Μέχρι να σε ξαναδεί και να το ξαναδείς, σου εύχεται να έχεις όμορφες και παράξενες -με την καλή έννοια- γιορτές!

You Might Also Like

0 σχόλια