Σούπα μινεστρόνε με κολοκύθα
Νοεμβρίου 04, 2019Το Παράξενο Πιρούνι αγαπά τις σούπες και τις καταναλώνει όλο το χρόνο. Τώρα βέβαια που μπήκε ο Νοέμβρης βροχερός και μουντός, μια ζεστή σούπα τρώγεται με διπλή ευχαρίστηση. Για να μην φτιάχνει συνέχεια σούπες βελουτέ, το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε να φτιάξει μια σούπα μινεστρόνε, δηλαδή με κοφτό μακαρονάκι και διάφορα άλλα υλικά, πάντα αυθόρμητα και με το μάτι!
Έχοντας προμηθευτεί από τη λαϊκή της γειτονιάς του μια ωραία, μίνι κολοκύθα της εποχής, την καθάρισε από το εξωτερικό της φλούδι (το πιο δύσκολο/βαρετό σημείο όλης της συνταγής) και την έκοψε σε μικρά κυβάκια. Ύστερα καθάρισε και ψιλόκοψε μισό ξερό κρεμμύδι και μια μικρή σκελίδα σκόρδο. Επίσης είχε καθαρίσει και τρίψει στον τρίφτη κι ένα κομματάκι φρέσκιας ρίζας τζίντζερ.
Στη μικρή του κατσαρόλα το Παράξενο Πιρούνι έβαλε λίγο ελαιόλαδο και σώταρε για λίγο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ. Πρόσθεσε έπειτα τα κυβάκια της κολοκύθας σωτάροντας για λίγα λεπτά ακόμα κι ύστερα πρόσθεσε νερό, αλάτι, πιπέρι (προσοχή στο πιπέρι γιατί θα καίει λίγο κι απ' το τζίντζερ), κόκκινη γλυκιά πάπρικα, ένα φύλλο δάφνης και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Έβαλε κι ένα καρότο σε λεπτές λωρίδες, έκλεισε την κατσαρόλα και έβρασε σε σιγανή φωτιά μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει. Προς το τέλος πρόσθεσε και λίγο γλυκό καλαμπόκι μέσα στην κατσαρόλα με την κολοκύθα, μαϊντανό ψιλοκομμένο και φυσικά το κοφτό μακαρονάκι. Όταν έβρασε και το μακαρονάκι, η σούπα ήταν έτοιμη.
Το Παράξενο Πιρούνι την απόλαυσε ζεστή, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα πρώτα κρύα της εποχής! ☂
2 σχόλια
Αυτή είναι μια σούπα που με πολύ ευχαρίστηση θα έτρωγα κι εγώ όταν ο καιρός κρυώσει, κι' ας μην είμαι πολύ φίλη με τις σούπες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ θρεπτική και μυρωδάτη με τα μυριστικά και τα μπαχαρικά που έχεις συνδυάσει Σκοτεινούλα μου.
Καλό απόγευμα εύχομαι και με τον καλό στον χειμώνα μας...
Καλό χειμώνα αν και σήμερα δε θυμίζει (ευτυχώς :) Η σούπα είναι και πιο "νορμάλ" για τα δεδομένα μου, χε χε. Να 'σαι καλά Πηνελόπη μου!
Διαγραφή