Σοκολατάκια μεθυσμένα με μπύρα

Φεβρουαρίου 11, 2019

σοκολατάκια με μπύρα, δαμάσκηνο βουτηγμένο σε σοκολάτα, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork, φρούτα αποξηραμένα με σοκολάτα, σπιτικά σοκολατάκια, σοκολατάκια του αγίου βαλεντίνου

Μπύρα και σοκολάτα. Ή σοκολάτα και μπύρα. Ζευγάρι που παρά τις διαφορές τους καταφέρνει να είναι μαζί. Καταφέρνει να έχει μια σχέση που ίσως ξενίζει στην αρχή, στην πορεία όμως γίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα.
Λίγη μπύρα, λίγη σοκολάτα και το αγόρι σου ή το κορίτσι σου, τι άλλο θέλεις? Ή έστω μπύρα, σοκολάτα και μια καλή ταινία.

Για τα μπυρο-μεθυσμένα σοκολατάκια της παραπάνω φωτογραφίας, θα χρειαστείς φυσικά... μπύρα και σοκολάτα! Το Παράξενο Πιρούνι σου προτείνει να διαλέξεις μια καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 60% και πάνω. Επίσης, φρόντισε να διαλέξεις και μια μπύρα αντάξια της σοκολάτας, αν δεν είσαι beer geek όπως έλεγαν και στο χωριό του Παράξενου Πιρουνιού και σκέφτεσαι "σιγά μην ξενιτευτώ κιόλας για μια μπύρα", σε σχεδόν οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ μπορείς να βρεις μια εμπορική μεν, αξιοπρεπή δε βελγική ale, προτίμησε καλύτερα κάποια σκούρα με καραμελένια, βυνώδη χαρακτηριστικά όπως η Chimay Blue ή o Χρυσός Δράκος (a.k.a. Gulden Draak).
Τα τελευταία δύο υλικά που θα χρειαστείς είναι αποξηραμένα δαμάσκηνα και μερικά καρύδια ή αμύγδαλα αν προτιμάς. Μούλιασε τα δαμάσκηνα στη μπύρα για λίγο, ίσα - ίσα μέχρι να μαλακώσουν (που είναι ήδη μαλακά, γ' αυτό δε θέλουν πολύ) και να αποκτήσουν καλύτερη, μπυρένια γεύση! Τα βγάζεις και έτσι μαλακά όπως θα είναι, βυθίζεις στο εσωτερικό τους από ένα μισό καρύδι ή αμύγδαλο (αν έχουν κουκούτσι, εννοείται πως το αφαιρείς πριν). Λιώνεις τη σοκολάτα και βουτάς το κάθε δαμάσκηνο να καλυφθεί καλά.

Όμορφα κι απλά! Σε χειμερινή περίοδο δε χρειάζονται καν ψυγείο, έτσι κι αλλιώς δε θα μείνουν και για μέρες! 😏

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Μέχρι τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει μπύρα για να μουλιάσω αποξηραμένα φρούτα, για χρήση σε γλυκά. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά ... Σκοτεινούλα μου :-)
    Καλοφάγωτα μέχρι το τελευταίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Πηνελόπη μου! Η μπύρα που λέω είναι αρκετά γλυκιά, θυμίζει κρασί. Εννοείται πως όταν γράφω για τη σχέση μπύρας - σοκολάτας δεν εννοώ τις κοινές ξανθιές των περιπτέρων. ΟΚ κι αυτές, αλλά για άλλες χρήσεις και στιγμές!

      Διαγραφή