Αλμυρά μπισκότα ρεβυθιού χωρίς γλουτένη

Ιανουαρίου 14, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Πέρασε κιόλας το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρομερού (?) 2022 και το Παράξενο Πιρούνι πρόλαβε ήδη να πάει ως τα βόρεια σύνορα της χώρας και να ξαναγυρίσει, να μάθει πόσοι γνωστοί του αρρώστησαν, να αρρωστήσει το ίδιο και μάλιστα με 39 πυρετό (που είχε να του ανέβει τόσο 20 χρόνια), να χάσει φίλους (που όπως αποδείχτηκε βέβαια δεν ήταν ποτέ φίλοι), να τσακωθεί και να ξανασυμφιλιωθεί με άλλους, να κάνει την πρώτη του απόπειρα να γίνει προξενήτρα και γενικά να καταφέρνει ακόμα να διατηρεί μια κάποια λογική παρά τα όσα παράλογα και στραβά συμβαίνουν κι ας είναι ακόμα η αρχή του χρόνου.

Το Παράξενο Πιρούνι θυμήθηκε μια παλιά του γνωστή η οποία πολύ συχνά έλεγε τη φράση "Καλή καρδιά". Ναι, καλή καρδιά παραξενοπιρουνίσιοι αναγνώστες κι όλα θα γίνουν. Οι φαγώσιμες αυτές καρδούλες είναι επίσης αφιερωμένες σε μια νέα σχετικά φίλη που αν διαβάζει θα καταλάβει 😉

Για τις καλές αυτές καρδιές που είναι σίγουρα καλές γιατί δεν θα σε παχύνουν, δε θα σε βαρύνουν παρά μόνο θα σου δώσουν γεύση και ένα πρώτης τάξεως "αγαπησιάρικο" σνακ, το βασικό υλικό που θα χρειαστείς είναι τα στραγάλια!

Ναι καλά διάβασες. Αγόρασε στραγάλια, είναι πάμφθηνα και έχει μέχρι και το περίπτερο. Από τα ανάλατα αφράτα όμως, ε? Άλεσέ τα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Τόσο απλά κι εύκολα θα έχεις το ρεβυθάλευρό σου. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά σε σκόνη, λίγο δεντρολίβανο αποξηραμένο σε σκόνη κι αυτό, ξύσμα λεμονιού, αν θέλεις λίγο σουσάμι, λίγο ελαιόλαδο και τέλος όσο ζεστό νερό χρειαστεί έτσι ώστε να έχεις μια μαλακή ζύμη.

Το Παράξενο Πιρούνι δε σου δίνει ακριβείς ποσότητες από μπαχαρικά γιατί ούτε κι αυτό τις ξέρει 😊 Θα δοκιμάζεις όπως έκανε και το Παράξενο Πιρούνι και θα προσθέτεις ανάλογα με το γούστο σου.

Με τη βοήθεια μιας κουπ πατ λοιπόν, θα σχηματίσεις τις καρδούλες και θα τις ψήσεις στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 10 λεπτά περίπου.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Οι ρεβυθένιες αυτές μπισκοτο-καρδούλες τρώγονται καλύτερα κρύες και μεταφέρονται με προσοχή γιατί ραγίζουν εύκολα!

Η δική μας καρδιά όμως δεν ραγίζει έτσι εύκολα! Γι' αυτό ό,τι κι αν ακούσεις ή διαβάσεις, όσα άκυρα και να συμβαίνουν, χαμογέλα με συγκατάβαση, προσπέρασε και... καλή καρδιά! 💖

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Όλα αυτά τις πρώτες μέρες του χρόνου; Χαχα, καλή χρονιά να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μαρία! Ναι ξεκίνησε περίεργα το 2022, ελπίζω όπως όλοι μας σύντομα ηρεμία και κανονικότητα :)

      Διαγραφή
  2. Τέλειες οι καρδούλες!!! Φαντάζομαι τί νοστιμιά έχουν μ' αυτή την ιδιαίτερη γεύση του στραγαλιού!!! Καλή χρονιά δεν είπαμε από δω!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή