Μπισκότα βρώμης με σύκα και γραβιέρα

Σεπτεμβρίου 22, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Εύκολα και σούπερ γρήγορα μπισκότα, ιδανικά για πρωινό αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας αφού δεν τα λες ούτε αλμυρά, ούτε γλυκά, ή τα λες και τα δύο μαζί και είναι όλοι ευχαριστημένοι!

Ιδέα της στιγμής ενός καλοκαιρινού πρωινού που υπήρχε χρόνος και κυρίως καλή διάθεση. Το Παράξενο Πιρούνι σκεπτόμενο πως αλλιώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη βρώμη χωρίς να φτιάχνει συνέχεια overnight oats και κρέμες βρώμης a.k.a. porridge, σκάρωσε αυτά εδώ τα μπισκότα στο τσακ μπαμ ως εξής:

Έβαλε 5 - 6 σύκα καλά πλυμένα και ψιλοκομμένα στο multi μαζί με μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού, ξύσμα ενός λεμονιού και ένα αβγό. Πολτοποίησε το μίγμα να γίνει εννιαίο.

Πρόσθεσε βρώμη, όση σήκωσε το μίγμα για να μπορεί να πλάθεται κολλώντας και λίγο στα χέρια (μη βγουν και πολύ σφιχτά τα μπισκότα) και κομματάκια γραβιέρας.

Αράδιασε τα μπισκότα επάνω στη σχάρα και επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και έψησε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν ελαφρώς χρώμα και να πάρουν σχήμα.

Χλιαρά λίγο μετά αφού βγουν από τον φούρνο είναι στην καλύτερη τους φάση για να καταναλωθούν, με το τυρί ακόμα μαλακό και τη μεστή γεύση του σύκου μαζί με τα αρώματα του λεμονιού και του βασιλικού να απογειώνουν το κάθε μπισκότο!

You Might Also Like

0 σχόλια