Τρουφάκια με αγκινάρες και φιστίκι Αιγίνης
Μαρτίου 16, 2025Μετά τα κριτσίνια με αγκινάρα και μάραθο, το Παράξενο Πιρούνι επιμένει στο δύσκολο αλλά ιδιαίτερο αυτό λαχανικό και σου φέρνει την άνοιξη με ωμοφαγικά τρουφάκια αγκινάρας!!! 😍
Δεν τα λες γλυκό, δεν τα λες αλμυρό, πρόκειται σίγουρα όμως για θρεπτικές μπουκίτσες γεμάτες βιταμίνες και όλα αυτά τα ωφέλιμα που σε περιμένουν έτοιμες στο ψυγείο σου και μπορείς να πάρεις μαζί σου για να τσιμπήσεις υγιεινά όταν πεινάσεις, να φας για πρωινό μαζί με το τσάι σου ή να προσθέσεις στην πράσινη σαλάτα σου μερικά από τα παραπάνω παραξενοπιρουνίσια μπαλάκια!
Θα τα φτιάξεις πανεύκολα χρησιμοποιώντας τα εξής υλικά:
- 4 μεγάλους κατεψυγμένους "πάτους" αγκινάρας
- χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού ταχίνι ολικής άλεσης
- ένα κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο ξερό, κοπανισμένο στο γουδί
- 100 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ψίχα, ωμή & ανάλατη
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- σουσάμι ολικής άλεσης προαιρετικά για το στόλισμα
Από την προηγούμενη μέρα φροντίζεις να έχεις ξεπαγώσει τις αγκινάρες βάζοντας τες σε ένα μπολ με νερό που τις καλύπτει (βάζεις ένα σχετικά βαρύ πιάτο στο μπολ να τις σκεπάζει και να τις κρατά μέσα στο νερό, έτσι ώστε να μη μαυρίσουν) και όταν την επόμενη μέρα έχουν ξεπαγώσει εντελώς και μαλακώσει, τις κόβεις σε μικρά κομμάτια.
Διαλύεις καλά το μέλι στο χυμό του λεμονιού σε ένα μπολ. Βάζεις τα κομματάκια της αγκινάρας στο multi μαζί με το μίγμα χυμού λεμονιού και μελιού, το ξύσμα λεμονιού, το ταχίνι και τον μαραθόσπορο και δουλεύεις να πάρεις έναν ομοιόμορφο πολτό. Προσθέτεις την ψίχα φιστικιού Αιγίνης ψιλοτριμμένη από πριν κι αυτή στο multi και τον κουκουναρόσπορο ολόκληρο.
Πλάθεις το μίγμα σε μπαλάκια τα οποία αν θέλεις κυλάς σε σουσάμι και τα φυλάς σε κουτί ή σακουλάκι καλά κλεισμένα στο ψυγείο. Καλό είναι να μη μείνουν και πολύ καιρό, λόγω της αγκινάρας.
0 σχόλια