Μακαρονάδα μηλόπιτα
Μαρτίου 09, 2025Το μοναδικό στο είδος του Παράξενο Πιρούνι, φτιάχνει μακαρονάδες!!!
Μετά τη ροδακινομακαρονάδα, την κερασομακαρονάδα, την αχλαδομακαρονάδα, τη συκομακαρονάδα και την καρπουζομακαρονάδα, ετοιμάσου και για μια χειμωνιάτικη μηλομακαρονάδα!
Μάλιστα το Παράξενο Πιρούνι το πήγε ένα βήμα παραπέρα καθώς εκτός από το μήλο πρόσθεσε σταφίδες και καρύδια, φτιάχνοντας έτσι την πρώτη στην ιστορία, μακαρονάδα μηλόπιτα!!!
Η μακαρονάδα γλυκίζει τόσο όσο, μόνο και μόνο από την προσθήκη της μισής κουταλιάς μαύρης σταφίδας που περιέχει. Στα πολίτικα γεμιστά πως μπαίνει σταφίδα δηλαδή?
Κατά τ' άλλα, πρόκειται για μια ελαφριά αλλά και ταυτόχρονα χορταστική, κρεμώδη, νηστίσιμη κιόλας μακαρονάδα με υπέροχα εποχιακά αρώματα και φίνα, εκλεπτυσμένη γεύση.
Το Παράξενο Πιρούνι για να τη φτιάξει χρειάστηκε:
- ένα μικρό, κόκκινο μήλο
- μισή κουταλιά σούπας μαύρη σταφίδα
- λίγο ξερό δεντρολίβανο
- έναν αστεροειδή γλυκάνισο
- μισό ξυλαράκι κανέλας
- δυο καρφάκια γαρίφαλλο
- 2 με 3 κόκκους κέδρο αποξηραμένο
- μισή κουταλιά μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- ένα μικρό ξερό κρεμμύδι (μικρότερο από το μήλο)
- ένα φλιτζανάκι κονιάκ Μεταξά (προαιρετικά)
- μια κουταλιά σούπας χοντροτριμμένη καρυδόψιχα
- ένα μικρό κουτάκι "κρέμα γάλακτος" από κάσιους*
- από μια τσιμπιά πιπέρι & μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- μια μερίδα αγαπημένων ζυμαρικών, καλύτερα όμως κοντών όπως βίδες, πένες, κτλ
Το Παράξενο Πιρούνι έβαλε τη σταφίδα σε ένα μπολάκι μαζί με το δεντρολίβανο και τα υπόλοιπα ολόκληρα μπαχαρικά και έριξε μισή κούπα βραστό νερό. Άφησε αυτό το μπολάκι στην άκρη, έπλυνε, καθάρισε και έκοψε σε κυβάκια το μήλο, καθάρισε και ψιλόκοψε το κρεμμύδι.
Έβρασε και σούρωσε τα ζυμαρικά του. Σε κατσαρολάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο σώταρε το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο πρόσθεσε και το μήλο. Έσβησε με λίγο κονιάκ (όποιος δεν θέλει δεν το βάζει, είναι προαιρετικό) και ύστερα από λίγο όταν αυτό εξατμίστηκε, πρόσθεσε το νερό όπου μούλιαζαν οι σταφίδες σουρωμένο από τα υπόλοιπα υλικά, έκλεισε το κατσαρολάκι του με το καπάκι και σιγόβρασε για 10 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι και το μήλο.
Στη συνέχεια το Παράξενο Πιρούνι ξεσκέπασε το κατσαρολάκι, δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε το νερό να εξατμιστεί. Πρόσθεσε την "κρέμα γάλακτος" από κάσιους,
τις πιο μαλακές μουλιασμένες σταφίδες, την καρυδόψιχα, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο σε σκόνη και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί να δέσουν.
Σέρβιρε αμέσως τη μακαρονάδα του ζεστή, τη φωτογράφισε και ήρθε καμαρωτό να σου τη δείξει! 😊
0 σχόλια