Μπισκότα καστανού ρυζιού

Δεκεμβρίου 02, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Ρύζι. Ο σπόρος που αγαπήθηκε φανατικά και έθρεψε κυριολεκτικά όλον τον πλανήτη. Να είναι συνοδευτικό σε πιάτα ασιατικά με κάρυ? Να είναι το κύριο υλικό του άλλου αγαπημένου ασιατικού -και μη- σούσι? Να μπαίνει μέσα σε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες στα δικά μας λατρεμένα γεμιστά? Να συνοδεύει κρέας, πάσης φύσεως μαγειρευτά με σάλτσες, να γίνεται σούπα που σε ζεσταίνει όταν κρυώνεις?
Όπου κι αν προστίθεται φαίνεται πως ταιριάζει και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. 
Εδώ είμαστε! Κι αν... δε μαγειρεύεται?

Το Παράξενο Πιρούνι σου παρουσιάζει τα μοναδικά ρυζομπισκότα τα οποία φτιάχνονται χωρίς να χρειαστεί να μαγειρέψεις, δηλαδή να βράσεις το ρύζι! Κρατήσου γιατί αυτό που ακολουθεί δεν το φανταζόσουν με ΤΙΠΟΤΑ!!!
Μουλιάζεις ρύζι, καστανό κιόλας για να πάρεις και καμιά φυτική ίνα παραπάνω για 24 ώρες, μπλεντάρεις, ψήνεις κι αυτό ήταν! Τα νέα παραξενοπιρουνίσια μπισκότα έχουν επιπλέον άρωμα λεμονιού, αποξηραμένα βύσσινα και αμύγδαλα. 
Γιορτινή και υγιεινή λιχουδιά (γιατί είναι φυσικά βίγκαν, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη) για το πρωινό καφεδάκι και για κάθε ώρα που θες ένα γλυκοτσίμπημα.

Για 20 μικρά τέτοια υπέροχα μπισκότα θα χρειαστείς:

- μια κούπα καστανό, αναποφλοίωτο ρύζι
- μια μεγάλη κουταλιά φυστικοβούτυρο ή το αγαπημένο σου καρποβούτυρο
- ξύσμα ενός λεμονιού
- λίγο τζίντζερ σκόνη
- ένα σακουλάκι βιολογικά αποξηραμένα βύσσινα χωρίς ζάχαρη ή cranberries, κτλ
- μια χούφτα αμύγδαλα άσπρα, ωμά κι ανάλατα
- 2 κουταλάκια γλυκού τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)

Πλένεις καλά το ρύζι και το αφήνεις να μουλιάσει για 24 ώρες σε νερό φίλτρου που να το σκεπάζει. Όταν είναι να φτιάξεις τα μπισκότα σουρώνεις το ρύζι και το βάζεις στο multi. Το αλέθεις καλά και προσθέτεις και ελάχιστο νερό, όσο χρειαστεί ώστε να δημιουργηθεί ένας πολτός που να θυμίζει περίπου σε όψη και υφή χυλό για κέικ ή pancake. Προσθέτεις το καρποβούτυρο, το ξύσμα, το τζίντζερ και τον λιναρόσπορο (αν σου αρέσει) και ξαναδουλεύεις το multi να γίνει εννιαίο μίγμα.
Μεταφέρεις το μίγμα από το multi σε μπολ και προσθέτεις τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα βύσσινα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι να πάνε παντού στο μίγμα.

Επάνω στη σχάρα του φούρνου όπου έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνεις κουταλιές από το μίγμα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και ψήνεις κλασικά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
Τα μπισκότα θα είναι έτοιμα σε 15 - 20 λεπτά μερίπου αφού πάρουν ελαφρύ χρώμα, στεγνώσουν και στερεοποιηθούν και -φυσικά- μοσχομυρίσουν!

Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς πως τα μπισκότα δε φτιάχτηκαν από κάποια ζύμη. Είναι μαλακά και αρωματικά, μπορείς εννοείται να βάλεις τα δικά σου αγαπημένα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή και σοκολάτα φυσικά και να ευχαριστήσεις το Παράξενο Πιρούνι που ο ακούραστος νους του δε σταματά να κατεβάζει ιδέες! 😊
Τώρα που είναι χειμώνας μπορούν να μείνουν και εκτός ψυγείου καλά κλεισμένα και σκεπασμένα, το Παράξενο Πιρούνι που προσπαθεί να κρατηθεί και να τα καταναλώσει λίγα - λίγα, τα βάζει καλού - κακού στο ψυγείο στο αγαπημένο του μπισκοτο-βάζο και τα καμαρώνει κάθε τόσο.
Μέχρι την επόμενη μοναδική συνταγή, παραξενοπιρουνίσια φιλιά! 💋

You Might Also Like

0 σχόλια