Μπισκότα στραγάλι - σταφίδα
χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Σεπτεμβρίου 25, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το πιο φτηνό, το πιο υγιεινό, το πιο εύκολο να βρεθεί superfood που είναι vegan και gluten-free επιπλέον, δεν είναι άλλο από τα στραγάλια και τις σταφίδες! Ο συνδυασμός τους χορταίνει και ξεγελά εύκολα την όρεξη για γλυκό. Και γιατί να μην φτιάξεις μπισκότα στραγάλι - σταφίδα για να παίρνεις δυο τρία και να συνοδεύεις τον καφέ σου?


Για καμιά 20αριά μπισκοτάκια, θα χρειαστείς:


- 2 καλά ώριμες μπανάνες

- ξύσμα ενός πορτοκαλιού

- ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα

- ένα σακουλάκι στραγάλια (180 με 200 γραμμάρια περίπου)

- ένα σακουλάκι σταφίδες ξανθές (180 με 200 γραμμάρια περίπου)

- προαιρετικά, σουσάμι


Μουλιάζεις για καμιά ώρα το λιγότερο τις σταφίδες σε βραστό νερό για να τις χρησιμοποιήσεις μαλακές στα μπισκότα. Λιώνεις τις μπανάνες σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και αλέθεις τα στραγάλια στο multi προσθέτοντας λίγο - λίγο το σπιτικό ρεβυθάλευρο που τόσο απλά έφτιαξες στο μίγμα μπανάνας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια "ζύμη" που να μπορεί να σχηματιστεί σε μπισκότα με τη βοήθεια των χεριών.

Τελευταίες βάζεις και τις σταφίδες σουρωμένες καλά από το νερό και ανακατεύεις να πάνε παντού. Το σταφιδόνερο που έχει μείνει είναι ιδανικό για οποιαδήποτε άλλη συνταγή γλυκού ή απλώς για έναν αρωματικό γλυκό ελληνικό καφέ που δεν χρειάζεται και ζάχαρη!

Πλάθεις μικρά μπισκότα και βάζεις λίγο σουσάμι αν έχεις και θες πάνω από κάθε μπισκότο. Το Παράξενο Πιρούνι έβαλε μαύρο σουσάμι που έτυχε να έχει. Τα τοποθετείς πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνεις όπως πάντα κλασικά σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά, αρωματικά και νόστιμα και κανείς δεν θα πιστεύει πως με ένα σακουλάκι στραγάλια, αν είσαι Παράξενο Πιρούνι ασφαλώς, μπορείς να κάνεις τόσα ωραία πράγματα! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια