Pancakes με βρώμη, κακάο και βασιλικό

Οκτωβρίου 09, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Δεν υπάρχει ευκολότερη συνταγή για τέλεια pancakes με μόνο δύο βασικά υλικά και μια ωρίτσα το λιγότερο υπομονή!

Το Παράξενο Πιρούνι αυτή τη φορά έφτιαξε τα pancakes σοκολατένια και τα ενίσχυσε με φρέσκο βασιλικό, καθώς ο συνδυασμός βασιλικός - σοκολάτα σε pancakes έχει παίξει ξανά, αυτή τη φορά ωστόσο είναι πολύ πιο εύκολα και γρήγορα ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ χωρίς ζάχαρη, αβγά και γαλακτοκομικά!

Χρειάζεται μόνο μια κούπα φυτικό γάλα και μια κούπα νιφάδες βρώμης. Το Παράξενο Πιρούνι η αλήθεια είναι άφησε τη βρώμη να μουλιάσει όλη νύχτα μέσα στο γάλα και το επόμενο πρωί δεν είχε παρά να δουλέψει το μίγμα βρώμη - γάλα στο multi μαζί με λίγο κακάο και φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού. Δε χρησιμοποίησε κάποιο γλυκαντικό, όμως φυσικά κάποιος μπορεί να βάλει σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι... ή και τίποτα και απλώς να γαρνίρει τα pancakes με κάποιο γλυκό άλλειμα ή σιρόπι στο σερβίρισμα.

Από το multi το Παράξενο Πιρούνι έπαιρνε κουταλιές χυλού και σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι (μόνο για το πρώτο pancake, μετά δε χρειάζεται παραπάνω λιπαρή ουσία) έφτιαξε σε χρόνο dt τα υγιεινά, μοσχοβολιστά pancakes του!

Όσα δεν έφαγε με τον πρωινό του καφέ, το Παράξενο Πιρούνι τα χρησιμοποίησε ως τορτίγιες (έχουν πολύ καλή ελαστικότητα και τυλίγονται τέλεια) με μια γρήγορη κι απλή γέμιση μπανάνα - φυστικοβούτυρο και τα πήρε μαζί του για γλυκιά παρηγοριά στα δύσκολα που θα έρθουν ή που ήρθαν και κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε.

You Might Also Like

0 σχόλια