Γιουβέτσι με σολωμό, πράσα και βερίκοκα

Οκτωβρίου 23, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Οι άνθρωποι θα σε απογοητεύσουν, η μαγειρική όταν είσαι Παράξενο Πιρούνι ποτέ! Αυτό το γιουβέτσι φτιάχτηκε σε μέρα με βαριά καρδιά και κακή διάθεση και βγήκε τόσο νόστιμο, διαφορετικό, πλούσιο και αρωματικό που μπόρεσε να κάνει το Παράξενο Πιρούνι να νιώσει καλύτερα ακόμα κι αν δεν κατάφερε να φάει, παρά μόνο να δοκιμάσει.


Τα υλικά που χρησιμοποίησε το Παράξενο Πιρούνι για ένα μεγάλο πυρέξ:


- ένα φιλέτο σολωμού

- 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

- ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

- ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

- 5 με 6 βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα στη μέση

- ένα κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη σε φυσικό χυμό

- μια μεγάλη κουταλιά πελτέ ντομάτας

- κουρκουμά, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι

- λίγο ελαιόλαδο

- λίγο βαλσαμικό ξύδι

- μισό λίτρο ζωμό λαχανικών 

- κριθαράκι ολικής άλεσης, με το μάτι

- μισή κούπα περίπου στραγάλια μουλιασμένα σε βραστό νερό από το βράδυ


Το Παράξενο Πιρούνι αφού είχε όλα τα λαχανικά του πλυμένα και κομμένα, τα έβαλε σε ένα μεγάλο γυάλινο πυρέξ μαζί με το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το ξύδι και μισή περίπου κούπα νερό. Πρόσθεσε επίσης τα βερίκοκα, τον πελτέ και το κουτί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και έβαλε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Κάθε τόσο το Παράξενο Πιρούνι έβγαζε το ταψί από τον φούρνο και ανακάτευε το φαγητό του να μαλακώσουν και να ψηθούν τα λαχανικά ομοιόμορφα. Όταν τα λαχανικά ψήθηκαν και τα υγρά στο ταψί ήταν ελάχιστα, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών που τον έβαλε να πάρει μια βράση, το κριθαράκι, τα στραγάλια σουρωμένα και το φιλέτο του σολωμού και ξανάβαλε στο φούρνο.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Όταν το κριθαράκι "πιει" το ζουμί, μαλακώσει και αφρατέψει, το γιουβέτσι είναι έτοιμο. Προέκυψε ένα γλύκισμα σωστό και ένα υπέροχο πάντρεμα αρωμάτων, γεύσεων και υφών. Το Παράξενο Πιρούνι δέχεται και παραγγελίες, μια και η ποσότητα του τρομερού του νέου πιάτου, βγήκε ατελείωτη. 😊

You Might Also Like

0 σχόλια