Αμυγδαλωτά πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη

Οκτωβρίου 30, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Αμυγδαλωτά που ψήνονται για λίγο στο φούρνο ή μπισκότα αμυγδάλου? Όπως και να τα πεις, είναι πεντανόστιμα, πανεύκολα, αρωματικά και δε θέλουν παρά μόνο δύο υλικά, άντε τρία αν μετρήσεις και το ένα πορτοκάλι από το οποίο θα πάρεις το μυρωδάτο ξύσμα του!

Το Παράξενο Πιρούνι χρειάστηκε να τρίψει στο multi λίγα - λίγα 300 γραμμμάρια άσπρα, ξεφλουδισμένα, ανάλατα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακάτεψε σε ένα μπολ το "αλεύρι" αμυγδάλου με ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά (200 γραμμάρια το κεσεδάκι) και πρόσθεσε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και λίγη κανέλα σκόνη.

Ζυμώνοντας για λίγο με τα χέρια, το Παράξενο Πιρούνι είδε πως το μίγμα είχε γίνει ό,τι πρέπει για να σχηματίσει με αυτό μικρά μπισκοτάκια τα οποία πασπάλισε με μαύρο σουσάμι και έψησε στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 10 - 15 λεπτά μέχρι από λευκά να γίνουν ελαφρώς καφέ.

Προέκυψαν περίπου 30 μικρά μπισκοτάκια. Το Παράξενο Πιρούνι δεν πίστευε πόσο νόστιμα και χορταστικά βγήκαν, θύμισαν κάτι από αμυγδαλωτό μα και από κουραμπιέ και έγιναν το τέλειο σνακ και η ιδανική παρέα για το ελληνικό καφεδάκι του Παράξενου Πιρουνιού, το οποίο κρατάει την κεντρική ιδέα και επιφυλάσσεται να σου δείξει και πιο δημιουργικές, παράξενες παραλλαγές της βασικής συνταγής -όπως πάντα φυσικά!

You Might Also Like

0 σχόλια