Παγωτό overnight oats

Οκτωβρίου 08, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Στο άκουσμα των λέξεων "διατροφή", "θρεπτικό", "superfood" και όλα αυτά τα σχετικά, το μυαλό πολλών πάει στη βρώμη. Αντί για αλεύρι, μπορεί να προστεθεί σχεδόν παντού! Σε μπισκότα, μπάρες, σε μπιφτέκια αντί για φρυγανιά και δε συμμαζεύεται.

Και φυσικά... στο γερό πρωινό που σε κρατάει για όλη τη μέρα! Μπορεί να χρειάζεται να έχεις το πρωινό στο νου σου από το βράδυ, αλλά το πρωί έχεις έτοιμο το μπολάκι με τα overnight oats. Κι αν αντί για το ψυγείο, έπαιρνες αυτά τα overnight oats από... την κατάψυξη?

Το Παράξενο Πιρούνι πριν πάει για ύπνο, μούλιασε μιάμιση κούπα νιφάδες βρώμης μέσα σε τρεις κούπες γάλα αμυγδάλου.

Όταν ξύπνησε, έβαλε το γάλα με τη βρώμη μαζί με λίγο μέλι (το οποίο ζέστανε μαζί με λίγο από το γάλα για να λιώσει και να ρευστοποιηθεί) και μπόλικη κανέλα στο multi (σε δόσεις γιατί δε χωράει όλο) και πολτοποίησε να δημιουργηθεί ένα εννιαίο, ομοιογενές, παχύρρευστο μίγμα.

Το έβαλε σε ταπεράκι και στην κατάψυξη και το χτυπούσε στο multi ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα καθώς αυτό σιγά - σιγά πάγωνε.

Την επόμενη μέρα ήταν έτοιμο. Η γεύση ήταν η ίδια φυσικά με αυτή που έχει το porridge aka κρεμούλα βρώμης, είναι όμως μια ωραία εναλλακτική για τις μέρες του καλοκαιριού και φυσικά μια - δυο μπάλες από αυτό το παγωτό μαζί με φρούτα και/ή ξηρούς καρπούς, αποτελούν ένα πρώτης τάξεως υγιεινό γλυκό και δυναμωτικό σνακ για πρωινό ή και για κάθε στιγμή! 

You Might Also Like

0 σχόλια