Κάστανα φρικασέ

Ιανουαρίου 26, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι σου παρουσιάζει σήμερα μια ακόμα δημιουργική, χορτοφαγική και πανεύκολη συνταγή. Αν κάνεις κι εσύ την πονηριά να αγοράσεις έτοιμα βρασμένα κάστανα, τότε το μόνο "δύσκολο" -για την ακρίβεια σπαστικό, είναι να πλύνεις το μαρούλι! 
Έχοντας μισό μαρούλι που είχε ψιλομαραθεί και το μισό πακέτο κάστανα από την προηγούμενη συνταγή για το τρομερό αυτό λάχανο, η ιδέα για το πιάτο έλαμψε στο γεμάτο μαγειρική φαντασία μυαλό του Παράξενου Πιρουνιού!

Το Παράξενο Πιρούνι αναλυτικά χρησιμοποίησε:

- 200 γραμμάρια βρασμένα κάστανα
- μια σκελίδα σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μισό μαρούλι
- χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1/3 περίπου από ένα ματσάκι φρέσκο άνηθο

Σε κατσαρολάκι βάζοντας μια κουταλιά ελαιόλαδο, το Παράξενο Πιρούνι σώταρε ελαφρώς το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τα κάστανα. Έβαλε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και μετά από λίγο, πρόσθεσε και μισή κούπα νερό. 
Όταν πήρε βράση, έβαλε το μαρούλι κομμένο, αλάτι και πιπέρι. Έκλεισε το κατσαρολάκι με το καπάκι και άφησε το φαγητό του να σιγοβράσει για λίγο, να μαλακώσει το μαρούλι.
Ύστερα το Παράξενο Πιρούνι ξεσκέπασε, δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Άφησε τα περισσότερα υγρά να εξατμιστούν για να "στύψει" το φαγητό του που λένε, και αυτό ήταν!

Σερβίρεται ζεστό, με έξτρα λεμόνι και λίγο έξτρα ωμό ελαιόλαδο για όποιον θέλει.
Έχεις φάει τα κάστανα ψητά, βραστά, μέσα σε πολλά γλυκά, μέσα σε φαγητά συνήθως γιορτινά μαζί με κρέας, άντε στη βίγκαν εκδοχή να έχεις φάει κάστανα στιφάδο.
Κάστανα φρικασέ όμως, ΜΟΝΟ το Παράξενο Πιρούνι σε κερνάει! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια