Vegan σούπα ψητού μπρόκολου

Φεβρουαρίου 12, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Μπρόκολο... κάποιοι το αγαπούν, κάποιοι το μισούν, κάποιοι είναι κάπου στη μέση, το σίγουρο είναι πάντως πως αν το εντάξεις στη διατροφή σου, μόνο καλό θα σου κάνει. 
Το Παράξενο Πιρούνι αγαπά το μπρόκολο (όπως και όλες τις πρασινάδες γενικότερα) και προσπαθεί να το καταναλώνει συχνά, συνήθως βραστό ή ακόμα καλύτερα στον ατμό.  
Κι επειδή η μυρωδιά του μπρόκολου όταν βράζει δεν είναι κάτι το συναρπαστικό, το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε να το ψήσει, για πρώτη μάλιστα φορά (το ξέρει, άργησε)

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το ταψάκι της φωτογραφίας περιέχει λοιπόν μπρόκολο καλά πλυμένο και κομμένο σε φουντίτσες, αλλά και τα κοτσάνια (δεν πετιούνται εννοείται) ψιλοκομμένα.
Επίσης αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, λίγο κουρκουμά και λίγο τριμμένο ξερό θυμάρι. Δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και φυσικά, καλό ελαιόλαδο!

Το Παράξενο Πιρούνι έβαλε το ταψάκι του στο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς και έψησε για 40 λεπτά περίπου, βγάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ταψί από το φούρνο και ανακατεύοντας για να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές το μπρόκολο. 
Όταν είχε μαλακώσει το μπρόκολο, το Παράξενο Πιρούνι έβγαλε το ταψί από τον φούρνο και πολτοποίησε στο multi το ψητό μπρόκολο μαζί με ζωμό λαχανικών που το Παράξενο Πιρούνι είχε στοκ στο ψυγείο από άλλη συνταγή.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι σέρβιρε τη βελουτέ σούπα ψητού μπρόκολου με τα αγαπημένα του παξιμαδάκια ολικής που δε λείπουν ποτέ από το σπίτι, προσθέτοντας και μια κουταλιά γιαούρτι καρύδας (το γιαούρτι καρύδας δεν είναι απαραίτητο, το Παράξενο Πιρούνι το έκανε πιο πολύ για το styling 😊).
Το ψήσιμο στο φούρνο και τα μπαχαρικά έκαναν το μπρόκολο πραγματική λιχουδιά και θα μπορούσε ασφαλώς να καταναλωθεί και σκέτο ψητό, συνοδεία κρέατος ή ψαριού. 
Το Παράξενο Πιρούνι μη σου πει κιόλας πως έτσι μερακλίδικο που θα είναι το ψητό σου spicy μπρόκολο, είναι ό,τι πρέπει και μαζί με τσιπουράκι! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια