Ρεβύθια ψητά (σαν στραγάλια), σνακ σε γλυκιά και σε αλμυρή εκδοχή

Μαρτίου 08, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Η περίοδος της Σαρακοστής είναι από τις πιο αγαπημένες του Παράξενου Πιρουνιού. Φυσικά αυτό συμβαίνει για το καθαρά διατροφικό του θέματος! Η νηστεία με λίγη ή πολλή φαντασία, μπορεί να γίνει και σούπερ νόστιμη εκτός από αποτοξινωτική και ωφέλιμη για τον οργανισμό.

Κι επειδή πολλοί θα ισχυριστούν ότι όταν νηστεύουν τα χόρτα και τα λαχανικά δεν τους "πιάνουν" και συνέχεια πεινάνε, ορίστε υγιεινό σνακ για να τσιμπάς όλες τις ώρες της ημέρας! Το Παράξενο Πιρούνι φροντίζει κάθε τόσο να βράζει ρεβύθια ή φασόλια, να τα διατηρεί στο ψυγείο και να τα προσθέτει σε σαλάτες ή σάντουιτς για έξτρα πρωτεΐνη. Αυτή τη φορά, αφού μερικά βρασμένα ρεβύθια μπήκαν σε πράσινες σαλάτες κι έγιναν αρωματικός πουρές μαζί με μπαχαρικά και μυρωδικά στο multi, με όσα είχαν περισσέψει, το Παράξενο Πιρούνι έφτιαξε κι ένα μεζεδάκι κατάλληλο και για αλμυρές αλλά και για γλυκές λιγούρες!

Είχε βγάλει τα βρασμένα ρεβύθια από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Τα στέγνωσε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα μισά τα πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και τα άλειψε με λίγο ελαιόλαδο. Τα άλλα μισά τα πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο πάλι.

Τα έβαλε πάνω σε χαρτί ψησίματος και φρόντισε να μην ακουμπάει κανένα με κανένα άλλο. Τα έψησε με αέρα στους 200 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για 25 λεπτά περίπου (επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, τα κοιτάς κάθε τόσο για να μην αρπάξουν και καούν).

Το Παράξενο Πιρούνι τα άφησε να κρυώσουν και τα φύλαξε σε αεροστεγές σακουλάκι. Απόλαυσε ιδιαίτερα τα γλυκά μαζί με το αγαπημένο του αρωματικό τσάι και βλέποντας απογευματινή σειρά και τα αλμυρά ταριάζουν με μπύρα, κρασί και τσίπουρο ακόμα σαν μεζεδάκι πριν το κυρίως γεύμα! Τα αλμυρά επίσης δίνουν αυτό το τέλειο "κρίτσι-κρίτσι" μέσα σε σαλάτες και φυσικά είναι ιδανικό συστατικό για vegan τυλιχτά και σάντουιτς μαζί με άλλα λαχανικά.

Και από το Παράξενο Πιρούνι, καλή Σαρακοστή!

You Might Also Like

0 σχόλια