Σορμπέ ούζο

Οκτωβρίου 01, 2019

παγωτό ούζο, γρανίτα ούζο, σορμπέ ούζο, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Μπορεί να μπήκε πια ο Οκτώβρης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μερικές αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες θα κοπούν έτσι απότομα. Εξάλλου, όλος ο μήνας προσφέρεται για μπάνια στη θάλασσα, μπύρα και φυσικά ουζάκι -σε παραλία ή έστω μπαλκόνι- ούζο να 'ναι κι ό, τι/όπως να 'ναι, σωστά?
Τι θα έλεγες λοιπόν από τη στιγμή που είσαι φίλος του αγαπητού αυτού ποτού να δοκιμάσεις αντί να το πιεις να το... φας? Να το φας με το κουταλάκι γιατί το Παράξενο Πιρούνι εδώ σου δείχνει πως να το κάνεις ένα υπέροχο σορμπέ που λιώνει στο στόμα και ευφραίνει ανθρώπινες και... πιρουνίσιες καρδιές! 😊

Υλικά:

- μισό λίτρο νερό
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- ένα κουταλάκι γλυκού σπόροι γλυκάνισου
- χυμός από μισό λεμόνι
- 1 ποτήρι νερού ούζο
- 2 ασπράδια αβγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγγα

Βράζεις σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το γλυκάνισο. Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το χυμό του λεμονιού. Όταν το σιρόπι γίνει λίγο πιο χλιαρό, προσθέτεις και το ούζο. Σουρώνεις. Τοποθετείς το μίγμα στην κατάψυξη όταν γίνει εντελώς κρύο. Βγάζεις από την κατάψυξη και χτυπάς με το μπλέντερ κάθε τόσο για να γίνει το σορμπέ αφράτο, αν και το αρκετό ούζο που περιέχει θα βοηθήσει πολύ σε αυτό. Δύο χτυπήματα πριν το τέλος, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε τη μαρέγγα.

Την επόμενη μέρα, το ουζάτο αυτό σορμπέ δοκιμάστηκε. Εντάξει, έγινε άπαιχτο. Το ούζο μην το φοβάσαι, ούτε έκαιγε, ούτε ενοχλούσε. Το Παράξενο Πιρούνι για να σου δώσει να καταλάβεις, έδωσε ουζο-σορμπέ για δοκιμή και στον μεγαλύτερο αδελφό του και Νο 1 δοκιμαστή του ο οποίος δεν πίνει καθόλου, ούτε καν καμιά μπυρίτσα που και που (σε τίποτα δεν έμοιασε στο Παράξενο Πιρούνι 😉), και κυριολεκτικά το τσάκισε! 
Άρωμα παραδεισένιο, γεύση φανταστική και υφή τέλεια που έλιωνε σαν χιόνι στο στόμα. Φαντάζεσαι χιόνι με άρωμα γλυκάνισου; Αν όχι, δοκίμασέ το!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Αυτό ήταν "χτύπημα κάτω από την μέση" Σκοτεινούλα μου.
    Μου αρέσει τόσο πολύ το άρωμα αλλά και η γεύση του ούζου στο στόμα, που με "νίκησες" με τούτο το σορμπέ σου!!! Πολύ ωραία αίσθηση ειδικά μετά από ένα γεύμα με θαλασσινά και όχι μόνον.
    Εύγε σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, με κάνεις και κοκκινίζω! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά λόγια!! Πράγματι για μετά το γεύμα (και ακόμα καλύτερα θαλασσινό γεύμα) είναι ό, τι πρέπει γιατί είναι και αρκετά ελαφρύ, οπότε δε βαραίνει καθόλου. Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  2. εύκολο φαίνεται το σορμπέ ούζου πρέπει να βρω βέβαια το γλυκάνισο αλλά αν βρω τα υλικά θα το δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γλυκάνισο είναι εύκολο να το βρεις στα σούπερ μάρκετ. Σ' ευχαριστώ και καλοφάγωτο αν το δοκιμάσεις!

      Διαγραφή