Μπισκότα γενεθλίων σε δύο γεύσεις

Σεπτεμβρίου 26, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork, τα πιο τέλεια μπισκότα, τα καλύτερα μπισκότα του κόσμου, υπέροχα μπισκότα, φανταστικά μπισκότα

Το Παράξενο Πιρούνι πρόσεξε σήμερα πως έχει ξεπεράσει τις 100 αναρτήσεις, έχει ήδη ένα χρόνο ζωής και βάλε στον blogoκόσμο και δεν έχει γιορτάσει τα διαδικτυακά του γενέθλια ακόμα. Σκέφτηκε λοιπόν να παρουσιάσει μπισκότα υπέροχα και γιορτινά, μπισκότα γεμάτα γεύση, μπισκότα αφράτα και αρωματικά, μπισκότα που λιώνουν στο στόμα, μπισκότα που κολάζουν μέχρι και Άγιο! 😋

Υλικά για περίπου 40 τέτοια μπισκότα:

- 125 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος καλής ποιότητας
- ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 αβγά
- ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει (500 γραμμάρια)
- ένα κουταλάκι βανίλια σε υγρή μορφή
- μια κουταλιά σούπας κακάο σκόνη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- ένα κουταλάκι πράσινο τσάι matcha (σε σκόνη)
- ένα σακουλάκι αποξηραμένος ανανάς
- μια λευκή σοκολάτα crunch
- μια σοκολάτα μαύρη
- ένα μικρό κουτί σοκολατένια πουράκια

Το Παράξενο Πιρούνι άφησε το βούτυρο για κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου έτσι ώστε να μαλακώσει. Έβαλε 2 μπολ πάνω στον πάγκο του. Χώρισε το βούτυρο στα δύο και έβαλε το μισό στο ένα μπολ, το υπόλοιπο βούτυρο στο άλλο μπολ. Το ίδιο έκανε και με το ζαχαρούχο γάλα, δηλαδή μισό κουτί στο ένα, μισό κουτί στο άλλο μπολ. Έβαλε από ένα αβγό σε κάθε μπολ και χτύπησε με σύρμα να προκύψει σε κάθε μπολ ένα ωραίο, ομογενοποιημένο (και όμοιο φυσικά) μίγμα.
Το ένα μίγμα το αρωμάτισε με το ξύσμα του λεμονιού και το matcha (που αν δεν το έχεις δεν πειράζει καθόλου), το άλλο με τη βανίλια και το κακάο. Έβαλε αλεύρι και στα δύο μπολ με το μάτι, όσο πήρε για να δημιουργηθεί ένας χυλός πιο σφιχτός από αυτόν του κέικ αλλά και πιο μαλακός από τη ζύμη των κουλουριών. Χρειάστηκε σχεδόν όλο το πακέτο με το αλεύρι του (περίσσεψε λίγο, με το μάτι ίσως γύρω στο 1/3 κούπας). Ύστερα πρόσθεσε τη λευκή σοκολάτα και τον αποξηραμένο ανανά ψιλοκομμένα στο ένα μπολ και στο άλλο τη μαύρη σοκολάτα (το Παράξενο Πιρούνι πήρε μια ωραία μαύρη σοκολάτα με εσπρέσο) και τα σοκολατένια πουράκια ψιλοκομμένα.
Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το Παράξενο Πιρούνι με τη βοήθεια δύο ίδιων κουταλιών του γλυκού σχημάτισε μπαλίτσες ζύμης τις οποίες έψησε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).

Τα μπισκότα τρώγονται ιδανικά χλιαρά, κρύωσαν όμως για τα καλά μέχρι το Παράξενο Πιρούνι να αποφασίσει ποια του άρεσαν περισσότερο, τα λευκά ή τα σκουρόχρωμα. Τελικά, με μικρή διαφορά ψήφισε τα λευκά όπου ο "λουκουμαδάτος" αποξηραμένος ζαχαρωμένος ανανάς, το άρωμα του λεμονιού και η τραγανή λευκή σοκολάτα ενώθηκαν τέλεια μεταξύ τους. Δεν είπες όμως, εσύ ποια προτιμάς?

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Να τα χιλιασετε και να μας εκπλησετε ποτε ευχαριστα ποτε παραξενα.ψηφιζω λευκα μπισκοτακια αλλα θα τα δοκιμασω και τις δυο εκδοχες.πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίτσα, σ' ευχαριστώ πολύ! Φυσικά, το καλύτερο είναι οι δύο γεύσεις μαζί :) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Ως Παράξενο Πιρούνι σου εύχομαι να τα εκατοστησεις και να διαπρέψεις όπως και όταν ήσουν Σκοτεινή Σεφ 😃😃 Έφη μας. Αυτά με τον αποξηραμένο ανανά πολύ μου κανπυν "κλικ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Πηνελόπη μου, ευχαριστώ πολύ! Σαν σκοτεινή σεφ δεν ξέρω αν διέπρεψα, χαίρομαι όμως που γνώρισα έστω και ιντερνετικά ανθρώπους σαν κι εσένα! Αυτά με τον ανανά και τη λευκή σοκολάτα είχαν και πολύ ωραίο άρωμα!

      Διαγραφή