Παγωτό κάρυ: A scoop of ice and fire

Αυγούστου 01, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, καυτό παγωτό, πικάντικο παγωτό, καυτερό παγωτό

Αύγουστος και το Παράξενο Πιρούνι είναι ακόμα εδώ. Είναι ακόμα εδώ για να σε τρελάνει, να σε δροσίσει και ταυτόχρονα να σου ανάψει φωτιά! Πως θα το κάνει αυτό? Μα με ένα παγωτό φυσικά, ένα παγωτό κάρυ το οποίο θα μπορούσε να είναι παγωτό για δράκους ή αυτό που θα έτρωγαν στη βόλτα του πρώτου ραντεβού ένα ζευγάρι τόσο διαφορετικό μεταξύ τους όσο ο Jon Snow και η Khaleesi. Ένα παγωτό που σε καίει και σε παγώνει, ένα παγωτό σύμβολο του έρωτα, σαν την πρώτη φλόγα του πάθους και την κρυάδα που νιώθεις όταν αυτό σβήσει.
Όμως σε αντίθεση με τον έρωτα, το παγωτό ακόμα κι αν σου τελειώσει μπορεί πάντα να ξαναφτιαχτεί γιατί είναι και πανεύκολο και πολύ οικονομικό όσον αφορά τα υλικά του!

Υλικά για ένα τάπερ χωρητικότητας 900 ml / 500 γραμμαρίων:

- μισό λίτρο πλήρες, φρέσκο γάλα
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 1 & 1/2 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ
- 250 γραμμάρια μίγμα γάλακτος εβαπορέ αδιάλυτου και μυζήθρας ανάλατης
- 1 με 2 κουταλιές σούπας κάρυ (ανάλογα με το πόσο έντονο το θες)
- 1 κουταλιά σούπας καλής ποιότητας σκούρο μέλι
- ένα σφηνάκι (ή και δύο...) ρούμι μαύρο

Φτιάχνεται τόσο απλά: Στην ουσία, αυτό που θέλεις για τη βάση του παγωτού είναι να έχεις μια αραιή κρέμα βράζοντας το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί με το κορν φλάουρ που το έχεις διαλύσει σε λίγο από το γάλα (ενώ είναι ακόμα κρύο -σημαντικό!). Ανακατεύεις συνέχεια πάνω από τη φωτιά με σύρμα και όταν πήξει ελαφρά κατεβάζεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τακτικά προς περιστασιακά για να κρυώσει η κρέμα αλλά και για να μην κάνει κρούστα. 
Όταν η κρέμα είναι τελείως κρύα, προσθέτεις το μίγμα εβαπορέ - μυζήθρας (μετράς δηλαδή 125 γραμμάρια μυζήθρας και 125 γραμμάρια αδιάλυτου γάλακτος εβαπορέ) το οποίο μίγμα χτυπάς στο blender μέχρι να γίνει εννιαίο (είναι ένα και πιο φτηνό και φτωχότερο σε λιπαρά υποκατάστατο της κρέμας γάλακτος) και τοποθετείς στην κατάψυξη, χτυπώντας κάθε τόσο λίγο - λίγο το παγωτό με το blender για να βγει με όσο το δυνατό καλύτερη, πιο μαλακή υφή (εκτός αν έχεις παγωτομηχανή). 
Το καημένο το Παράξενο Πιρούνι που μπορεί να μην έχει παγωτομηχανή, έχει όμως μπόλικη υπομονή, ακολούθησε τη διαδικασία των συχνών χτυπημάτων όσες περισσότερες φορές μπορούσε και δύο χτυπήματα πριν το τέλος, έβαλε μία κοφτή κουταλιά σούπας κάρυ, μία γεμάτη κουταλιά σούπας μέλι και 2 καλά γεμάτες κουταλιές σούπας ρούμι. 

Επειδή είχε πάει αργά, το Παράξενο Πιρούνι άραξε την πέτσα του πέφτοντας ξερό και την επόμενη ημέρα ξεκούραστο πια και σαφώς πεινασμένο δοκίμασε το νέο του δημιούργημα και ένιωσε περήφανο. Ο συνδυασμός κάρυ- μέλι - ρούμι έδωσε επιπλέον μια αίσθηση μόκας, σαν να είχε το παγωτό καφέ μέσα. Η υφή με τα τόσα χτυπήματα ήταν τέλεια και το Παράξενο Πιρούνι αντί για κάποια σος έριξε πάνω από το παγωτό λίγο έξτρα μέλι για να σερβίρει, το οποίο ταίριαξε υπέροχα.
Και με αυτό το παράξενο, καυτό παγωτό που αναμένεται να αφήσει ιστορία, το Παράξενο Πιρούνι σου δείχνει πως τα αντίθετα όχι μόνο έλκονται αλλά ενώνονται κιόλας και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα!

You Might Also Like

0 σχόλια