Παράξενα Τσιμπήματα, μέρος πέμπτο:
Καφές, κοκτέιλ & street food

Αυγούστου 26, 2019

Η στήλη "Παράξενα Τσιμπήματα" έχει τελικά καθιερωθεί στο blog. Κάτι η ακόρεστη λαχτάρα του Παράξενου Πιρουνιού για νέες γευστικές ανακαλύψεις, κάτι που δε μπορεί να κάτσει λεπτό μέσα στο σπίτι, να το και το part 5 και... σίγουρο είναι πως έπεται συνέχεια!
Τα παρακάτω καταναλώθηκαν με καλαμάκι και με τα χέρια, το Παράξενο Πιρούνι τα θεωρεί μικροτσιμπήματα και δε μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανονικά γεύματα. Κάποια ήταν σνακ μέσω delivery και κάποια το Παράξενο Πιρούνι τα τσίμπησε τριγυρνώντας κάπου έξω για να κόψει την πείνα του στα ενδιάμεσα των μεγάλων γευμάτων. Όσο για τα κοκτέιλ ε, αυτά είναι παντός καιρού και για όλες τις ώρες! 😉

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, το Παράξενο Πιρούνι θα σου αποκαλύψει από που τσίμπησε τον καλύτερο καφέ. Η "Καφεΐνη" στα Εξάρχεια θα σου φτιάξει τη μέρα με ένα σωρό καφέδες σε εξαιρετικές τιμές που μπορείς να παραγγείλεις από νωρίς αν μένεις ή εργάζεσαι στο κέντρο. Το νου σου για τους σπέσιαλ καφέδες, το Παράξενο Πιρούνι δε σου λέει τίποτα άλλο! 😉

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Συνεχίζοντας με τον καφέ, στο First Crack ή Jazz Point μέσα στη στοά τέρμα της οδού Ακαδημίας θα βρεις εκτός από καλή μουσική και πολύ καλό καφέ σε τέλεια ποτηράκια!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Επιπλέον τα γλυκά τους είναι σπιτικά και πεντανόστιμα (το marble cake παραπάνω ήταν ένα όνειρο!) κι επίσης τσίμπα αν πετύχεις και τα ελιόψωμα που φτιάχνουν, που όμοιά τους το Παράξενο Πιρούνι δεν έχει ξανατσιμπήσει!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Πόλις Cafe κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο - πλατεία Βικτωρίας (περιοχή που δε φημίζεται ούτε για τη γαστρονομία της, ούτε και για τίποτα άλλο...) ετοιμάζει από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα ωραιότατες μπαγκέτες, σαλάτες, πολύ καλό καφέ, τέλεια pancakes, ακόμα και κοκτέιλ που μπορείς να παραγγείλεις είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω e-food! 

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Λες και δεν ήταν όλα αυτά αρκετά, το διαφορετικό και ελαφρύ club σάντουιτς με σολωμό και ψητά λαχανικά (που επιτέλους συνοδευόταν με σαλάτα αντί για πατάτες ή πατατάκια) ξεγέλασε υγιεινά την πείνα του Παράξενου Πιρουνιού και αποτέλεσε μακράν το καλύτερο club που έχει τσιμπήσει, προφέροντάς του ένα ωραιότατο χορταστικό μικροτσίμπημα -πρόκειται εξάλου για έδεσμα που έχει κατεξοχήν φτιαχτεί για να τσιμπιέται!

Αν κάποια μέρα κάνοντας τα ψώνια σου στην Αιόλου ή Αθηνάς θέλεις μια στάση για έναν καφέ και κάτι να τσιμπήσεις, το Just Made 33 έχει ωραιότατο καφέ, πίτες, τάρτες ημέρας, σαλάτες και ένα σωρό μικρογεύματα που καλύπτουν όλα τα γούστα. Σε τέτοια φάση το Παράξενο Πιρούνι τσίμπησε μαζί με τον φρέντο εσπρέσο του και μια τέλεια τάρτα με μπρόκολο και τυριά! Το Παράξενο Πιρούνι θα ξαναπάει σίγουρα και κάποιο απόγευμα - βραδάκι για τα κοκτέιλ του γιατί αυτό το εσπρέσο μαρτίνι έχει κολλήσει στο παράξενο μυαλό του!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Αφού θα είσαι που θα είσαι κοντά στην Αιόλου, δε τσιμπάς και μια χορτοφαγική πίτα για το δρόμο? Σε ένα μικρό κάθετο στενάκι της πασίγνωστης οδού κοντά στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται το μικρούλι Feyrouz, με ως επί το πλείστον vegan/vegetarian μικροτσιμπήματα "ethnic" χαρακτήρα και άλλα, πιο δημιουργικά όπως η παρακάτω φοβερή χορτοφαγική πίτα - πεϊνιρλί με φασολάκια και φέτα!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Κι αν ακόμα δεν έχεις χορτάσει, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρίσκεται ένα ευτυχώς καθόλου καγκούρικο μαγαζί, με τη ρομαντική, νοσταλγική ατμόσφαιρα και διακόσμησή του ίσως νομίσεις πως είσαι πίσω στα '60s. Πρόκειται για το La Maison Du Grec bistro, ένας all day χώρος όπου το Παράξενο Πιρούνι ένα ωραίο πρωί απόλαυσε καλοφτιαγμένα γλυκά και μερακλίδικο ελληνικό καφέ στη χόβολη. Επίσης η μπουγάτσα που δοκίμασε ήταν ένα ποίημα!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι όσο καλά και να περνάει, δεν κάθεται ποτέ πολύ σε ένα μέρος. Καλή και με πλούτο γεύσεων και ανακαλύψεων η Αιόλου και οι γύρω δρόμοι της, αλλά και το Σύνταγμα - Κολωνάκι σ' αυτόν τον τομέα δεν πάνε καθόλου πίσω!
Στο Κολωνάκι, στο πολύ ήρεμο στενάκι - πεζόδρομο της οδού Μηλιώνη, θα βρεις ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι που λέγεται Cocona και μέσα σ' αυτό μια γλυκύτατη κοπέλα που ακούει στο όνομα Ιωάννα (και όχι δεν είναι Κερκυραία 😋). Η Ιωάννα λοιπόν (και ένα άλλο μαγαζί που το Παράξενο Πιρούνι έχει αναφέρει σε άλλο, παλιότερο post -οπότε ξέρεις, αν δεν είσαι τακτικός αναγνώστης του Παράξενου Πιρουνιού εσύ χάνεις! 😜) φτιάχνει εγγυημένα τις καλύτερες πίτες της πόλης. Τυρόπιτες, χορτόπιτες, σπανακόπιτες, μπουγάτσες και το καλύτερο και πιο... "παράξενο" η πίτα - γκιοζλεμές με το λεπτό φύλλο που ψήνεται πάνω στην πλάκα, είναι απίστευτα γευστική χωρίς όμως να σε βαραίνει καθόλου και το Παράξενο Πιρούνι δοκιμάζοντας την παρακάτω πίτα - γκιοζλεμέ με μαλακό, λευκό τυρί, δυόσμο και μέλι από πάνω, ευχήθηκε να μπορούσε να έχει κάθε μέρα ένα πρωινό σαν αυτό μαζί με τον σκέτο, διπλό καφέ του και ένα ανθρώπινο, ζεστό χαμόγελο σαν αυτό της Ιωάννας!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Εκεί κοντά, κατεβαίνοντας προς Σύνταγμα επί της οδού Ζαλοκώστα, βρίσκεται το επίσης μικρούλι "The Wrap Athens" όπου όπως λέει και το όνομά του, φτιάχνει κατά βάση τυλιχτά, θα βρεις όμως και σαλάτες, καφέδες, όπως και ωραιότατα κοκτέιλ! Είναι το μόνο street food μαγαζάκι τέτοιου στιλ (δηλ. σαλάτες - σάντουιτς), όπου το Παράξενο Πιρούνι βρήκε κέιλ!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το χορτοφαγικό Quinoa wrap με μπιφτέκι από κινόα, kale και λαχταριστά, ζουμερά, ψητά μανιτάρια χόρτασε την πείνα του Παράξενου Πιρουνιού αλλά του προκάλεσε δίψα, οπότε το πολύ γευστικό και προσεγμένα φτιαγμένο κοκτέιλ Smooth Criminal με τεκίλα και τσίλι, ξεδίψασε το Παράξενο Πιρούνι όπως έπρεπε! 😉

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Για μικροτσίμπημα a.k.a. street food αλλά και κοκτέιλ (το καλοκαίρι αυτά τα δύο πάνε μαζί :) το Mamacita στην Απόλλωνος είναι ό,τι πρέπει για σένα που γουστάρεις μεξικάνικο, τάκος, νάτσος και τα συναφή ωραία! Και τι καλύτερο από μια μαργαρίτα ή μια Michelada για να τα συνοδεύσεις?

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Μια ανάσα κυριολεκτικά από το Σύνταγμα βρίκεται το αγαπημένο του Παράξενου Πιρουνιού Παγκράτι όπως και η -όχι απλώς αγαπημένη- κυριολεκτικά λατρεμένη Καισαριανή. Στο Παγκράτι το Παράξενο Πιρούνι πήγε ένα πρωί στο Flamingo κοντά στον Προφήτη Ηλία για brunch όπου τα pancakes που δοκίμασε ομολογεί πως δεν του πολυάρεσαν (του έπεσαν λίγο βαριά), 

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

όμως ένα άλλο απόγευμα το Zanzibar Cocktail με καπνιστό μαύρο αλάτι, πεύκο (!) και δεντρολίβανο αποδείχτηκε το πιο ιδιαίτερο κοκτέιλ που έχει ποτέ του δοκιμάσει και γενικά στο θέμα κοκτέιλ το συγκεκριμένο μαγαζί τα καταφέρνει μια χαρά.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Πιο κάτω στην πλατεία κοντά στο Άλσος, κέντρο Παγκρατίου δηλαδή, έχει πρόσφατα ανοίξει ο Γλυκάνισος, ένα ουζερί για μικροτσίμπημα που έλειπε από την περιοχή, μιας και έχει τσίπουρο, ούζο και μπύρα και όχι κανονικά πιάτα αλλά πιατάκια με θαλασσινά κατά βάση μεζεδάκια για να τα συνοδέψεις, όλα σε πολύ καλές τιμές!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Όσο ο καιρός είναι ακόμα καλοκαιρινός, αν η παρέα σου λείπει ακόμα για διακοπές don't worry, be happy: Πάρε το κατοικίδιό σου και κάτσε να πιεις το ουζάκι σου σε ένα από τα τραπεζάκια έξω, καθώς επιπλέον πρόκειται για το πιο pet-friendly ουζερί/τσιπουράδικο που το Παράξενο Πιρούνι έχει ποτέ του δει!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Στο πιο αγαπημένο μέρος του Παράξενου Πιρουνιού στην Αθήνα -πιο αγαπημένο από το Παγκράτι- στην διπλανή πανέμορφη Καισαριανή, εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει το Mama Says και μπορείς να κάτσεις από το πρωί για καφέ και brunch,

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

όμως το βράδυ τα φώτα στην αυλή με τα δέντρα που θυμίζει νησί ανάβουν και μπορείς να πιεις το ποτό σου ή τη μπύρα σου, νομίζοντας πως είσαι ακόμα κάπου διακοπές.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Η λίστα με τα signature cocktails εντυπωσίασε το Παράξενο Πιρούνι,

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

και όσο κι αν του αρέσει να ντύνεται στα μαύρα, το Pink Lady που διάλεξε είχε πραγματικά γεύση τσιχλόφουσκας και μαλλιού της γριάς και το έκανε να αναπολήσει τα ξένοιαστα παιδικά του χρόνια μέσα στη δροσιά της ωραίας, Αυγουστιάτικης νύχτας.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Αλλά ακόμα κι αν είσαι σε φάση βαθιάς Αυγουστιάτικης σαπίλας και το να βάλεις παπούτσια και παντελόνι για να βγεις έξω σου φαίνεται πιο βαρύ κι από το να δουλέψεις σε οικοδομή, το flask cocktail μέσω e-food μπορεί να σου φέρει ψαγμένα και μη κοκτέιλ στο σπίτι για να τα πίνεις δυο - δυο και με λίγη φαντασία, θα γίνει το μπαλκόνι παραλία!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Κλείνοντας, το Παράξενο Πιρούνι μιας και άρχισε το post από τον καφέ και το πρωί, θα έπρεπε να κλείσει με ένα μικροτσίμπημα βραδινού τύπου και χαρακτήρα. Αυτό όμως θα συνέβαινε αν ήταν κανονικός άνθρωπος (ε... σόρρυ, Πιρούνι ήθελε να πει :). Όοοχι. Θα κλείσει με κουλούρι για το πρωινό. Με καφέ ή και χωρίς, τα κουλούρια του Koulouritos στο Χαλάνδρι είναι τελικά τα καλύτερα, πιο γευστικά, καλοφτιαγμένα -και γκουρμέ θα μπορούσε κάποιος να πει- κουλούρια της πόλης. 

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι τσίμπησε αφράτο κουλούρι με σπανάκι και φέτα (σπανάκι μέσα στη ζύμη του ψωμιού!), όπως και το αντίστοιχο ροζέ κουλούρι όπου ήταν ζυμωμένο με παντζάρι και στη γέμιση είχε κατσικίσιο τυρί. Δυστυχώς δεν κατάφερε να τσιμπήσει το πιο εντυπωσιακό - παράξενο μαύρο κουλούρι με ενεργό άνθρακα γιατί εκείνη τη στιγμή μόλις τους είχε τελειώσει αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή στο μέλλον δε θα του ξεφύγει!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Και επιτέλους, και τα δύο κουλούρια δεν ήταν πασπαλισμένα με σουσάμι τίγκα, καλό και άγιο το σουσάμι, αλλά δεν ταιριάζει πια και παντού!

Εδώ το Παράξενο Πιρούνι βάζει μια τελεία. Αναμένονται κι άλλα τσιμπήματα φυσικά, μικρά ή μεγάλα, σε Αθήνα ή και αλλού, ποιος ξέρει? Το μόνο σίγουρο είναι πως το Παράξενο Πιρούνι ξέρει πως όπως πάντα, θα διαλέξει να σου δείξει τα καλύτερα! 
Μέχρι τότε τα πιρουνίσια του φιλιά, να τσιμπάς και να περνάς ωραία!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Τα καλα της Αθηνας.Τυχερο το παραξενο πηρουνι πιυ δοκιμαζει γκουρμεδιες.πως ειπες?ενεργου ανθρακα?τα υστερα του κοσμου.να περνας καλα κουκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα, ακούγεται πράγματι τρομακτικό το κατάμαυρο κουλούρι. Είναι στη μόδα κατά κάποιο τρόπο τα μαύρα φαγώσιμα, έχω φάει τέτοιο μαύρο παγωτό όπως και μαύρο σάντουιτς σε άλλο μαγαζί και ζω ακόμα πάντως :)
      Σ' ευχαριστώ πολύ, την καλημέρα μου!

      Διαγραφή