Κοτόπουλο ψητό με μπύρα και χαμομήλι

Ιουλίου 29, 2019

κοτόπουλο με χαμομήλι, ψητό κοτόπουλο με μπύρα, κοτόπουλο με μπύρα και χαμομήλι, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Αγαπημένο, κλασικό, μαμαδίστικο φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές, τι όχι? Κάτι που το Παράξενο Πιρούνι εξέλιξε στα πλαίσια της αγαπημένης του μπυρο-μαγειρικής είναι το ψήσιμο-μπάνιο του κοτόπουλου στη μπύρα, το οποίο αποθέωσε με την προσθήκη φρέσκου χαμομηλιού!
Όταν το Παράξενο Πιρούνι ξυπνούσε το κοτόπουλό του με καφέ τον προηγούμενο μήνα φτιάχνοντας το απίστευτο εσπρεσάτο κοτόπουλο, κανείς ίσως δε φανταζόταν πως θα ερχόταν και η σειρά του χαμομηλένιου κοτόπουλου! Το Παράξενο Πιρούνι όμως είναι εδώ για να σε κάνει να τολμήσεις, να σε κάνει να ψαχτείς, να ξεφύγεις για λίγο από τις συμβάσεις στα τσιμπήματα!

Είναι γεγονός πως το Παράξενο Πιρούνι σε αρκετές μπυρο-συνταγές (οι οποίες αν δεν έχουν ανέβει ήδη θα ανέβουν οπωσδήποτε στο άμεσο μέλλον), έχει αντικαταστήσει το νερό με μπύρα. Στην περίπτωση του ψητού κοτόπουλου όπου προστίθεται νερό στο ταψί για να ψηθούν καλύτερα το κοτόπουλο και οι πατάτες, απλά προστέθηκε μπύρα -όχι φυσικά όποια κι όποια! Το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε πως η αγαπητή κι επιπλέον ελληνική Septem Sunday’s Honey Golden Ale η οποία όπως εύκολα φαίνεται από το όνομά της περιέχει μέλι, θα ταίριαζε τέλεια με το φρέσκο χαμομήλι της συνταγής, δυστυχώς όμως το γνωστό σούπερ μάρκετ που έχει και του πουλιού το γάλα τη συγκεκριμένη μέρα δεν είχε τη συγκεκριμένη μπύρα, την οποία συνήθως έβλεπε το Παράξενο Πιρούνι όταν έκανε τα ψώνια του εκεί. 
Έτσι το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε τη Septem της Παρασκευής -χωρίς μέλι αλλά και πάλι καλοφτιαγμένη & με τίμια γεύση. Σε ταψί λοιπόν, τοποθέτησε πρώτα μια στρώση φέτες από ξερό κρεμμύδι. Από πάνω, έβαλε κλωναράκια φρέσκου χαμομηλιού μαζεμένα από τον Παράξενο κήπο του. Στη συνέχεια τακτοποίησε όμορφα τις μερίδες του κοτόπουλου μαζί με μερικές πατάτες σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λίγα ακόμα κλωναράκια από χαμομήλι και last but not least, έλουσε όλα αυτά τα υλικά με τη μπύρα! Το ταψί του ήταν πλήρες και δε χρειαζόταν τίποτα άλλο, έτοιμο για να μπει στο φούρνο! Το Παράξενο Πιρούνι έψησε σε φούρνο με αντιστάσεις, μέχρι να δει πως τα υγρά είχαν εξατμιστεί και το κοτόπουλο είχε γίνει καστανό (του αρέσει πολύ ξεροψημένο, φαίνεται ε? 😉)

Ίσως το καλύτερο πράγμα στη συνταγή είναι πως καθώς το φαγητό ψήνεται, ένα ευχάριστο άρωμα μπύρας θα πλημμυρίσει την κουζίνα! Στη φωτογραφία της ανάρτησης οι δύο μερίδες μπυρο-χαμομηλο-κοτόπουλου είναι κάπως λιτές, γιατί έπρεπε να μείνει χώρος στο στομάχι για τις μπύρες μετά! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια