Μπισκότα βουτύρου με χαμομήλι

Ιουλίου 05, 2019

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι όπως και οι περισσότεροι μάλλον, πίνει χαμομήλι, τσάι του βουνού και παρόμοια αφεψήματα μόνο όταν είναι άρρωστο ή όταν έχει αυπνίες. Το αποτέλεσμα είναι το βαζάκι με το αποξηραμένο χαμομήλι που έχει στο ντουλάπι του να μένει αχρησιμοποίητο για πολύυυ καιρό και το Παράξενο Πιρούνι να νιώθει κάποιες ενοχές όσο να 'ναι, βλέποντάς το έτσι μόνο και παρατημένο.
Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να φτιάξει και μερικά παράξενα γλυκά και φαγητά με βάση το χαμομήλι!

Υλικά για τα τρομερά μπισκότα παραπάνω:

- 175 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας φρέσκο
- μισή κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας χαμομήλι ξερό
- ένα σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ
- 2 και 1/3 κούπας αλεύρι μαλακό (το Παράξενο Πιρούνι έβαλε μισό άσπρο μαλακό και μισό καλαμποκιού)
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder

Στο multi το Παράξενο Πιρούνι έβαλε τη ζάχαρη σε δύο δόσεις και την άλεσε, κάνοντάς τη -όσο γινόταν- σκόνη (γίνεται κατά πολύ σαν άχνη έτσι!). Σε δύο δόσεις και πάλι, έτριψε την πιο ψιλή πια ζάχαρη με το ξερό χαμομήλι. Έτσι το χαμομήλι έγινε σκόνη αλλά έβγαλε και το άρωμά του καλύτερα. Το βούτυρο είναι προτιμότερο να είναι κομμένο σε μικρά κομματάκια και να έχει μείνει εκτός ψυγείου για λίγη ώρα για να έχει μαλακώσει και να μπορεί να δουλευτεί καλύτερα με τη ζάχαρη. Το βούτυρο που θα επιλέξει κανείς είναι το πιο βασικό για την επιτυχία της συνταγής. Το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας, το οποίο έδωσε ανεπανάληπτο αποτέλεσμα! 

Χτύπησε το βούτυρο σε μπολ με σύρμα μαζί με την χαμομηλο-ζάχαρη, πρόσθεσε το λικέρ και το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder και σχημάτισε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη σαν των κουραμπιέδων. Έπλασε μια μπάλα με τη ζύμη, την τύλιξε με διαφανή μεμβράνη κουζίνας και την άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Ύστερα την έβγαλε και την άνοιξε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Με κουπ πατ έκοβε μπισκοτάκια σε διάφορα σχήματα, τα βούταγε σε ένα πιάτο που το είχε γεμίσει με ζάχαρη κρυσταλλική και τα τοποθετούσε σε βουτυρωμένο ταψί και σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 170 βαθμούς. Το Παράξενο Πιρούνι έψησε για 15 περίπου λεπτά, να στεγνώσουν τα μπισκότα του και να πάρουν πολύ ελαφρύ χρώμα (όπως οι κουραμπιέδες). 

Γίνονται μαλακά, πραγματικά λιώνουν στο στόμα και έχουν φίνα, εκλεπτυσμένη γεύση χάρη στο χαμομήλι και φυσικά, εξαιρετικό άρωμα. Αν μάλιστα είναι και βιολογικό ή μαζεμένο από κανένα κήπο στο χωριό, τα μπισκότα αυτά είναι σίγουρα τα πιο λουλουδένια μπισκότα βουτύρου που υπάρχουν, θα ευωδιάσει όλη η κουζίνα!

You Might Also Like

0 σχόλια