Pancakes με μπανάνα,
αλεύρι καλαμποκιού και χαμομήλι

Ιουλίου 24, 2019

λουκουμάδες με χαμομήλι, τηγανίτες με χαμομήλι, λουκουμάδες με μπανάνα, τηγανίτες μπανάνας, pancakes χαμομηλιού, παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Χαμομηλιού συνέχεια στα καλοκαιρινά διαδικτυακά λημέρια του Παράξενου Πιρουνιού. Αφού το Παράξενο Πιρούνι έβαλε χαμομήλι γλασέ σε μπυρο-παγωτό παρφέ, έφτιαξε μπισκότα αρωματισμένα με χαμομήλι και μια αιθέρια καλοκαιρινή κρεμ μπρουλέ, τώρα έχει pancakes για να τσιμπάει στο πρωινό του χαμομήλι και καφέ μαζί!

Υλικά:

- μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισή κούπα αλεύρι καλαμποκιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλιού γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού ξερό χαμομήλι
- 1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
- μια κούπα γάλα
- 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες καλά με πιρούνι
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 

Το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε σε μπολ τα 2 είδη αλευριού, το baking powder, το αλάτι, το τζίντζερ και τη ζάχαρη την οποία είχε κάνει σκόνη στο blender μαζί με το χαμομήλι. Σε άλλο μικρότερο μπολ χτύπησε το αβγό με το γάλα και πρόσθεσε τη λιωμένη μπανάνα και το ηλιέλαιο (μπορείς να βάλεις και αβγό, γάλα, μπανάνα και ηλιέλαιο όλα μαζί στο blender)Ένωσε το μίγμα του αβγού με το μίγμα των στερεών υλικών και έφτιαξε τον χυλό των pancakes. 
Έφτιαξε τα pancakes σε αντικολλητικό τηγάνι χρησιμοποιώντας ελάχιστο ηλιέλαιο για το πρώτο pancake, ύστερα για τα υπόλοιπα pancakes δε χρειάζεται προσθήκη επιπλέον λιπαρής ουσίας, ειδικά αν το τηγάνι είναι ένα καλό, βαρύ αντικολλητικό.

Το Παράξενο Πιρούνι έφτιαξε όπως φαίνεται μίνι pancakes, ήταν ευκολότερο να τα χειριστεί, ήταν οπτικά πιο χαριτωμένα και το πιο σημαντικό, άλλο να φας ένα μεγάλο pancake κι άλλο ένα μπουκίτσα (καλοκαίρι όσο να 'ναι, έχει να βγάλει το Παράξενο κορμί του και στην παραλία 😉)
Τρώγονται με μέλι, με ζάχαρη, σκέτα φυσικά ή με οποιοδήποτε σιρόπι, μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού κτλ, προτιμάει κανείς. Το Παράξενο Πιρούνι τα τύλιξε σε σακουλίτσες και τα έβαλε στην κατάψυξη όταν κρύωσαν τελείως για να μπορεί να ζεσταίνει λίγα κάθε πρωί και να τα τσιμπάει με τον καφέ του!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Αυτα ακουγονται ωραια.οπως εμαθα αφου θα πας Κερκυρα τον Αυγουστο χτυπα και ενα λουκουμα στην παραλια Αχαραβης.εκει εχει ακομα.να περασεις καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λίτσα! Κέρκυρα θα πάω τον Αύγουστο όπως και κάθε χρόνο γιατί είμαι από εκεί, οπότε μένω σε ένα συγκεκριμένο μέρος (στο σπίτι μου) και δυστυχώς στην Αχαράβη έχω να πάω από τότε που μας είχαν πάει με το σχολείο. Πάντως χαίρομαι που σου αρέσει το νησί μου και σ' ευχαριστώ όπως και να 'χει! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

      Διαγραφή