Μαρμελάδα φρουτοσαλάτα

Μαρτίου 11, 2021

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Αυτή η μαρμελάδα θα μπορούσε να ονομαστεί και "Η μαρμελάδα του τεμπέλη" μια και τη φτιάχνεις τσακ μπαμ χωρίς να καθαρίσεις ή να πλύνεις σχεδόν τίποτα! Το Παράξενο Πιρούνι ωστόσο τη βάφτισε "Μαρμελάδα φρουτοσαλάτα", γιατί περιέχει έναν συνδυασμό φρούτων και σε διάφορες μορφές μάλιστα -αποξηραμένα, φρέσκα και σε κονσέρβα.
Γίνεται φουλ αρωματική και θα τη φτιάχνεις συνέχεια για το πρωινό σου ή για να στολίσεις τσιζκέικ και παρόμοια γλυκά! Το Παράξενο Πιρούνι δεν πρόλαβε να τη χρησιμοποιήσει σε γλυκά, γιατί την έφαγε όλη με το κουταλάκι 😊

Υλικά για δύο μέτρια βάζα μαρμελάδα:

- 1 και 2/3 φλιτζανιού τσαγιού βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ανανάς κονσέρβας πολτοποιημένος μαζί με το ζουμί του
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού μαύρες σταφίδες μουλιασμένες σε λικέρ ή κονιάκ
- 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 μπανάνες σε φετούλες

Μουλιάζεις εκτός από τις σταφίδες στο κονιάκ/λικέρ και τα βερίκοκα στο νερό για 2 - 3 ώρες. Σιγοβράζεις τα βερίκοκα μαζί με το νερό τους και τον ανανά σκεπασμένα για 15 λεπτά. Προσθέτεις τον χυμό πορτοκαλιού και τις σταφίδες με το κονιάκ. 
Μπορείς να πολτοποιήσεις στο multi τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ, έτσι θα βγάλουν περισσότερο άρωμα αλλά οπτικά θα φαίνεται σαν η μαρμελάδα να έχει σκουπιδάκια 😊 (διαλέγεις, μπορείς να τις προσθέσεις και ολόκληρες φυσικά μαζί με το ποτό που μούλιασαν).
Σιγοβράζεις για άλλα 10 λεπτά και τότε προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις να διαλυθεί. Βάζεις και τη μπανάνα και βράζεις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (η συγκεκριμένη βγαίνει σχετικά αραιή).
Τρώγεται μετά μανίας και κινδυνεύεις σοβαρά να εθιστείς, το Παράξενο Πιρούνι σε προειδοποιεί!

You Might Also Like

0 σχόλια