­

Κοτόπουλο μπανάνα - μπέικον

Οκτωβρίου 25, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στο Παράξενο Πιρούνι αρέσουν οι τριλογίες. Κάπου είχε διαβάσει πως αν κάτι συμβεί μια φορά, μπορεί και να μη ξανασυμβεί. Αν όμως συμβεί και δεύτερη, θα τριτώσει οπωσδήποτε. Αλήθεια ή όχι, όσον αφορά την κουζίνα του το Παράξενο Πιρούνι δε σταματά σε τρεις συνταγές με βασικό ένα -ή και περισσότερα- υλικά, αλλά συνεχίζει τους πειραματισμούς ακάθεκτο!

Ωστόσο με το ζευγάρι μπανάνα - μπέικον αυτή εδώ είναι η τρίτη (και τελευταία? Θα δείξει) συνταγή, καθώς το Παράξενο Πιρούνι αρχικά είχε φτιάξει εύκολο ριζότο για γρήγορο, πρόχειρο γεύμα:

                                                     Ριζότο μπανάνα - μπέικον



ύστερα συνέχισε με απίστευτα, πεντανόστιμα cookies μπανάνα - μπέικον:


Και για την τρίτη πρόταση το Παράξενο Πιρούνι σου έχει πανεύκολο, διαφορετικό όμως σίγουρα νοστιμότατο κοτόπουλο μπανάνα - μπέικον. Το ψητό κοτόπουλο, αλλιώς!

Για ένα άτομο, χρειάζεται ένα μικρό στήθος κοτόπουλου. Το ανοίγεις στη μέση με μαχαίρι, αλατοπιπερώνεις καλά από όλες τις πλευρές και βάζεις στην "καρδιά" του μισή μπανάνα κομμένη κατά μήκος. Κλείνεις το κοτόπουλο τυλίγοντάς το με λωρίδες μπέικον και στερεώνεις με οδοντογλυφίδες. 

Σε βουτυρωμένο ταψί, στρώνεις λίγο γλυκό καλαμπόκι κατεψυγμένο (που έχει μείνει να ξεπαγώσει καλά - καλά), βάζεις από πάνω το κοτόπουλο έτσι όπως το έχεις ετοιμάσει με το μπέικον και τη μπανάνα και περιχύνεις με κρέμα γάλακτος (το Παράξενο Πιρούνι βάζει γάλα εβαπορέ αδιάλυτο που είναι και πιο οικονομικό και πιο light)

Σκορπάς λίγα κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια και σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για μισή ώρα περίπου, ίσως 40 - 45 λεπτά το περισσότερο (ανάλογα και με τον φούρνο). Προς το τέλος του ψησίματος βγάζεις το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγητό και να ξεροψηθεί το μπέικον.

Σερβίρεται ζεστό με πράσινη σαλάτα και το πιο βασικό κι ωφέλιμο συστατικό για να ολοκληρωθεί η τριλογία: Καλή διάθεση!

You Might Also Like

0 σχόλια