Ελαφριά κοτοσουτζουκάκια φούρνου με σος από καρότο και φουντουκοβούτυρο

Ιουνίου 17, 2024

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Αυτό το θεσπέσιο φουντουκοβούτυρο που το Παράξενο Πιρούνι κρατήθηκε με νύχια και με δόντια για να μην καταβροχθίσει σκέτο από το βάζο του με το κουταλάκι, περίμενε υπομονετικά για να χρησιμοποιηθεί και σε ακόμα μία συνταγή για κυρίως γεύμα, αφού πρώτα δοκιμάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε αυτόν εδώ τον υπέροχο πουρέ πατάτας!

Για 2 μικρές μερίδες, το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε 300 περίπου γραμμάρια κιμά από φιλέτο στήθος κοτόπουλο που ζύμωσε με 2 κουταλιές βρασμένο αναποφλοίωτο ρύζι, ένα ασπράδι αβγού, λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφού το μίγμα έμεινε και λίγο στο ψυγείο για να σφίξει, χωρίστηκε σε μικρά μπαλάκια που ψήθηκαν επάνω σε λαδόκολλα στο φούρνο.

Για αυτή την τέλεια σος το Παράξενο Πιρούνι ενώ έψηνε τα κοτομπαλάκια του, είχε βάλει σε μισή κούπα νερό να σιγοβράζουν 2 μικρά καρότα σε ροδέλες μαζί με ένα κρεμύδι κομμένο σε φέτες, 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι, 3 καρφάκια γαρίφαλλο, 3 κόκκους μπαχάρι, 3 κόκκους σπόρους κέδρου και μια καυτερή, αποξηραμένη πιπερίτσα.

Το Παράξενο Πιρούνι σούρωσε καλά, κρατώντας ΦΥΣΙΚΑ τον μοσχομυριστό ζωμό λαχανικών και αφαιρώντας τα κομμάτια των μπαχαρικών και το φύλλο της δάφνης. Μπλένταρε καρότα, κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με μια μεγάλη κουταλιά φουντουκοβούτυρο, αλάτι και μοσχοκάρυδο και πρόσθεσε όσο από τον ζωμό χρειάστηκε έτσι ώστε να προκύψει μια λεία σος που οπτικά όπως φαίνεται θυμίζει μουστάρδα. 😊

Ο ζωμός που περίσσεψε φυλάχτηκε σε γυάλινο βάζο και στο ψυγείο για μελλοντικές γαμ@τες συνταγές και το Παράξενο Πιρούνι απόλαυσε τα πολύ ελαφριά κοτοσουτζουκάκια του με τη πεντανόστιμη, υπερ-αρωματική και λίγο spicy σος που ετοίμασε, η οποία φυσικά τα απογείωσε! ✌

You Might Also Like

0 σχόλια